Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Hario V60 Pour Over Kit

Bästa kaffebryggaren - Plats 1

Det absolut bästa kitet om du ska börja med pour-over! Jag förstår verkligen inte att paketet innehåller 100 filter, kaffemått, V60 02 i hårdplast och en stor kanna i glas endast för 199kr. Det är det bästa priset för en så komplett produkt!

Jag älskar Hario och detta är en av många Hario-produkter jag har hemma. Så vill du testa deras pour-over så tycker jag absolut att du ska börja här, då den fungerar minst lika bra som deras versioner i koppar eller keramik - skillnaden är endast värmefördelning och estetik.

Personligen älskar jag spåren i sidorna som ger en lufttät kontakt mellan filter och filterhållaren. Hario ger dig möjligheten att brygga precis som du vill och alternativen på recept aldrig tar slut, till skillnad från en "Kalita" med platt botten.

Passa på och köp ett pour-over kit från Hario, kanske som en gåva eller till ditt första kaffeäventyr.

+

Billig och så manuellt det kan bli!

star

På 2 listor

The Kitchen Lab logo

250 :-

länk
Bagaren och Kocken logo

261 :-

länk
Confident Living logo

299 :-

länk
CDON logo

299 :-

länk
KitchenTime logo

299 :-

länk
Baristashopen logo

199 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Espro P7 Presskanna för Kaffe 4 Koppar Rostfritt stål

Bästa kaffebryggaren - Plats 2

Här är marknadens utan tvekan bästa kaffepress.

Vi har ju de traditionella franskpressarna från Bodum, men utan rätt malning får du i en hel del kaffesump i kaffekoppen, i alla fall om du vill dricka upp allt ur pressen. Med en Espro så kommer du inte lida av det alls, här behöver du endast ha rätt mängd kaffe, rätt temperatur, tålamod i 4 minuter så kommer du få en riktigt bra kopp kaffe!

Espro har två väldigt fina meshfilter som gör att den filtrerar 10 gånger bättre än en vanlig franskpress. Pressen finns i lite olika utföranden och material i prisklasser mellan 400-1200 kronor, så det är bara att välja modell efter din budget. Men jag föredrar denna då den är snygg och även ger en termoseffekt, för en lång kaffestund.

Vill du ha en kaffebryggare som ger ett jättebra resultat varje gång så är Espros kaffepress perfekt för dig!

+

Enkelt, bra resultat varje gång

Bra, men inte fantastiskt kaffe

Bagaren och Kocken logo

1 069 :-

länk

3. Aerobie Aeropress

Bästa kaffebryggaren - Plats 3

Aeropress är en av de bästa 'on the go'-kaffebryggarna.

Jag har vid flera tillfällen tagit med mig den ut i skogen, malt kaffe för hand, kokat vatten på eld och bryggt mig en fantastisk kopp! Den är dessutom extremt bra för kaffeälskaren som har ett jobb som kräver att ta in på hotell på annan ort.

Aeropressen ger en renare slutprodukt än en kaffepress, eftersom du pressar ut kaffet genom ett engångs-pappersfilter som inte ger någon sump och även tar bort en del oljor, till skillnad från en kaffepress som endast har ett meshfilter (om du nu inte har den fantastiska kaffepressen Espro). Du kan även byta ut pappersfiltret mot ett filter i metall som ger dig ett kaffe i stil med franskpressat, du kan göra en espresso-liknande kopp, ja listan kan göras lång!

Med denna kaffebryggare kan du skapa en oändlig variation på kaffe.

+

Väldigt ren smak, mångsidig

Tar en stund att brygga

star

På 3 listor

Cremashop logo

320 :-

länk
The Kitchen Lab logo

340 :-

länk
KitchenTime logo

393 :-

länk
Confident Living logo

393 :-

länk
CDON logo

369 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Bialetti Mokabryggare 3 koppar

Bästa kaffebryggaren - Plats 4

Det lilla charmtrollet på spisen, och det säger jag med kärlek! Denna Mokabryggare har jag använt i 8 år och den håller fortfarande, man behöver bara byta ut gummiringen vartannat år (för ca 20 kr).

Tanken med en mokabryggare är att du skall kunna göra en espresso i hemmet, men personligen tycker jag att trycket är alldeles för lågt för att göra en espresso, så det blir helt enkelt en 'moka' istället. Den är väldigt billig och jag har två stycken olika.

Denna är tyvärr inte lämplig för en induktionshäll, så se till att du köper rätt (den för induktion heter Bialetti Moka Anthracite). Nu när jag har en induktionshäll så använder jag den här i skogen istället, med ett stormkök eller gaskök. Hur mysigt låter inte det?

Vill du ha ett starkt kaffe som bryggs direkt på spisen utan några svårigheter så köp en Bialetti-mokabryggare - originalet av Alfonso Bialetti.

+

Enkel, billig, kraftig smak!

Sump i botten

Shopping4net logo

389 :-

länk
Kökets favoriter logo

420 :-

länk
The Kitchen Lab logo

469 :-

länk
Ginza logo

399 :-

länk
Teknikproffset logo

499 :-

länk
Ellos logo

499 :-

länk
HusochHemma logo

499 :-

länk
CDON logo

499 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Graef FK702 Kaffebryggare 10 Koppar, Svart

Bästa kaffebryggaren - Plats 5

En elektronisk kaffebryggare som har gått under radarn för många, men förhoppningsvis kan jag lyfta fram den för er. Graef har utvecklat en vanlig kaffebryggare men verkligen lyssnat på det vi konsumenter söker.

Så varför skall du välja en Graef FK702 och inte en klassisk Moccamaster? Jo, den har någonting helt nytt som inte funnits i någon kaffebryggare tidigare; ett bättre helautomatiskt alternativ som ger dig valet hur många koppar du vill brygga. Du följer alltså inte mått utan fyller bara vattenbehållaren, väljer antal koppar och maskinen gör själv jobbet efter ditt val.

När vi ändå talar om vattenbehållaren så är det superenkelt att byta ut den om du vill, särskilt i jämförelse med konkurrenternas bryggare.

Graef FK702 är också extremt prisvärd och rätt liten och smidig i jämförelse med de andra kvalitetsbryggarna på marknaden.

+

Användarvänlig, automatisk

star

På 2 listor

Tretti logo

1 359 :-

länk
CDON logo

1 590 :-

länk
Conrad logo

1 590 :-

länk
WhiteAway logo

1 914 :-

länk
Adesso logo

1 995 :-

Pris hämtat 23/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Chemex Classic Kaffebryggare 6 koppar

Bästa kaffebryggaren - Plats 6

Chemex är ännu en manuell kaffebryggare. Jag tycker att Chemexbryggaren fungerar som en Hario V60, fast är endast i en del istället för två.

Det som får den att sticka ut som bryggare är dess filter; tjockt, stort och likt ett pappersark. Filtret viks 2 gånger på mitten och gör att kaffet filtreras många fler gånger än hos andra bryggare. Detta gör att kaffets oljor filtreras bort och ger den mest rena kaffesmaken man kan få.

Jag använder denna ofta vid smakprover av kaffe eller i samband med långa sessioner framför datorn, då har jag min kanna bredvid mig hela tiden. Eller varför inte servera kaffe med den vid besök?

Utöver alla andra fördelar så är kannan också väldigt vacker att se på. Den ser nästan ut som en vas, och har en självklar plats på min hylla i köket. För mig är Chemex ett måste för kaffeälskaren då den är helt underbar!

+

Brygger den renaste kaffesmaken

Kaffet kallnar fort utan lock

star

På 3 listor

Baristashopen logo

489 :-

länk
The Kitchen Lab logo

530 :-

länk
Kaffebröderna logo

489 :-

Pris hämtat 23/8

länk

Bästa kaffebryggaren

3 experter tipsar

Paul Allaverdi

Paul

Eemil Kaikkonen

Eemil

Amanda Lindbom Edwall

Amanda

calendar

16 sep 2019

Kaffemaskiner

Kaffemaskiner

483

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Kaffe handlar för mig inte bara om att trycka på en knapp. Det är en ritual, så är min syn på det. Det skall finnas ett fint hantverk bakom det hela med manuell precision där det är du som avgör ifall bryggningen blir kanon eller inte. På så vis kan du få de absolut bästa kaffestunderna i ditt liv, och givetvis ibland också de sämsta, som du då skriver ned för att inte återskapa misstaget.

Paul Allaverdi betygsätter bästa kaffebryggaren

Jag kommer att lyfta fram kaffebryggarna jag älskar och kommer även ta med en helautomatisk som jag anser vara den absolut bästa. Jag vill även ta med olika bryggmetoder, så i denna topplista ska du alltså finna den bästa bryggaren för varje metod. Med andra ord så passar denna lista alla kaffeälskare.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Paul Allaverdi


Paul Allaverdi

Läs mer om oberoende experter

1. Kalita Stainless Wave Dripper 185 - Filterhållare i rostfri…

Bästa kaffebryggaren - Plats 1

Kalita Wave! Filterhållaren från Kalita har en platt botten med tre små hål istället för ett stort. Den platta botten och de tre hålen i botten gör det lättare för dig att styra vattenflödet igenom kaffet och få en jämn extrahering av kaffet. Detta var den första pour over-metoden jag började med och jag upptäckte snabbt att jag fick bra resultat, och det bästa av allt: det var lätt att få samma bra resultat varje gång. Denna finns i två storlekar och olika material där den rostfria är den mest förekommande. Filtrena som används till Kalita Wave är det tunnaste på pour over-marknaden. Det tunna filtret gör att du i regel får ett kaffe med större kropp och fyllighet. Kalitan är perfekt för dig som står inför valet vilken filterhållare du ska börja med och vill ha bra resultat med en gång - bara ställ den på valfri kanna och brygg. Du kommer inte ångra dig, det har inte jag gjort!

Bagaren och Kocken logo

389 :-

länk
Baristashopen logo

399 :-

länk
Kaffebröderna logo

350 :-

Pris hämtat 22/8

länk

2. Hario V60 Pour Over Kit

Bästa kaffebryggaren - Plats 2

Japanska Hario V60 är kanske den populäraste pour over-bryggaren hos baristor världen över, vilket förstås säger en hel del! Med denna filterhållare har du stor möjlighet att styra framförallt vattenflödet genom kaffet, detta kräver en del träning men när en väl lyckas med bryggningen är Hario V60 svårslagen. Filterhållaren finns i olika utföranden: porslin, glas, rostfritt stål och plast. Även om detta kit är prisvärt och en bra start skulle jag ändå rekommendera att lägga en liten extra slant på en filterhållare i porslin, då den håller värmen bättre under bryggningen. Resultatet då? Jo, här får du en kopp som hamnar någonstans mellan Kalita och Chemex. Med det sagt, när du lyckas med bryggningen i Hario V60 är jag övertygad om att den kommer användas flitigt hemma i ditt kök och du har stora möjligheter att finjustera dina bryggningar!

star

På 2 listor

The Kitchen Lab logo

250 :-

länk
Bagaren och Kocken logo

261 :-

länk
CDON logo

299 :-

länk
KitchenTime logo

299 :-

länk
Confident Living logo

299 :-

länk
Baristashopen logo

199 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Chemex Classic Kaffebryggare 6 koppar

Bästa kaffebryggaren - Plats 3

Chemexen är den äldsta av dessa bryggare och kanske även den snyggaste. Chemexen är stilren och enkel; du placerar ett Chemexfilter i öppningen, placerar ditt färskmalda kaffe i filtret, häller på vatten och när det runnit igenom tar du helt enkelt bort filtret och har en ursnygg serveringskanna! Det som skiljer Chemexen från de andra bryggarna är det tjocka filtret, som resulterar i ett kaffe med en lättare kropp och ofta höjer de ljusa, fruktiga och söta tonerna i kaffet. Chemexen är mer förlåtande att brygga i än till exempel Hario V60, mycket tack vare de specialdesignade Chemexfiltrena. Själva kannan i sig fyller ingen större funktion vad gäller effekt på kaffet, dock är filtrena anpassade till just Chemexkannan. Chemexen är ett perfekt redskap för den som vill brygga med stabila resultat och dessutom vill ha något som är snyggt på köksbänken!

star

På 3 listor

Baristashopen logo

489 :-

länk
The Kitchen Lab logo

530 :-

länk
Kaffebröderna logo

489 :-

Pris hämtat 23/8

länk

4. Aerobie Aeropress

Bästa kaffebryggaren - Plats 4

Aeropress, inte direkt en pour over-metod, då du själv pressar kaffet direkt ned i koppen med hjälp av kolven som förs in i cylindern där kaffet och vattnet ligger. Men den är alldeles för bra för att inte nämnas! Gemensamt för aeropressen och pour over-metoderna är att båda ger en ren och tydlig kopp som verkligen lyfter varje kaffes unika karaktär. Den är perfekt för dig som är på resande fot och är trött på dåligt hotellkaffe - kombinera denna med en bra handkvarn och du är alltid redo att brygga en god kopp! Det fina med aeropressen är att det finns tusen och åter tusen sätt att brygga med den, det finns nog lika många recept som användare så här har du verkligen utrymme att laborera fram något helt unikt. Nackdelen är att det bara blir kaffe för en kopp, men vad gör det? Det är kul att brygga kaffe och det går snabbt att brygga en extra kopp till din vän!

star

På 3 listor

Cremashop logo

320 :-

länk
The Kitchen Lab logo

340 :-

länk
KitchenTime logo

393 :-

länk
Confident Living logo

393 :-

länk
CDON logo

369 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

När jag brygger kaffe så föredrar jag pour over-metoden (se min guide om pour over här på Advized). Men vilken är den bästa pour over-bryggaren egentligen? Det är ingen enkel fråga och svaren varierar beroende på vem en frågar. Olika bryggare har olika egenskaper och jag har inte själv en solklar favorit, utan varierar beroende på tillfälle och vad jag vill ha ut av mitt kaffe.

Eemil Kaikkonen betygsätter bästa kaffebryggaren

Jag minns själv när jag tog steget in i kaffevärlden och skulle börja handbrygga. Då behövde jag givetvis köpa någon typ av filterhållare och möttes av en uppsjö olika pour over-metoder. Jag visste inte vilken jag skulle börja med, en Hario V60? Eller kanske en Chemex, för den är ju sjukt läcker? Eller kanske den där Aeropressen? Denna listan är framtagen främst för att vägleda dig som funderar på att börja handbrygga kaffe hemma, men även till dig som redan har ett pour over-kit och funderar på att utöka antalet bryggmetoder. Här finns något för alla smaker!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Eemil Kaikkonen


Eemil Kaikkonen

Läs mer om oberoende experter

1. Wilfa Kaffebryggare WSP-2A

Bästa kaffebryggaren - Plats 1

Den bästa kaffebryggaren på listan har tänkt på allt. I denna bryggare packas allt det bästa från baristavärlden till en kompakt och stilren hemmamaskin. Den enkla designen med den snyggt raka kaffebehållaren sticker ut från mängden och så gör även kaffet du brygger i den. Med jämn temperatur och reglage för vattengenomsläpp gör Wilfa kaffe tillgängligt för den nyblivna kaffedrickaren. De norska köksmästarna har inte proppat denna finalist med onödiga och krångliga funktioner. Ingen bluetooth, inga led-skärmar, men det är inte något jag saknar. Det räcker gott med en knapp, för levererar gott kaffe gör den! Wilfas kaffebryggare kombineras stiligast med deras tillhörande kvarn som också fungerar riktigt bra. Enkelt, stilrent, gott och prisvärt!

Webhallen logo

3 395 :-

länk
Hemmy logo

3 495 :-

länk
CDON logo

2 999 :-

länk

2. Kinto Kaffebryggare Slow Coffee Style Svart

Bästa kaffebryggaren - Plats 2

Kintos manuella bryggare får säkert många att tänka på de första kaffebryggarna. Mer basic kan det inte bli, men tittar man noggrannare ser vi att Kinto har lyckats med en modern remake av den traditionella bryggaren. Fördelen med en helt manuell bryggare är att du får total kontroll över dina parametrar. Här kan du själv styra över temperatur, vattenmängd och bryggtid. Ta kontroll över kaffet, lämna det inte åt slumpen! Det japanska märket Kinto är kända för sina stilrena produkter och det här är inte ett undantag. Låt denna vackra ställning få den plats den förtjänar i köket och showa off när du har gäster på besök. Med denna bryggare kan du följa hela bryggningen, felsöka och hitta ditt favoritrecept. Perfekt för kontrollfreaket!

Kökets favoriter logo

1 645 :-

länk

3. Melitta French Press 9 koppar

Bästa kaffebryggaren - Plats 3

Denna klassiker måste såklart finnas med på listan över bästa kaffemaskiner. En enkel konstruktion levererat till ett förvånansvärt lågt pris. Denna bryggare är enkel att hantera och kräver inga ytterligare tillbehör. Vad jag gillar med denna bryggare är dess unika filter jämfört med andra bryggare. Franskpressen har ett metallfilter som ger en helt annan karaktär på kaffet än vad vanligt pappersfilter gör. Metallfiltret släpper igenom fler partiklar vilket resulterar i en mer mustig och fylligare kopp kaffe. Dessutom är denna bryggare till skillnad från de andra en "immersion"-bryggare. Det innebär att kaffet under en längre period är i kontakt med vatten, istället för en traditionell bryggare där vattnet passerar genom en kaffebädd. Denna bryggmetod minskar risken för överextraktion och gör dina bryggningar mer konsekventa. Ett riktigt kap om du frågar mig.

Ginza logo

179 :-

länk
CDON logo

179 :-

länk
KitchenTime logo

217 :-

länk
Confident Living logo

217 :-

länk
Teknikproffset logo

249 :-

länk
Ellos logo

249 :-

länk
HusochHemma logo

249 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Moccamaster Kaffebryggare HB951AO Matt

Bästa kaffebryggaren - Plats 4

Denna kända bryggare kan inte mer än att få beröm för sin etablering i de svenska hemmen. Moccamaster är en riktigt bra all-around-bryggare som gör sitt jobb. Den levererar gott kaffe med jämna resultat. Dess funktioner, som möjligheten att reglera vattenflöde, uppskattas starkt och dess inbyggda värmeplatta gör att du kan njuta av kaffet lite längre. Moccamastern har simpla och smarta streck i vattenbehållaren för att guida konsumenten rätt alla trötta morgnar. Andra funktioner på denna bryggare är den smarta drop-stop-funktionen som förhindrar kaffe att droppa på den varma plattan. Även en automatisk avstängning gör den glömske mindre oroad på väg till jobbet. Denna bryggare är ett säkert kort som levererat i de svenska hemmen länge. Välkommen in i värmen.

NetOnNet logo

1 590 :-

länk
CDON logo

1 699 :-

länk
Ellos logo

1 999 :-

länk

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Visst är det svårt att hitta bland djungeln av kaffemaskiner? Misströsta inte - nu är jag här för att guida er mellan billigt och dyrt i den stora oasen av kaffemaskiner som finns! Det finns något i alla prisklasser som står ut.

Amanda Lindbom Edwall betygsätter bästa kaffebryggaren

Jag har utgått från flera väsentliga punkter för att ta fram det allra bästa. Bryggtid - En bra bryggare uppfyller de europeiska standarderna på en bryggtid mellan max. 4-6 minuter. Lite enkelt förklarat blir kaffet bittert vid för långa bryggtider och surt vid för korta. Vattentemperatur - Den optimala temperaturen för bryggkaffe ligger mellan 93 och 96 grader, något som många budgetbryggare har svårt att hålla stabilt. En väldigt viktig komponent. Extraktionskvalité - Vi vill alltid sträva efter en sån jämn fördelning av vatten som möjligt för att undvika att vattnet tar genvägar genom kaffet. Design - En stilren design är alltid A och O! Varsågoda!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Amanda Lindbom Edwall


Amanda Lindbom Edwall

Läs mer om oberoende experter