search

1. Samsung HW-Q80R

Bästa soundbar - Plats 1
Stämpel

+

Ljudet, smarta funktioner

Storleken

Samsung HW-Q80R ligger i topp både när det gäller funktion och ljud.

Bredden har betydelse, med sina 122 cm kräver denna soundbar sin yta. Den är dock väl värd sin plats när man upplever ljudet. HW-Q80R levererar såväl tydliga dialoger som dansant housemusik utan minsta problem. Tillsammans med subben får man en mycket trevlig ljudbild oavsett vad man lyssnar på. Det råder ingen brist på effekt och man kan spela riktigt högt utan det låter illa.

Soundbaren har fullgott stöd för de flesta ljudformat, inklusive Dolby Atmos. Samsung lyckas faktiskt väldigt bra här och får ut ett mer effektfullt ljud i höjdled än närmsta konkurrenten i listan (LG SL10YG).

Fullt 4k-stöd och bra anslutningsmöjligheter med tillgång till både bluetooth och WiFi gör denna soundbar till ett klockrent val. För den som både vill ha både bra ljud och smarta funktioner.

2. Klipsch BAR-48

Bästa soundbar - Plats 2
Stämpel

+

Ljudet!

Få anslutningsmöjligheter

Klipsch Bar 48 levererar mäktigt ljud oavsett om man lyssnar på musik eller tittar på film.

Klipsch vet hur man bygger välljudande högtalare och Bar 48 är inget undantag. Här bjuds man på en dynamisk och kraftfull ljudbild som påminner om betydligt större system. Subben är trådlös och byggd på en 8" bas.

Designen sticker ut från mängden. Soundbaren har synliga horndiskanter och är byggd i trä, vilket är trevligt då plasten i övrigt dominerar.

Du får 4k-stöd, en optisk och en aux-ingång samt trådlös kommunikation via Bluetooth. I övrigt så fokuserar Klipsch på ljudet, så om du söker efter en soundbar fylld med lullull finns bättre alternativ. Möjlighet att ansluta övriga prylar via hdmi saknas.

Har du all teknik du behöver i din TV och bara är ute efter bra ljud är detta ett klockrent alternativ.

3. Lg SL10Y

Stämpel

+

Anslutningsmöjligheter

Storleken

SL10YG kombinerar den senaste tekniken med riktigt bra ljud.

Det här en bastant och välbyggd krabat, eller ja, framförallt bred. Hela 144 cm! Den kräver alltså en rejäl tv-bänk om den inte ska väggmonteras. Turligt nog är den bara 6 cm hög så bilden klarar sig från att bli störd.

Subben är som sig bör trådlös och lättplacerad. Samspelet mellan sub och bas fungerar tillförlitligt både när det kommer till film och musik. LG har byggt in stöd för de flesta kända ljudformat inklusive Dolby Atmos. Soundbaren har uppåtriktade högtalare som ska förstärka effekten av att ljudet kommer uppifrån. Möjlighet att bygga ut systemet med trådlösa satellithögtalare finns.

Ingångsmässigt finns det man förväntar sig, det enda som saknas är en analog aux-ingång. Soundbaren har stöd för både bluetooth och wifi samt har inbyggd Chromecast för streaming.

4. Jbl Bar 3.1

Stämpel

+

Kraftfullt ljud, många anslutningar

Saknar stöd för vissa ljudformat

JBL Bar 3.1 är ett kraftpaket som levererar både när det kommer till film och musik.

Bar 3.1 består av en soundbar med 9 inbyggda högtalarelement, en trådlös sub med 10" bas och en fjärrkontroll för själva manövreringen. Subben tillför mycket till ljudbilden med en lagom tung och snärtig bas. Det finns soundbars som låter bättre men få är lika kraftfulla.

Soundbaren har hela 3 hdmi-ingångar som samtliga har stöd för 4k. Det gör den till ett bra val om du har prylar på kö som bara längtar efter att få anslutas till ett bra ljudsystem. Trådlöst har den stöd för bluetooth men ej WiFi.

Bra anslutningsmöjligheter, bra ljud, finns det någon baksida? Ja, när det kommer till ljudformat saknas stöd för DTS och de senaste formaten som t.ex. Dolby Atmos.

Youtubekanalen Abt Electronics visar upp och berättar om JBL Bar 3.1.
Youtube ikon

Youtubekanalen Abt Electronics visar upp och berättar om JBL Bar 3.1.

5. Sony HT-XF9000

Stämpel

+

Prisvärd

Basen

Sony HT-XF9000 är en prisvärd soundbar med 4k-stöd som bjuder på mycket ljud för pengarna.

XF9000 levererar klara tydliga dialoger och bra dynamik i samspelet med den trådlösa subben. Det saknas dock lite tryck när det kommer till djupare bastoner. Soundbaren har ett brett stöd för olika ljudformat, däribland Dolby Atmos. XF9000 simulerar ljud i höjdled. Det fungerar helt ok i mindre rum men såklart inte på samma nivå som dyrare varianter.

Display saknas, så du får informationen på TV:n istället. Fjärrkontrollen är välfylld med knappar vilket gör det lätt att hitta rätt. En hmdi-ingång finns för anslutning av extra elektronik. Den trådlösa kommunikationen sköts via Bluetooth.

XF9000 passar dig som vill ha en prisvärd välljudande soundbar med bra funktionalitet.

Bästa soundbar

calendar

8 jul 2020

Högtalare

Högtalare

1 470

Är du som så många andra besviken på ljudet från TV:ns inbyggda högtalare? Då har du hittat rätt! Här listar jag ett gäng soundbars som förhöjer TV-upplevelsen hemma i soffan. Att gå från burkljud till att avnjuta ljud i toppklass är en investering väl värd varenda krona om du frågar mig.

Peter Olsson betygsätter bästa soundbar

När du väljer soundbar, eller ljudlimpa om du föredrar den försvenskade versionen, så bör du fundera över dina behov. Är det enbart bra ljud du är ute efter? Vill du ha den senaste tekniken och möjlighet att koppla in fler prylar? Design? Storlek? Har du TV:n stående så tänk på att inte köpa en alltför hög soundbar, så den inte stjäl en del av bilden.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Olsson


Peter Olsson

Läs mer om oberoende experter