Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Yamaha NS-IC800 - højttaler

Bästa Dolby Atmos-högtalaren - Plats 1

Yamaha är en klassisk tillverkare från Japan som länge har fyllt marknaden med fina ljudprodukter. När vi ska addera Atmos till vår hemmabio är det en stor fördel att montera högtalarna direkt i taket. Det blir snyggt inbyggt och diskret, så man knappt tänker på att de finns där. Yamahas högtalare passar dessutom perfekt för inbyggnad i tak. Högtalaren är utrustad med en bas på 8" och en riktningsbar diskant. Bäst låter högtalarna om du riktar diskanterna mot lyssningspositionen. Jag rekommenderar dig att köpa fyra stycken högtalare och placera dem framför och bakom lyssningspositionen. Om du vill att basen ska återges mer kan det vara bra att bygga en låda på baksidan. Det är även möjligt att måla gallret på högtalaren för att få samma färg som på taket!

Rekommenderas av 1 Expert

CDON logo

2 190 :-

länk
Hembiobutiken logo

2 190 :-

länk
Audio Video logo

2 190 :-

Pris hämtat 29/10

länk

2. Klipsch R-26FA Svart

Bästa Dolby Atmos-högtalaren - Plats 2

Klipsch var snabba på att komma med högtalare som supportar Atmos. Företaget har tillverkat högtalare för hemmabio under många år och är kända för sin goa dynamik. Denna högtalare är en smart kompromiss för att slippa montera extra takhögtalare. Atmosljudet skjuts upp i taket och studsar sedan tillbaka på dig som lyssnar. Klipsch är också mycket kända för att använda horndiskant för att sprida ljudet bättre och få en klar diskant. Högtalarna är roliga och ger även en fyllig och alert bas, samt fungerar lika bra för musik som för din hemmabio. Om du ska köpa Klipsch högtalare bör du se till att äga eller köpa en bra förstärkare som orkar driva högtalarna och visa hur bra de kan låta. Det finns flera modeller och högtalare till serien så du kan utveckla och bygga ut din hemmabio hur du vill.

Rekommenderas av 1 Expert

CDON logo

13 990 :-

länk

3. Canton Ar400 Atmos - Black

Bästa Dolby Atmos-högtalaren - Plats 3

Canton har skapat en flexibel högtalare som du kan ställa ovanpå dina nuvarande front-högtalare, och de påminner då om Klipsch inbyggda modell. Det går även att montera högtalaren på väggen eller i taket. Canton finns i både vitt och svart, så du kan välja den färg som bäst smälter in i din hemmamiljö. Vill du få en fin homogen ljudbild kan du använda lika högtalare till alla kanaler och bara lägga till en subwoofer för basen. Ljudet i Canton är rent och balanserat men inte lika fylligt och bastungt som hos Klipsch. Högtalarna matchar bra med de flesta andra högtalare på grund av sitt rena ljud. Högtalarna är lättdrivna men presterar och låter självklart bättre med en förstärkare. Du kan aldrig ha för mycket effekt!

Rekommenderas av 1 Expert

Dustin Home logo

5 990 :-

länk

4. Lg SJ9 - Dolby Atmos

Bästa Dolby Atmos-högtalaren - Plats 4

Sist men inte minst har jag med en helt annat lösning för dig som vill testa Atmos men som inte har möjlighet att montera högtalare i taket. LG har smart nog monterat högtalare på toppen av sin soundbar, vilket gör att den kan skjuta Atmos-signalerna i taket, som sedan reflekteras tillbaka mot lyssnaren. Det ingår en trådlös subwoofer som har i uppgift att ge botten och bas för en maximal filmupplevelse. LG har inte snålat med finesser, och stöd för att spela upp Dolby Digital finns. Vill du lyssna på musik finns även ovanligt bra stöd för högupplösta ljudformat. Självklart är LG en billigare och något sämre lösning, men du kommer en bra bit på vägen och det räcker för många. LG erbjuder mycket ljud och funktionalitet för pengarna och det är svårt att inte rekommendera denna produkt.

Rekommenderas av 1 Expert

MediaMarkt logo

3 990 :-

länk
NetOnNet logo

4 990 :-

länk
CDON logo

5 390 :-

länk

Bästa Dolby Atmos-högtalaren

calendar

2 juli

Högtalare

Högtalare

14

Dolby Atmos är det bästa som hänt på hemmabiofronten på många år. Atmos ger oss möjlighet att spela ljud från taket samt bättre förutsättningar att styra vart i rummet ljudet ska spelas upp. Det skapar en helt ny 3D-känsla som kallas för objektbaserat ljud. För att nyttja tekniken behöver du minst en 5.1 surround-uppsättning och en förstärkare som klarar av att avkoda Atmos.

Mathias Belevid betygsätter bästa Dolby Atmos-högtalaren

Atmos-högtalare kan monteras i taket eller ovanpå befintliga högtalare. Canton har släppt lösa högtalare för detta (nummer tre på listan) och Klipsch släppt en modell med Atmos inbyggt (nummer två). Jag rekommenderar att bygga in högtalarna i taket, och det låter allra bäst om du har fyra stycken. Om du har två stycken högtalare ska de sitta i mitten utefter kanten i taket. Är du lat och inte vill dra en massa kablar så kan du köpa LGs lösning (nummer fyra) som är en soundbar med Atmos inbyggt. Våga testa Atmos, det är magiskt!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Mathias Belevid


Mathias Belevid

2018-07-02

Läs mer om oberoende experter