Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Apple iPhone XS 256GB Silver

Bästa mobiltelefonen - Plats 1

Detta var min första telefon från Apple, och jag måste erkänna att jag förstår varför så många uppskattar dem.

Här bjuds man på en välfungerande och konsekvent mjukvara som flyter på utan det minsta tecken på ansträngning. Kameran tar inte bara behagliga bilder, med Smart HDR fångas även ljus och detaljer på avstånd med finess. Här får du trådlös laddning, ordentlig vattenresistans, en strålande skärm och de bästa telefonhögtalarna jag hört. Allt i ett paket som utstrålar kvalitet och stabilitet.

Det är dock sant det som sägs, att en Appleprodukt fungerar bäst med andra Appleprodukter. Exempelvis kan inte en Windows PC direkt-kopiera bilder från telefonen. Samtidigt uppdaterar Apple sina telefoner i många år och du kan vänta dig en långlivad enhet.

iPhone XS är överlag den mest behagliga telefonen jag har testat, både sett till mjukvara och enhetens fysiska storlek.

+

Användarupplevelsen, storleken

Låst mot andra produkter

Rekommenderas av 1 Expert

Proshop logo

13 888 :-

länk
CDON logo

13 999 :-

länk
Dustin Home logo

14 458 :-

länk
NetOnNet logo

13 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Samsung Galaxy Note 9 6/128GB Blå

Bästa mobiltelefonen - Plats 2

Det finns nästan ingen telefon som kan göra lika mycket som Note 9. Du bjuds inte bara på en av världens bästa skärmar, utan också på högtalare som utmanar Apple, en integrerad penna som även kan användas som fjärrkontroll, ett ordentligt stort batteri, vattenresistans och utrymme som går att utöka med minneskort. Detta är också en av få flaggskeppstelefonerna med ett ordentligt uttag för hörlurar.

Det är mycket tack vare Samsung som trådlös laddning fortsatte utvecklas till den standard vi börjar få idag, och det ingår självklart även i Note 9.

Detta är telefonen för den som vill ha allt i ett, med möjligheten att skriva anteckningar eller skapa konstverk med pennan. Till och med dubbla sim-kort har blivit en del av paketet.

Det finns en anledning till att flera recensenter utnämnde den till årets telefon 2018. Jag har nyss köpt en egen som jag testar, och den imponerar snabbt.

+

Funktionsrikedomen, skärmen

Väldigt stor

Rekommenderas av 4 Experter

Proshop logo

8 990 :-

länk
Elgiganten logo

9 990 :-

länk
MediaMarkt logo

9 990 :-

länk
Dustin Home logo

10 490 :-

länk
CDON logo

10 499 :-

länk
NetOnNet logo

7 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Oneplus 6T 8GB+128GB Thunder Purple

Bästa mobiltelefonen - Plats 3

Att välja en OnePlus-telefon till denna lista kanske får vissa att rynka på pannan. Men OnePlus erbjuder det jag anser vara Androidvärldens bästa gränssnitt, som inte bara flyter på oavbrutet utan också är användarvänligt. De har även jobbat fram en kamera som trots att den inte slår de dyraste telefonerna utmanar dem med råge. Designen är snygg, med en skärm som täcker majoriteten av framsidan.

Dock saknas vissa element, så som en vattenresistans-certifiering, bra högtalare och trådlös laddning. Å andra sidan får du en fingeravtrycksläsare under skärmen, något som skriker innovation, samt den bästa batteriuthålligheten jag har upplevt, och en av marknadens snabbaste laddare. Allt i en telefon som uppdateras snabbt och effektivt.

OnePlus 6T är kort och gott inte bara en prisvärd telefon, utan en av de bästa på marknaden.

+

Mjukvara/hastighet, batteriet

Kameran, saknar trådlös laddning

Rekommenderas av 2 Experter

NetOnNet logo

6 295 :-

länk
Proshop logo

6 295 :-

länk
ComputerSalg logo

6 974 :-

länk
Dustin Home logo

6 295 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Huawei Mate 20 Pro Lila

Bästa mobiltelefonen - Plats 4

Mate 20 Pro är ett bevis på att Huawei kan konstruera snygga telefoner som kan göra allt.

Huawei har tagit designen med de böjda skärmkanterna från Samsung, något som är en smaksak vad man gillar. Telefonen har både 3D-ansiktsigenkänning och en fingeravtrycksläsare som sitter under skärmen. Trådlös laddning ingår och telefonen kan även ladda andra produkter trådlöst. Batteriet är det största i moderna flaggskepp hittills och Huawei har dessutom en egen processor som ska dra mindre ström. Huaweis version av Android är dock inte den mest populära, och det har mycket att göra med stabiliteten och utseendet på gränssnittet.

Telefonens största styrka är ändå de tre kamerorna på baksidan som erbjuder utmärkt fotokvalitet, men också den mest mångsidiga kameraupplevelsen i en telefon.

Här får du en telefon som erbjuder innovation och marknadens coolaste kamerafunktioner.

+

Kameran, batteriet, nytänkande

Mjukvaran

Rekommenderas av 1 Expert

Inet logo

8 490 :-

länk
Dustin Home logo

8 490 :-

länk
NetOnNet logo

8 490 :-

länk
ComputerSalg logo

9 146 :-

länk
CDON logo

9 990 :-

länk
Proshop logo

9 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Sony Xperia XZ3 Svart

Bästa mobiltelefonen - Plats 5

Sonys telefonavdelning går ständigt back, trots det släppte tillverkaren nu sin mest innovativa enhet hittills.

Denna mobil ligger inte riktigt i framkant vad gäller design men kommer med en hel del smarta funktioner. Bland annat har den marknadens enda dedikerade kameraknapp, mycket bra högtalare och en skärm i toppklass. Skärmen är böjd, så som på Samsungs mobiler.

Här får du trådlös laddning och en mjukvara som nästan efterliknar OnePlus vad gäller stabilitet och enkelhet. Jag säger nästan, då det ändå finns vissa buggar och lite lagg. Batteriet är mindre än övriga på listan. Den ensamma kameran erbjuder bra kvalitet, men är inte riktigt på nivå med övriga toppspelare - däremot är den ensam om att kunna filma i 4K med HDR-kvalitet.

XZ3 är för dig som konsumerar media på telefonen och vill ha en optimal upplevelse, så länge du inte har något emot att ladda telefonen lite oftare.

+

Filmkameran, skärmen, mjukvaran

Kameran, batteriet

Rekommenderas av 1 Expert

Elgiganten logo

5 490 :-

länk

6. Google Pixel 3 64GB Vit

Bästa mobiltelefonen - Plats 6

Google äger Android, så det vore konstigt om deras telefoner inte fick en plats i denna lista. Telefonen säljs dock inte officiellt i Sverige, därav placeringen.

Pixel 3 utmanar iPhone vad gäller enkelhet och optimering. Kameran har redan sedan 2017 klassats som marknadens egentligen bästa, detta trots att det "bara" sitter 1 kamera på baksidan. Vad Google missat är trenden där ramarna runt skärmen blir allt mindre, och detta kan få den att kännas lite äldre direkt ur lådan.

Telefonen erbjuder trådlös laddning, dubbla högtalare på framsidan, unik design baktill och snabba uppdateringar. På framsidan möts vi av två kameror, en vanlig och en ultrabred för att få plats med fler personer. Tyvärr är dock batteriet mindre än önskvärt.

Detta är telefonen för Android-puristen.

+

Kameran, mjukvaran

Batteriet, tillgänglighet, designen

Rekommenderas av 1 Expert

Dustin Home logo

8 990 :-

länk
Inet logo

8 790 :-

länk
Komplett logo

9 990 :-

länk

Bästa mobiltelefonen

calendar

11 januari

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

34

Vad gör en bra smarttelefon? För varje person kommer svaret att vara olika. Jag personligen är beroende av att gränssnittet flyter på utan uppehåll och att batteriet håller en hel dag utan att jag ska behöva oroa mig. Idag finns det telefoner för över 10 000 kr, vilket för några år sedan hade verkat ofattbart. Detta innebär dock också att tillverkarna har möjlighet att lägga väldigt mycket i sina telefoner, och om man vet vad man letar efter kan din drömtelefon finnas här.

Andreas Bakken betygsätter bästa mobiltelefonen

Vad rankar du som viktigast? Är det att din telefon har den bästa skärmen, det bästa batteriet, bästa kameran eller helt enkelt den mest behagliga mjukvaran? I dagens topplista kommer jag att lista de enheter som jag anser är bäst just nu.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Andreas Bakken


Andreas Bakken

2019-01-11

Läs mer om oberoende experter