Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Neato D6

Bästa robotdammsugaren - Plats 1

Neato har släppt en ny version av sin omtyckta D-serie som de benämner "D6 Connected". Det är en dammsugare med ett snarlikt utseende som Botvac Connected (plats 2 i denna lista) men där man späckat produkten med den senaste tekniken.

D6 har exempelvis ett batteri som varar upp till två timmar, tack vare att den kommer ihåg var den senast städade och fortsätter vidare istället för att planlöst börja städa på samma ställe. Den memorerar upp till tre våningsplans kartor och ger dig möjlighet att ställa in så kallade No-Go-linjer som kan ersätta magnetremsorna som annars är standard för att begränsa var en robotdammsugare ska få städa.

Jag själv har inte fått förmånen att testa denna dammsugare, men att döma av såväl specifikationer som recensioner online så är detta väldigt mycket dammsugare för pengarna.

Köp om du har budget och vill ha kontroll, enkelhet och bra städresultat!

+

Batteritiden, no-go-lines

Saknar zonstädning som storebror D7

5 590 :-

länk

6 390 :-

länk

6 390 :-

länk

6 490 :-

länk

6 790 :-

länk

6 990 :-

länk

5 590 :-

Pris hämtat 25/10

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Neato Botvac Connected

Bästa robotdammsugaren - Plats 2

Botvac Connected är en av de första dammsugarna som Neato valt att helt integrera med den smarta app som medföljer. Man får en karta efter varje städning som visar var roboten städat, var det varit hinder i vägen, hur lång tid det tagit samt hur många kvadratmeter som städats.

Det här är en modell som har ett antal år på nacken men som likväl levererar riktigt bra - vi har en på varje våning. Tack vare D-formen hittar den in i de flesta hörn, de enda ställen som den kan ha problem med är när det är för trångt, under t ex köksstolar, där den lätt fastnar.

Neato har bra integrationer med bl.a. IFTTT, och därmed också Google Home och Apple HomeKit. Mycket prisvärd trots sitt lite högre pris, man får mycket för pengarna.

Dess stöt-, laser- och trappsensorer levererar verkligen bra. De allra högsta trösklarna (20mm+) klättrar den över utan problem om man lägger en matta över - annars tar den sig över såväl höga mattkanter som knivigare golv.

+

Enkelheten, kartorna, appen

Trasslar lätt in sig i mattfransar

6 252 :-

länk

7 250 :-

länk

5 697 :-

länk

3. Cleanmate S800

Cleanmate S800 är en fantastisk robotdammsugare med tanke på vad man får för pengarna - strax under 2000 kronor och du får en maskin som kan köra torrdammsugning, våtmoppning och inte minst, har ordentliga vispar till att borsta in smutsen med så att den faktiskt sugs upp.

Det är en budgetdammsugare, så du kontrollerar enheten med fjärrkontrollen eller med knapparna på ovansidan - ingen integration kan göras eftersom den helt enkelt inte är uppkopplad. Skiner solen riktigt mycket kan den få svårt att hitta och vänder p.g.a. de starka strålarna - annars är detta en dammsugare som gör sitt jobb riktigt bra!

Har man inte möjlighet att lägga de dryga 5000+ kronor som de lite dyrare modellerna går på, så är Cleanmate en bra instegsmodell för de allra flesta. Den levererar bra städresultat och är lätt att tömma när dammbehållaren är full.

+

Prisvärdhet, våtmoppning, 360grader

Högre trösklar, hörnstädning

1 990 :-

länk

1 990 :-

länk

2 490 :-

länk

2 490 :-

länk

2 995 :-

länk

2 995 :-

länk

1 849 :-

Pris hämtat 25/10

länk

1 590 :-

länk

2 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Neato Botvac D7 Connected

Neatos flaggskepp Botvac D7 Connected är den senaste i raden av de D-formade dammsugarna från Neato. Jag har inte haft möjligheten att testa den, men utifrån recensioner och specifikationskontroller är detta en mycket kompetent enhet.

Du får tillgång till samma schemaläggning, rapportering och styrning som hos de billigare modellerna i Botvac Connected-serien, men här har Neato lagt till ytterligare funktioner, t.ex. no-go-zones (likt Xiaomi-dammsugaren), separat rumsstyrning, m.m.

Likt övriga appstyrda Neato-modeller kan även D7 integreras med såväl Google Assistant/Home som att också köras fristående. Här finns alltså goda möjligheter att integrera och automatisera fritt.

D7 Connected är dyr, ingen tvekan om den saken, men Neaton tar sig fram praktiskt taget överallt och ger, utifrån vad jag läst mig till, ett riktigt bra städresultat.

+

Välkänd med många finesser

star

På 2 listor

6 990 :-

länk

6 990 :-

länk

7 490 :-

länk

7 999 :-

länk

8 669 :-

länk

6 799 :-

Pris hämtat 25/10

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Xiaomi MiJia Roborock 2 Robot vacuum cleaner

En av nykomlingarna på den svenska marknaden är Xiaomi med sin Roborock-serie. Här finns ett antal dammsugarmodeller som jag dessvärre inte fått tillfälle att prova själv, men utifrån betrodda referat och efter att ha undersökt specar och funktioner så är det här en riktigt kompetent maskin.

Xiaomi har både lasernavigering och kan styras till det rum man önskar, så det är en på pappret riktigt kompetent maskin! Tänk på att Roborock, till skillnad från Neato-modellerna, har igång en trådlös hotspot hela tiden vilket gör att säkerheten i den blir lidande.

Via Xiaomis app lägger du städschema, bestämmer vilket rum som ska dammsugas när, samt väljer ut så kallade no-go-zones, d.v.s. områden som den inte ska städa. Det finns möjlighet till viss integration genom Xiaomis egna gateway.

Köper du en Roborock får du mycket funktion för pengarna.

+

Priset, funktioner, no-go-zones

Säkerheten efter installation

star

På 2 listor

3 790 :-

länk

3 999 :-

länk

4 166 :-

länk

4 182 :-

länk

4 197 :-

länk

4 199 :-

länk

4 199 :-

länk

4 990 :-

länk

3 789 :-

länk

4 045 :-

länk

4 089 :-

länk

4 199 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa robotdammsugaren

2 experter tipsar

Richard Hagerwald

Richard

Rang Hikmat

Rang

calendar

11 okt 2019

Robotdammsugare

Robotdammsugare

343

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

En robotdammsugare är allra bäst om den dammsuger rent, eller? Nja, i min värld handlar det minst lika mycket om vilka andra system den kan prata med, hur ofta den fastnar samt hur säker tillverkaren har gjort den rent nätverksmässigt. Jag började min karriär som robotdammsugeägare med en av de enklare modellerna. Men mycket vill ha mer, och allteftersom konstaterar jag att jag vill ha mer möjlighet till automatisering, och då växer naturligtvis behovet av en nyare och bättre modell. Idag har vår första Cleanmate fått lämna plats för en Neato Botvac Connected, eller ja, två stycken faktiskt!

Richard Hagerwald betygsätter bästa robotdammsugaren

Den här listan kommer att ta ovanstående i beaktande, och naturligtvis också vad man faktiskt får för pengarna - priset är ju alltid viktigt.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Richard Hagerwald


Richard Hagerwald

Läs mer om oberoende experter

1. Xiaomi MiJia Roborock 2 Robot vacuum cleaner

Bästa robotdammsugaren - Plats 1

Den här utser jag till bästa robotdammsugaren du kan köpa idag - både vad det gäller städningen, som är det viktigaste, men även när det kommer till kvalité & pris.

Jag har en hemma som jag är supernöjd med och jag har även haft modellen innan, som nu lever vidare hos mina föräldrar. Den har en funktionsrik app med bl.a. schemaläggning, städkarta, historik, servicepåminnelser, och du kan även styra roboten och ställa in den på att städa specifika områden. Våtmoppsfunktionen är ett stort plus! Andra fördelar är att den har lasernavigation, tvättbara filter och är lätt att rengöra. Enda att anmärka är att om du har heltäckningsmattor hemma, som jag har, så kommer den att köra på maxstyrka konstant, det gör alla nya robotar med mattsensor.

Jag har aldrig haft något problem med den här! Den klarar trösklar problemfritt och har 2,5 timmes körtid.

star

På 2 listor

3 790 :-

länk

3 999 :-

länk

4 166 :-

länk

4 182 :-

länk

4 197 :-

länk

4 199 :-

länk

4 199 :-

länk

4 990 :-

länk

3 789 :-

länk

4 045 :-

länk

4 089 :-

länk

4 199 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Neato Botvac D7 Connected

Bästa robotdammsugaren - Plats 2

Den här har jag ärligt talat inte testat, men jag har läst många recensioner och har tidigare haft flera Neato-dammsugare. Innan Xiaomi kom med sina så var Neato min favorit.

Det allra bästa är att den har väldigt hög sugförmåga, bra batteritid och klarar trösklar helt problemfritt. Neato är en av de bästa på mattor och funkar bra med de flesta typer av mattor. Den har lasernavigation och kan städa i mörker men kan ha lite svårt för att upptäcka svarta möbler. Även här kan du styra dammsugaren via app, schemalägga städning i specifika rum och se städhistorik på täckningskartan. Den har också sidoborste, stor huvudborste och en stor dammbehållare.

Xiaomi vinner vad gäller byggkvalité, pris och app-funktionalitet, men när det kommer till städningen är det ingen märkbar skillnad mellan den och Neato. Båda har hög sugförmåga och städar jättebra!

star

På 2 listor

6 990 :-

länk

6 990 :-

länk

7 490 :-

länk

7 999 :-

länk

8 669 :-

länk

6 799 :-

Pris hämtat 25/10

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Irobot Roomba 966 Robotdammsugare

Irobots billigare modeller har enligt mina erfarenheter tidigare brustit i navigeringen. De krockade med allt och rörde sig zig zag som en dum robot och missade flera ställen. Men! De senaste åren har de äntligen förbättrats med bättre navigering i deras toppmodeller och har kommit ikapp konkurrenterna. Dock till en dyrare peng i jämförelse.

Eftersom Roomba har kamera-navigation istället för laser så har den sämre mörkerseende, men sugstyrkan är mycket bra och den klarar trösklar utmärkt. Du kan begränsa städningen till vissa områden och specifika rum, men tänk på att det drar mer batteri och minskar körtiden. Byggkvalitén är på topp och även här finns appstyrning som möjliggör bl.a. schema- och kartläggning.

Det bästa är den s.k. "smuts-sensorn" som känner igen smutsigare utrymmen och kör över det området flera gånger så att det blir riktigt rent.

5 999 :-

länk

5 999 :-

länk

5 999 :-

länk

5 499 :-

Pris hämtat 25/10

länk

5 999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Dyson RB01 360 EYE

Sist och faktiskt minst så har vi denna robot som jag inte haft äran att ha hemma, men jag har varit och testat den, sett den live in action, och undersökt den lite. Jag har även läst recensioner och tittat på tester på Youtube.

Det här är den minsta (i omkrets) dammsugaren på listan och troligtvis den med högst sugkraft. Kvalitén är mycket hög och andas premium. Den saknar några grejer som de andra dammsugarna i listan har, t.ex sidoborste, punktrengöring, och vissa app-funktioner. Den är också något dyrare men har en lyxig borste i kolfibertråd.

Tänk på att den har en högre konstruktion än de andra dammsugarna och kan därför ha svårt att ta sig under vissa möbler. Å andra sidan har den larvband istället för hjul, vilket innebär att den klarar trösklar mycket bättre!

8 797 :-

länk

12 015 :-

länk

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Robotdammsugare är en av mina favorit-gadgets och har sparat mig och familjen många timmars städande. Jag har haft minst 12 stycken och skulle idag aldrig kunna vara utan en!

Rang Hikmat betygsätter bästa robotdammsugaren

I den här topplistan hittar du fyra olika modeller. Liksom allt annat så har varje enhet sina för- och nackdelar. Gemensamt för alla modeller är att det är enkelt att rengöra borsten och tömma dammbehållaren (vilket jag rekommenderar er att göra ofta för bästa städresultat). Själv rengör jag både borste och filter efter varje körning och när jag tömmer dammbehållaren kan man nästan tro att jag bor i Sahara, med tanke på allt damm den lyckats hitta! Hur ofta man måste rengöra dammsugaren skiljer sig dock beroende på modell, konstruktion på borsten och hur ofta man kör den. Själv har jag nummer ett på listan och kör den nästan dagligen.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Rang Hikmat


Rang Hikmat

Läs mer om oberoende experter