Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Insta360 One X

Bästa 360-graders kameran - Plats 1

Om du är på jakt efter din första 360-kamera och inte hört talas om Insta360 tidigare så behöver du inte vara orolig, då detta kinesiska företag specialiserat sig på just 360-kameror.

När de släppte One X så visade de verkligen vart skåpet ska stå när det gäller videokvalitén. Denna lilla pryl klarar att spela in stabiliserad video med hela 5,7k upplösning! Hög upplösning är extra viktigt för 360-videor p.g.a. dess enorma vidvinkel. Självklart finns även möjlighet att ta fina 360-foton med en upplösning av 18 megapixlar i både JPEG och RAW-format.

One X är verkligen full av funktioner, såsom GPS, live stream och timelapse och har även stöd för deras egna "osynliga" selfie-stick. Det enda den inte kan är att bada, men det bekymret löser du enkelt med rätt tillbehör.

Med andra ord, en mer komplett kamera i denna storlek är svår att hitta!

+

Prestandan och storleken

Stryktåligheten

4 290 :-

länk

4 290 :-

länk

4 361 :-

länk

4 794 :-

länk

4 295 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Gopro MaxNY

Bästa 360-graders kameran - Plats 2

360-graders kamera eller "traditionell" actionkamera? Med GoPro Max har man lyckats kombinera det bästa från bägge världar, vilket gör att du kan välja det inspelningsläge som passar dig bäst för stunden!

När det gäller kameraspecifikationerna så kan du med GoPro Max skapa riktigt snygga stabiliserade 5,7k-filmer eller ta sfäriska foton med 16,6 megapixel Självklart finns även möjligheten till livestreaming och att göra dina egna riktigt coola timelapse-videor!

Tack vare den vattentäta designen och den stora pekskärmen blir handhavandet extra enkelt. Även dess smarta inbyggda kamerafäste, GPS och förbättrade ljudupptagning gör inte heller saken sämre!

GoPro Max må kanske inte vara lika vass som GoPro Hero 8 när du inte filmar i 360-graders läget men mångsidigheten du får med denna kamera är helt klart svårslagen!

+

Mångsidig och har bra prestanda

Priset

5 490 :-

länk

6 190 :-

länk

6 195 :-

länk

6 190 :-

länk

6 190 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Samsung Gear 360 (2017)

Uppföljaren till Samsungs första kamera med samma namn har funnits ett tag på marknaden. Den har inte de bästa specifikationerna, men kan istället locka med ett lägre pris.

Här får vi nöja oss med bara 4k-video och 15 megapixlar vilket är i minsta laget, men till det positiva hör möjligheten till livestreaming och bildstabilisering.

En annan omtyckt egenskap med Gear 360 är dess ergonomiska form, den är lätt att hålla i handen samtidigt som du kommer åt alla dess knappar. Vill du istället montera den på någon intressant plats går det också utmärkt tack vare dess stativgänga på undersidan.

Även om Samsung 360 inte har de allra vassaste specifikationerna så är den ändå ett prisvärt alternativ för dig som vill prova på 360-kameror för första gången.

+

Ergonomin och priset

Prestandan

2 490 :-

Pris hämtat 9/12

länk

1 990 :-

länk

4. Garmin VIRB 360

Det första jag tänker på när jag hör Garmin är GPS-navigatorer, men sedan en tid tillbaka har de även släppt sina egna actionkameror och nu också en 360-kamera!

Garmin går verkligen all in med sin Virb och ger oss en finfin maximal videoupplösning på hela 5,7k med mycket god detaljrikedom. Om videon är dess paradgren så får tyvärr fotokvalitén stå tillbaka lite, något som bland annat märks i en lägre maximal upplösning på 15 megapixlar.

Däremot har Virb flera ess i rockärmen: live stream, GPS, timelapse och möjlighet att visa sensordata, såsom din aktuella hastighet, direkt i filmen! Självklart är Virb vattentät och stöttålig samt har utbytbara linser om du skulle lyckas repa dem.

För dig som främst prioriterar videokvalitén, vill kunna livestreama och även ha med dig kameran överallt så är Virb ett riktigt vasst alternativ!

+

Prestandan och stryktåligheten

Priset

8 090 :-

Pris hämtat 9/12

länk

6 382 :-

länk

6 382 :-

länk

7 145 :-

Pris hämtat 9/12

länk

6 384 :-

länk

6 441 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa 360-graders kameran

calendar

29 nov 2019

Kameror

Kameror

144

Man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord, men hur många ord säger i så fall en 360-video? Det är helhetsupplevelsen som jag tycker är så häftig med 360-kameror - det räcker med att bara spänna på sig ett par VR-glasögon och det blir nästan som att hoppa tillbaka till inspelningsögonblicket på nytt! Självklart kan denna teknik utvecklas ännu mer, men bara på några år har vi gått från att det krävts professionella kameralösningar för att spela in 360-video till att vi idag har små konsumentkameror som till och med ryms i fickan.

Oscar Suneson betygsätter bästa 360-graders kameran

Min tanke med den här topplistan är att introducera dig till några av marknadens just nu vassaste 360-kameror med lite extra fokus på videokvalité och kamerans tålighet. Kanske är du främst ute efter en kamera för att föreviga din nästa solsemester, eller så är du en erfaren forspaddlare som vill dela med dig av dina äventyr. Oavsett hoppas jag kunna guida dig till din nya 360-kamera!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Oscar Suneson


Oscar Suneson

Läs mer om oberoende experter