Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Q Acoustics 7000i Plus, 5.1 Högtalarpaket, Mattvit

Bästa högtalarna för hemmabio - Plats 1

Q Acoustics 7000i är ett litet krutpaket som levererar över sin storlek och låter riktigt bra även på högre volym.

Högtalarpaketet finns både i mattsvart och vit färg. Satelliterna har en flexibel fot som både kan stå och monteras på vägg. Inga extra väggfästen behövs! Designen är stilren men diskret och högtalarna tar inte upp onödig plats.

Låt inte storleken lura dig! De här små krabaterna levererar riktigt bra både när det kommer till film och musik. När det vankas film bjuds det på ett grymt samspel mellan satelliter och sub med både tydliga klara dialoger och studsande ljudeffekter. När eftertexterna rullar - släng på lite akustisk livemusik och njut över hur Q7000i hanterar både sång och instrument med finess.

Ett riktigt bra allroundsystem för dig som vill avnjuta både film och musik med ljud i toppklass.

+

Mycket ljud för pengarna

2. Kef E305 Högtalarpaket 5.1 - Svart

Bästa högtalarna för hemmabio - Plats 2

KEF E305 är inte bara snygga att titta på utan levererar också mäktigt ljud till ett vettigt pris.

Högtalarna är äggformade och trots sin ringa storlek så levererar dem tungt ljud. Det är dock inte bara ljudet som är tungt, äggen väger en hel del vilket man bör tänka på om man väljer att väggmontera. De medföljande fästena fungerar både som fot och upphängning för vägg.

Det här paketet kan mäta sig med de flesta golvhögtalare ljudmässigt, och är ett riktigt bra val för dig som söker något kompakt men inte vill göra avkall på ljudet. Såklart skiner de som mest när det kommer till film, men de spelar även all sorts musik med gott betyg. Designen gör dessutom att de smälter in i de flesta miljöer.

Detta är ett bra allround-val som går hem hos den som prioriterar både funktion och design.

+

Ljudbild, design

Tunga!

8 990 :-

Pris hämtat 9/12

länk

8 990 :-

Pris hämtat 9/12

länk

8 990 :-

Pris hämtat 9/12

länk

9 990 :-

Pris hämtat 9/12

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Focal Sib Evo 5.1.2 Atmos

Focal Sib Evo 5.1.2 erbjuder inbyggda Dolby Atmos-högtalare, vilket får ses som en intressant bonus till ett redan grymt paket.

Dolby Atmos är i grunden högtalare som placeras i taket för att ge en ny dimension till ljudet. Det är riktigt läckert när det ösregnar eller någon traskar runt på vinden ovanför dig i en skräckfilm.

Focal levererar här en lösning för dig som inte vill eller kan fälla in högtalare i taket, här studsar istället ljudet via taket ner på dig i soffan. Det gör inte ont, jag lovar! Kom bara ihåg att även din hembioreceiver måste ha stöd för Dolby Atmos. Högtalarna fungerar såklart utmärkt också utan Dolby Atmos.

Focal Sib Evo har plockat hem ett pris av juryn i EISA och det med rätta! De låter riktigt mäktigt trots sin ringa storlek.

+

Dolby Atmos

Något plastig design

star

På 2 listor

Rob från The Master Switch har testat Focals Sib Evo och berättar om sin upplevelse.
Youtube ikon

Rob från The Master Switch har testat Focals Sib Evo och berättar om sin upplevelse.

14 490 :-

länk

14 490 :-

Pris hämtat 9/12

länk

14 490 :-

Pris hämtat 9/12

länk

14 490 :-

Pris hämtat 9/12

länk

14 490 :-

Pris hämtat 9/12

länk

15 490 :-

Pris hämtat 9/12

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Monitor Audio New MASS 5.1

Monitor Audio har släppt en ny version av sitt kompakta MASS-system. Generation 2 bjuder på en mer kompakt men snyggare design och förstklassigt ljud.

Högtalarna ser ut som små söta kuber med läckert tyggaller och är väldigt lättplacerade. De går även att väggmontera men tyvärr följer inte fästen med. Du har möjlighet att välja mellan vit/grå eller blå/svart design på högtalarna, riktigt piffigt!

Men nu till det viktigaste: ljudet. Trots sin storlek så levererar MASS ett bra och mycket detaljrikt ljud som inte ansträngs av en högre volym. Den svagaste punkten är subben, som ibland kan kännas något underdimensionerad.

På det stora hela är Monitor Audio MASS Gen. 2 ett bra köp, framförallt till film. Högtalarna är inte bara läckra att titta på utan också en fröjd att höra!

+

Design, detaljrikt ljud

Subben

9 990 :-

länk

9 990 :-

Pris hämtat 9/12

länk

9 990 :-

Pris hämtat 9/12

länk

5. Harman Kardon HKTS-65Q

HKTS-65Q: mer ljud, mindre kablar. Det är förvisso bara subwoofern som är trådlös, men det bidrar till att du har några meter mindre kabel att bråka med.

Harman Kardon har här lyckats med ett prisvärt och välljudande högtalarpaket som funkar fint för både film och musik. Att subben är trådlös ger en härlig flexibilitet när det kommer till placeringen. Normalt så undviker man gärna att flytta runt på subben, men här kan du alltså låta fantasin flöda och placera den på de mest otippade ställen för att laborera med vart den låter bäst. Tänk på att subben bör tweakas för att inte ta för mycket plats i ljudbilden.

Harman Kardon skickar med kablar och väggfästen till alla högtalare förutom subwoofern, som du för övrigt bör undvika att försöka hänga upp på väggen.

HKTS-65Q bjuder på stilren design, smidig storlek och framförallt bra ljud till ett rimligt pris.

+

Trådlös sub

Subben kan ta över showen

9 499 :-

Pris hämtat 9/12

länk

7 990 :-

länk

Bästa högtalarna för hemmabio

calendar

5 nov 2019

Högtalare

Högtalare

432

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Dags att uppgradera ljudet? Här listar jag högtalarpaket för hembio, varav samtliga kommer förhöja upplevelsen när du tittar på film hemma i soffan. Såklart spelar dessa paket även ljuvlig musik i alla tänkbara genrer. Jag har lagt fokus på kompakta högtalarpaket som passar in i alla hem och som trots sin storlek levererar ett mäktigt ljud.

Peter Olsson betygsätter bästa högtalarna för hemmabio

Listan vänder sig främst till de som söker små smidiga högtalare till vardagsrummet, ska du inreda ett dedikerat biorum så är inte kompaktsystem rätt väg att gå. Välj högtalarpaket efter dina behov och förutsättningar, men glöm inte titta på effekten på din nuvarande hembioreceiver. Ingen, förutom möjligen grannen, blir glad om du har för lite effekt för att driva dina nya välljudande högtalare.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter