Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Sonos Beam smart soundbar (vit)

Bästa soundbar - Plats 1

Sonos Beam, en av Sonos nyaste ljudlösningar. Denna smarta soundbar är perfekt om du bor i lägenhet, då den är liten men kraftfull.

Sonos Beam har inbyggd röststyrning med Alexa, med hjälp av inbyggd HDMI ARC kan du alltså styra din TV och dessutom spela musik trådlöst med hjälp av röstfunktioner!

Tack vare de fem inbyggda högtalarna kan Sonos Beam verkligen fylla upp ett helt rum. När du känner dig redo för lite extra tryck i ljudet kan du köpa till fler Sonos-produkter för att få ett surroundljud utan kablar.

Sonos Beam är en riktigt vacker produkt som verkligen är värd sitt pris.

+

Inbyggd röststyrning, fylligt ljud

Elgiganten logo

4 699 :-

länk
MediaMarkt logo

4 699 :-

länk
ComputerSalg logo

4 932 :-

länk
Ljudcenter logo

4 699 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Komplett logo

4 699 :-

länk
CDON logo

4 766 :-

länk
Proshop logo

4 904 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Lg SK9Y

Bästa soundbar - Plats 2

En av LGs soundbars som verkligen är värd att rekommendera är LG-SK9Y! Detta är ett 5.1.2 surroundsystem med Dolby Atmos.

Dolby Atmos använder sig av rummet genom att rikta ljudet uppåt mot tak och väggar för att reflektera ljudet mot de olika ytorna. Om man t.ex kollar på en vilda västern-film så känns det verkligen som att man är mitt i korselden. Här följer det dessutom med en trådlös subwoofer för att förstärka ljudupplevelsen.

Även denna soundbar har stöd för röststyrning med Google Assistent, men då krävs det att man redan har en smart högtalare.

Denna soundbar lever verkligen upp till sitt pris, och med Dolby Atmos kommer du få en helt ny filmupplevelse!

+

Kvalitén på ljudet

Saknar inbyggd röststyrning

star

På 2 listor

Dustin Home logo

5 490 :-

länk
Power logo

5 490 :-

länk
NetOnNet logo

5 490 :-

länk
CDON logo

7 990 :-

länk
Proshop logo

5 126 :-

länk
MediaMarkt logo

5 497 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Samsung HW-K860/XE

Bästa soundbar - Plats 3

Även Samsung har flera soundbars av utmärkt kvalitet, och just denna är en som sticker ut från mängden.

Soundbaren har 3.1.2 surroundljud med stöd för Dolby Atmos, dessutom har den inbyggt bluetooth om du skulle känna dig sugen på att spela lite musik i vardagsrummet, smidigt och enkelt! Även här följer det med en trådlös subwoofer för att få lite extra känsla i ljudet. Har du redan en TV från Samsung så kan du enkelt styra alla enheter med samma kontroll tack vare Samsung One Remote. Denna soundbar kan jag med andra ord rekommendera extra varmt om du redan har flera Samsungprodukter.

Samsung HW-K860 levererar ett bra ljud med hjälp av Dolby Atmos och är verkligen värd att kolla in!

+

Fungerar med Samsung One Remote

NetOnNet logo

5 490 :-

länk

4. Bose Soundbar 500

Bästa soundbar - Plats 4

Även Bose har en väldigt vacker och bra soundbar. Den styrs med Dolby Digital och inte med nya Dolby Atmos, vilket kanske kan kännas lite tråkigt, men trots det så ger den ifrån sig ett utmärkt ljud! Då soundbaren har en väldigt slimmad design passar den fint i de flesta hem. Men trots sin storlek så är ljudet otroligt fint, man kan verkligen säga att Bose lever upp till sin slogan "Den ska inte synas, den ska höras!"

Denna soundbar har inbyggt stöd för röststyrning med Alexa och stöd för Apple Airplay 2, så man kan spela musik trådlöst i hemmet. Skulle man sedan känna sig sugen på att uppgradera sitt ljudsystem är detta fullt möjligt, då man kan lägga till flera Bosehögtalare till detta system för att få en ännu bättre upplevelse.

Sammanfattat är Bose Soundbar 500 en otroligt slimmad och vacker produkt som verkligen lever upp till mina förväntningar!

+

Slimmad och kraftfull

Webhallen logo

5 490 :-

länk
NetOnNet logo

5 490 :-

länk
MediaMarkt logo

5 490 :-

länk
BRL logo

5 890 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Tele-Hå logo

6 490 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Komplett logo

6 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Jbl Bar 3.1

Bästa soundbar - Plats 5

JBL Bar 3.1 hör till toppskiktet av alla soundbars på marknaden idag. Detta 3.1 ljudsystem erbjuder otroligt kraftfullt ljud med bra bas. Det är en perfekt lösning för dig som vill uppgradera TV-ljudet, med inbyggd bluetooth om man vill streama musik till soundbaren.

Subwoofern har ett tio tums nedåtriktat baselement, så systemet hänger med ordentligt när det kommer lite djupare ljud med mer bas.

JBL Bar 3.1 är perfekt för dig som vill uppgradera ljudet och få så mycket ljud som möjligt för pengarna!

+

Mycket ljud för pengarna

Hembiobutiken logo

4 990 :-

länk
JBL logo

4 990 :-

länk
Inet logo

4 990 :-

länk
NetOnNet logo

4 990 :-

länk
CDON logo

5 290 :-

länk
Komplett logo

4 990 :-

länk
Proshop logo

4 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa soundbar

3 experter tipsar

Jordey Mutsaers

Jordey

Erik Börjesson

Erik

Mathias Belevid

Mathias

calendar

9 april

Högtalare

Högtalare

143

Nuförtiden så kan du slippa att ha kablar dragna genom hela vardagsrummet för att få ett bra ljudsystem. Soundbars är en av de smartaste ljudlösningar som finns på marknaden, och de behöver faktiskt inte vara så himla dyra!

Jordey Mutsaers betygsätter bästa soundbar

Det finns en mängd fördelar med dessa ljudsystem, de ser bra ut och passar oftast in med inredningen. Dessutom är ljudet från dessa system ofta otroligt bra, speciellt när man lyxar till det med Dolby Atmos. Jag personligen är ett stort fan av soundbars, och i denna lista kommer jag fokusera på på kvalitet, design och pris.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jordey Mutsaers


Jordey Mutsaers

2019-04-09

Läs mer om oberoende experter

1. Samsung HW-K960/XE

Bästa soundbar - Plats 1

Samsung kan göra mer än bara TV:s och i HW-K960 har de en riktig pärla. 15 individuella högtalare som var och en har sin egen förstärkare, stöd för Dolby Atmos vilket är senaste tekniken för bioljud efter föregångaren Dolby Digital. Förenklat innebär Dolby Atmos en ännu bättre möjlighet för ljudtillverkarna att fördela ljudet över de olika inbyggda högtalarna, vilket ger en bättre ljudupplevelse. De hittills unika uppåtriktade högtalarna skapar ett mer komplett ljudomfång då ljudet studsar i taket och ned, och inte bara skjuts rakt mot soffan. Här finns stöd för Dolby 5.1.4, högtalarna installeras enkelt och trådlöst med bluetooth och du kan även koppla dem till din normala TV-kontroll för att styra ljudet. Jag rekommenderar denna soundbar för att du trots det lite högre priset ändå får otroligt mycket ljud för pengarna.

star

På 2 listor

MediaMarkt logo

6 490 :-

länk
Elgiganten logo

6 990 :-

länk

2. Yamaha YAS-306 Black

Bästa soundbar - Plats 2

Jämfört med flera andra är detta en något billigare soundbar som kan passa mångas plånböcker. Yamaha kan sitt ljud och har varit en spelare av rang i flera år, och i YAS-306 får du verkligen högkvalitativt ljud. Inbyggt finns två subwoofers och för att leverera bra ljudkvalitet satsar Yamaha här på tekniken Air Surround Xtreme, vilket innebär att du får ett 7.1 kanal-ljud ur en och samma enhet. Det är väldigt imponerande och skapar en riktigt bra fördelning på ljudet. Ett extra plus är att de satsar mycket på musikdelning - det finns stöd för MusicCast, som är en app för trådlös styrning av högtalaren. Med bluetooth kan du enkelt dela musik från AirPlay eller Spotify till soundbaren. Här har du en bra kombination av fantastiskt ljud och bra musikdelning via MusicCast.

star

På 2 listor

CDON logo

2 890 :-

länk
Dustin Home logo

2 890 :-

länk

3. Sony HT-CT291

Bästa soundbar - Plats 3

Det är alltid bra att titta på lite olika alternativ när man utvärderar inför ett köp, och då bör Sony också få vara med. En erkänd storspelare som via sin soundbar HT-CT291 levererar hög ljudkvalitet. Du får även här möjlighet för flera ljudkanaler, med stöd för 2.1. Med ljudkanaler så menas hur ljudtillverkaren fördelar ljudet ut via olika inbyggda högtalare i soundbaren. Ju fler kanaler, ju bättre kan olika typer av ljud i filmerna fördelas över högtalaren, t.ex talet, ljudeffekterna, musiken osv. Detta är en slimmad modell som passar in i de flesta vardagsrummen och ger ett finfint ljud med biokänsla. Det går utmärkt att styra och strömma media via bluetooth och din smartphone. Sammanfattningsvis en mycket bra ljudbild och du kommer inte bli besviken, även om Sony här satsar mer på ett frontsound via deras teknik S-Force PRO Front.

ComputerSalg logo

1 868 :-

länk
CDON logo

1 879 :-

länk
Proshop logo

1 941 :-

länk
HusochHemma logo

4 109 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Samsung HW-K335 - lydbarsystem - til TV - trådløs

Bästa soundbar - Plats 4

Samsungs HW-K335 är en slimmad soundbar med extern passiv subwoofer. Lite mindre kräm än "storebror" och skrytbygget HW-K960 som jag skrivit om ovan, så denna får bli lite av budgetvarianten på min lista som ändå ger helt klart godkänt på många punkter. Likt Sony HT-CT291 så får du här i HW-K335 ett flerkanaligt ljud med 2.1-kanalsstödet, och du styr allt genom Samsungs app. Ljudkvaliteten jämfört med en normal modern TV är enormt mycket bättre. Du kan även spela upp musik från din telefon, vilket så klart utökar användningsområdet för produkten. Du ska absolut se HW-K335 som en väldigt bra uppgradering av ljudet till din TV, och ett prisvärt alternativ med fräsch design som passar in i de flesta vardagsrum.

Proshop logo

1 490 :-

länk

5. Harman Kardon SB 26/230 Soundbar

Bästa soundbar - Plats 5

Jag ville absolut ta med en av Harman/Kardons produkter då de blivit väldigt populära i många hem. Denna modell, SB 26/230 Soundbar, har hängt med några år men även om tekniken utvecklats mycket sedan den lanserades håller den ännu en hög kvalitet. Här har du tvåkanaligt ljud och en kraftfull subwoofer vid sidan. Jag tycker Harman/Kardon även har lyckats med den fina rundade designen, en modern svart touch, och högtalarna bemästrar ett fint ljud med en balans mellan diskanterna och baselementen. Tekniken bakom ljudet är Harman/Kardons egen och heter Harman Display surroundljud. Du kopplar enkelt högtalaren till din TV och övriga prylar med två HDMI-utgångar och en HDMI-ingång med ARC-stöd. Harman/Kardon kan verkligen ljud, och här får du en beprövad och hyllad soundbar i mellanprissegmentet.

star

På 2 listor

CDON logo

5 990 :-

länk
Proshop logo

6 000 :-

länk

Det har blivit mer och mer populärt att förbättra ljudet i det normala TV-tittandet. Vi konsumerar mer streamat innehåll via Netflix, HBO, Viaplay m.m. och inser att ljudet som kommer inbyggt i moderna TV:s inte riktigt levererar. Det är lite tråkigt förstås att inte få ett fullgott ljud när man köper en ny TV för flera tusen, men samtidigt måste man förstå att tekniken går i rasande fart. Ju mer tekniken utvecklas ju mer fokuserar TV-tillverkarna på att ta tillvara på senaste skärmtekniken, och desto mindre fokus och utrymme får ljudkvaliteten. Ljudet kommer därför hos TV-tillverkarna alltid i andra hand.

Erik Börjesson betygsätter bästa soundbar

Jag säger inte att ljudet ur en normal TV är dåligt, men kvaliteten är bara "good enough", och flera mil från kvaliteten du kan få på marknaden idag. Det är en god anledning att toppa upp din TV med en soundbar, och en grym upplevelse av film och TV handlar mer om ljudet än du kanske tror!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Erik Börjesson


Erik Börjesson

2018-07-17

Läs mer om oberoende experter

1. Klipsch RSB-11 Soundbar

Bästa soundbar - Plats 1

Klipsch är ett välkänt märke som funnits länge och tillverkat mängder med spännande högtalare. Mest kända är Klipsch för sina hemmabiolösningar med stora element i orange färg. Även denna soundbar är något extra och levereras med en extern trådlös subwoofer. Det gör att basen kan placeras på önskad plats i rummet. Ljudet är kraftfullt med bra dynamik som gör det roligt att titta på både TV och film. Du får en inbyggd dekoder för Dolby Digital som ger digitalt ljud på BluRay-film och TV, samt en bra DSP som gör det möjligt att spela upp alla typer av ljud och få ett bra simulerat surroundljud. Vill du kunna spela musik från din telefon går det bra att skicka trådlöst via Bluetooth. Klipsch har lyckats bra med att leverera en komplett produkt som ger en mycket bra upplevelse med allt du kopplar till den. Perfekt för den som inte har plats för ett stort system.

CDON logo

7 980 :-

länk
BRL logo

7 880 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Ljudfokus logo

7 880 :-

Pris hämtat 12/3

länk
HembioConsult logo

7 990 :-

Pris hämtat 12/3

länk
HifiExperience logo

7 990 :-

Pris hämtat 12/3

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Harman Kardon SB 26/230 Soundbar

Bästa soundbar - Plats 2

Harman Kardon är en känd tillverkare av kvalitetsprodukter för ljudåtergivning. Likt Klipsch har Harman utvecklat en lösning med tillhörande subwoofer för att ge den viktiga basen. Subwoofern är en trådlös modell, så du slipper kablar och kan placera den där det passar. Detta är en snygg högtalare som passar utmärkt tillsammans med en modern TV. Harman har utvecklat ett eget virtuellt surroundljud som ska ge lyssnaren känslan av en riktig hembio, och det fungerar bra i ett rum som inte är för stort eller öppet. En soundbar behöver nämligen väggar och andra ytor att studsa på för att fungera och ge en bra illusion. En bra lösning för att se på film, spela TV-spel och njuta av nyheterna med ett riktigt bra ljud.

star

På 2 listor

CDON logo

5 990 :-

länk
Proshop logo

6 000 :-

länk

3. Klipsch RSB-6 Soundbar

Bästa soundbar - Plats 3

Klipsch RSB-6 är ett syskon till listans förstaplats, och mycket är sig likt. Den största skillnaden är själva högtalaren och storleken på basen, som här är på 6". Det betyder att du inte får samma basdjup och inte kan spela lika högt. Men ljudet är fortfarande mycket bra och du får samma DSP som hos listettan, så du har fullt stöd för Dolby Digital. Styr din nya soundbar direkt från mobiltelefonen eller via den medföljande fjärrkontrollen och strömma musik, film och titta på TV med ett stort ljud. Har du gott om plats och ekonomi köper du alternativ 1 som är samma produkt men lite bättre på allt. Har du ont om plats eller kanske en liten TV, då är det här rätt modell för dig.

CDON logo

5 490 :-

länk
Ljudfokus logo

5 490 :-

Pris hämtat 12/3

länk
BRL logo

5 490 :-

Pris hämtat 12/3

länk
HifiExperience logo

5 490 :-

Pris hämtat 12/3

länk
HembioConsult logo

5 490 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Dustin Home logo

5 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Canton Dm9 - Svart

Bästa soundbar - Plats 4

Canton har valt att göra en lite tjockare soundbar och därmed bygga in subwoofern. Högtalaren är byggd för att monteras på väggen under din TV och tar på så sätt hjälp av väggen för att återge basen. Canton är kända för sitt rena och korrekta ljud och det här är inget undantag. Det betyder att röster och detaljer återges mycket bra och ljudet känns luftigt och fint. Det ingår en fjärrkontroll och du har även möjlighet att strömma musik från mobilen via aptX. DSP finns för att spela upp Dolby Digital och DTS. En nackdel med Canton Dm9 är avsaknaden av HDMI in i soundbaren, vilket är den vanligaste kopplingen från din TV. Men även om ingångar och finesser är frånvarande så får du bättre ljudkvalitet i jämförelse med de andra modellerna.

Hembiobutiken logo

3 990 :-

länk
Ljudkällarn logo

4 990 :-

Pris hämtat 12/3

länk
CDON logo

4 109 :-

länk

5. Yamaha YAS-306 Black

Bästa soundbar - Plats 5

Yamaha var en av de första som utvecklade soundbars och stod även för de allra bästa under en lång tid. Idag är det stor konkurrens och det finns mängder med märken och modeller. Denna soundbar smälter snyggt in under din TV och ger ett bra grundljud. Dock skulle jag rekommendera att köpa till en bra subwoofer att koppla in för att få lite bättre botten och fyllighet. Även Yamaha har hoppat över stödet för HDMI och satsar istället på nätverksstöd med wifi för att strömma musik och erbjuder tjänsten Spotify Connect. Yamaha har även ett eget multisystem, MusicCast, där du får möjligheten att koppla samman fler produkter från Yamaha. Med hjälp av den trådlösa kopplingen kan du även styra högtalaren via din mobil. Detta är en bra högtalare och adderar du en subwoofer blir den riktigt bra. Den ger även ett bra ljud vid musiklyssning. Rekommenderas!

star

På 2 listor

CDON logo

2 890 :-

länk
Dustin Home logo

2 890 :-

länk

6. Sonos Playbase Svart

Bästa soundbar - Plats 6

Kanske borde denna högtalare ligga först i topplistan? Playbase är något extra i form av funktion och ljudkvalitet, och för den som använder Sonos är det här rätt köp! För att få ut det bästa av Playbase behöver du addera en subwoofer. Och om du vill komma närmare en riktig hemmabio kan du lägga till surround-högtalare från Sonos. Det fungerar utmärkt att spela upp musik trådlöst med kända appar. Systemet stödjer dock inte okomprimerade ljudformat för digitalt bioljud. Största nackdelen med denna fina produkt är att priset snabbt springer iväg, då du kan behöva köpa till fler enheter för att bli riktigt nöjd. En annan detalj att tänka på är att Playbase ligger under foten på din TV, vilket inte passar alla modeller. Som vanligt med kompakta system så är Playbase inte heller den bästa enheten för musik men ljudkvaliteten för bio och TV är mycket bra och går att bygga ut till önskat läge.

Elgiganten logo

7 890 :-

länk
Ljudkällarn logo

7 890 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Tele-Hå logo

7 890 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Ljudcenter logo

7 899 :-

Pris hämtat 12/3

länk
MediaMarkt logo

7 690 :-

länk
Komplett logo

7 890 :-

länk
Proshop logo

7 931 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

7. Sonos Playbar

Bästa soundbar - Plats 7

Sonos är mest kända för sina smarta multisystem. Den här soundbaren ligger sist på listan enbart för att den inte passar alla, men använder du Sonos högtalare för multiroom idag, kan detta vara en av de bästa lösningarna. Soundbaren har 9 inbyggda högtalare och ger ett mycket bra ljud för TV och film. Givetvis får du inte samma stora ljudbild och botten som hos de första i listan med tillhörande subwoofer. Men dialogen är ändå klar som hos Canton och ger en härlig basåtergivning för att inte ha någon separat subwoofer. Det går dock att köpa till en subwoofer som är trådlös om du vill lyfta ljudet. Förutom att återge ljud från TVn kan du strömma musik från din telefon eller platta. Detta är en av de bättre soundbarsen och för dig som redan är Sonos-användare är detta en mycket intressant produkt.

Elgiganten logo

7 890 :-

länk
MediaMarkt logo

7 890 :-

länk
Tele-Hå logo

7 890 :-

Pris hämtat 12/3

länk
HiFiKlubben logo

7 890 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Ljudkällarn logo

7 899 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Komplett logo

7 890 :-

länk
Proshop logo

8 146 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Dagens TV-skärmar växer i bildyta men blir bara smalare och smalare vilket gör att utrymmet för ett bra ljudsystem blir lidande. Det betyder att vi behöver köpa fristående ljudsystem i form av exempelvis en soundbar. Idag finns det mängder med olika modeller att välja mellan, men det är lätt att komma hem med något riktigt dåligt!

Mathias Belevid betygsätter bästa soundbar

En viktig sak att tänka på är att en soundbar aldrig kan ersätta ett riktigt ljudsystem med förstärkare och lösa högtalare. Detsamma gäller om om du vill lyssna på musik med bra ljudkvalitet, lägg i så fall pengarna på riktiga högtalare och en separat förstärkare. En soundbar är i första hand utvecklad för TV- och filmupplevelser. Du slipper mängder med högtalare och sladdar som går över hela vardagsrummet. När jag skapade min topplista utgick jag från ljudkvalitet, funktion och utseende.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Mathias Belevid


Mathias Belevid

2019-03-29

Läs mer om oberoende experter