Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Baratza Forté BG

Bästa elektriska kaffekvarnen - Plats 1

Detta är den i min mening bästa kvarnen för hemmabruk. Givetvis finns det bättre kaffekvarnar om du går ännu högre i pris, men dyrare kvarnar än såhär är mer lämpade till en kaféverksamhet.

Det finns en version av denna kvarn som heter AP, men jag rekommenderar BG. Det står för Brew Grinding och tanken är att denna kvarn ska funka för alla bryggningsmetoder utom espresso. Men! Den här kvarnen överraskar faktiskt och gör även en RIKTIGT bra espresso.

Denna kvarn har ett malverk i stål, till skillnad från varianten AP. Du får en helt annan smakprofil av stål och personligen tycker jag att stål passar bättre till bryggkaffe. Det skapar också en mer modern take på en espresso, medans det keramiska malverket ger den traditionella italienska smaken.

Vill du ha en ultimat hemmakvarn som funkar till alla ändamål så är detta den absolut bästa!

+

Den klarar av allting!

CoffeeClub logo

7 995 :-

Pris hämtat 23/8

länk
Adesso logo

7 995 :-

Pris hämtat 23/8

länk

2. Baratza Sette 270

Bästa elektriska kaffekvarnen - Plats 2

Baratza Sette 270 är den kvarn jag använder dagligen i hemmet. Det finns en annan variant som heter 270W, men jag rekommenderar 270 då skillnaden endast är att det medföljer en våg till 270W som inte är så prisvärd och ökar priset markant.

Det jag älskar med Baratza Sette 270 är att den är extremt allround och ruskigt snabb! Vid franskpress och pour-over så presterar den lite sämre, men då kan man beställa hem deras malverk för "brew-grinding" för ca 20 dollar. Det gjorde jag, och det malverket ger en bättre slutprodukt för både kaffebryggare, pour-over och franskpress.

Det medföljer en behållare för det malda kaffet som är antistatisk, vilket betyder att kaffet inte flyger överallt utan att det faktiskt hamnar i behållaren.

För den som brygger mycket espresso och pour-over så tycker jag att detta är en extremt duktig kvarn, särskild med det andra malverket!

+

Grym allround-kvarn!

Extra malverk nästan ett måste

Cremashop logo

4 159 :-

länk
Bagaren och Kocken logo

4 159 :-

länk
Baristashopen logo

4 995 :-

länk
Adesso logo

4 995 :-

Pris hämtat 22/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Baratza Encore

Bästa elektriska kaffekvarnen - Plats 3

Baratza Encore är en riktig favorit, den är klockren för bryggningsmetoder där du behöver lite grövre malt kaffe. Se det som en mycket vassare variant än Wilfa WSCG-2 (nr 4 på listan).

Den här kaffekvarnen är helt perfekt till franskpress, pour-over och bryggkaffe. Den har extremt simpel rengöring, malverket är löstagbart precis som på Wilfan och både bön- och kaffebehållaren är enkla att rengöra.

En bonus med att köpa en Baratza är att den intresserade kan köpa särskilda delar för att skräddarsy sin kaffekvarn. Så om du känner att den tappat sin "edge" så kan du alltid uppgradera den istället för att köpa en ny.

Helt enkelt en kanonkvarn av hög kvalité för den som behöver lite grövre malt kaffe!

+

Robust, billig och hållbar

Endast okej finmalning

Cremashop logo

1 599 :-

länk
Adesso logo

1 995 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Baristashopen logo

1 595 :-

länk

4. Wilfa WSCG-2

Bästa elektriska kaffekvarnen - Plats 4

Om du ska köpa en kvarn för allra första gången i ditt liv så måste du alltid titta på denna först! Enda anledningen att du väljer en annan kaffekvarn är om du exklusivt brygger med en espressomaskin. Det står att denna skall klara av det, men det blir aldrig riktigt bra och då är det bättre att satsa på en annan kvarn. Wilfa WSCG-2 är däremot perfekt för din franskpress eller filterbryggare.

Renhållningen är extremt enkel, vid varje användning kan du ta ut kaffebehållaren, rengöra och sedan låta torka den torka på diskställ. Vid mer ingående rengöring drar du ut sladden, rengör bönhållaren och malverket med en tandborste och sedan är det full rulle igen!

Jag har rekommenderat denna kvarn så långt tillbaka som jag kan minnas. Detta är verkligen den absolut bästa "förstakvarnen" som är billig, har lång garanti och är ett perfekt första steg mot mycket bättre kaffe!

+

Perfekt första kvarn, hög kvalité

Dålig finmalning

star

På 2 listor

NetOnNet logo

625 :-

länk
Ellos logo

649 :-

länk
Ginza logo

709 :-

länk
Tretti logo

719 :-

länk
CDON logo

807 :-

länk
Confident Living logo

807 :-

länk
KitchenTime logo

807 :-

länk
Proshop logo

824 :-

länk
Teknikproffset logo

899 :-

länk
HusochHemma logo

899 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Graef CM900 Kaffekvarn - Silver

Bästa elektriska kaffekvarnen - Plats 5

När du vill ha en prisvärd kvarn som klarar av allt från espresso till pour-over är Graef CM900 värd att kika på.

Denna kvarn är enligt mig väldigt snygg, och den maler direkt ner i valfri behållare - t.ex i ditt porta-filter till espressomaskinen eller filterhållaren som medföljer till Moccamastern.

Siktar du på finare malning än vad Wilfa WSCG-2 kan ge så tycker jag att detta är ett bra val. Malningen blir här även jämnare, vilket motiverar det högre priset. En ojämn malning kan nämligen också ge en ojämn smak: mycket fina korn får en bränd smak och grövre korn får en syrlig ton, vilket påverkar slutprodukten markant.

Om du inte vill betala lika mycket som för ettan och tvåan på listan, men vill ha en kvarn av hög kvalité som klarar att mala till espresso, så kan denna vara något för dig!

+

Bra allround

Endast okej för franskpress

star

På 2 listor

Tretti logo

1 984 :-

länk
WhiteAway logo

2 088 :-

länk
Confident Living logo

2 088 :-

länk
KitchenTime logo

2 088 :-

länk
CDON logo

2 088 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa elektriska kaffekvarnen

calendar

22 aug 2019

Kaffekvarnar

Kaffekvarnar

105

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

När du brygger kaffe så spelar kaffekvarnen den största rollen bland din utrustning. Det man måste känna till vid köp av en elektrisk kaffekvarn är att det kommer kosta mycket mer än en manuell kvarn, samt att det oftast medföljer ett kraftigt ljud när man maler elektriskt. Så vad är fördelarna? Ja, du slipper veva med en handkvarn, vilket kan ta lång tid vid finare malning.

Paul Allaverdi betygsätter bästa elektriska kaffekvarnen

I denna lista har jag tagit med alla sorts alternativ. Här finns kvarnar för personen som vill mala kaffe till sin espressomaskin, sin kaffebryggare, franskpress eller varför inte pour-over? Vissa av kvarnarna klarar av alla bryggningsmetoder och vissa är specialiserade, men gemensamt för alla är att de håller en hög kvalité för sitt pris. Jag tar med kvarnar från olika prisklasser, men som presterar på nivån jag hade krävt för pengarna.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Paul Allaverdi


Paul Allaverdi

Läs mer om oberoende experter