Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Xiaomi MiJia Roborock 2 Robot vacuum cleaner

Bästa robotdammsugaren - Plats 1

Den här utser jag till bästa robotdammsugaren du kan köpa idag - både vad det gäller städningen, som är det viktigaste, men även när det kommer till kvalité & pris.

Jag har en hemma som jag är supernöjd med och jag har även haft modellen innan, som nu lever vidare hos mina föräldrar. Den har en funktionsrik app med bl.a. schemaläggning, städkarta, historik, servicepåminnelser, och du kan även styra roboten och ställa in den på att städa specifika områden. Våtmoppsfunktionen är ett stort plus! Andra fördelar är att den har lasernavigation, tvättbara filter och är lätt att rengöra. Enda att anmärka är att om du har heltäckningsmattor hemma, som jag har, så kommer den att köra på maxstyrka konstant, det gör alla nya robotar med mattsensor.

Jag har aldrig haft något problem med den här! Den klarar trösklar problemfritt och har 2,5 timmes körtid.

Webhallen logo

4 389 :-

länk
ComputerSalg logo

4 447 :-

länk
Inet logo

4 589 :-

länk
NetOnNet logo

4 690 :-

länk
Proshop logo

4 359 :-

länk
CDON logo

4 378 :-

länk
Komplett logo

4 389 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Neato Botvac D7 Connected

Bästa robotdammsugaren - Plats 2

Den här har jag ärligt talat inte testat, men jag har läst många recensioner och har tidigare haft flera Neato-dammsugare. Innan Xiaomi kom med sina så var Neato min favorit.

Det allra bästa är att den har väldigt hög sugförmåga, bra batteritid och klarar trösklar helt problemfritt. Neato är en av de bästa på mattor och funkar bra med de flesta typer av mattor. Den har lasernavigation och kan städa i mörker men kan ha lite svårt för att upptäcka svarta möbler. Även här kan du styra dammsugaren via app, schemalägga städning i specifika rum och se städhistorik på täckningskartan. Den har också sidoborste, stor huvudborste och en stor dammbehållare.

Xiaomi vinner vad gäller byggkvalité, pris och app-funktionalitet, men när det kommer till städningen är det ingen märkbar skillnad mellan den och Neato. Båda har hög sugförmåga och städar jättebra!

Clas Ohlson logo

7 490 :-

länk
MediaMarkt logo

7 490 :-

länk
Elgiganten logo

7 490 :-

länk
NetOnNet logo

7 490 :-

länk
Tretti logo

8 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Irobot Roomba 966 Robotdammsugare

Bästa robotdammsugaren - Plats 3

Irobots billigare modeller har enligt mina erfarenheter tidigare brustit i navigeringen. De krockade med allt och rörde sig zig zag som en dum robot och missade flera ställen. Men! De senaste åren har de äntligen förbättrats med bättre navigering i deras toppmodeller och har kommit ikapp konkurrenterna. Dock till en dyrare peng i jämförelse.

Eftersom Roomba har kamera-navigation istället för laser så har den sämre mörkerseende, men sugstyrkan är mycket bra och den klarar trösklar utmärkt. Du kan begränsa städningen till vissa områden och specifika rum, men tänk på att det drar mer batteri och minskar körtiden. Byggkvalitén är på topp och även här finns appstyrning som möjliggör bl.a. schema- och kartläggning.

Det bästa är den s.k. "smuts-sensorn" som känner igen smutsigare utrymmen och kör över det området flera gånger så att det blir riktigt rent.

CDON logo

6 889 :-

länk
WhiteAway logo

6 999 :-

länk
Clas Ohlson logo

7 849 :-

länk
Tretti logo

9 399 :-

länk
Robotexperten logo

6 990 :-

Pris hämtat 8/3

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Dyson RB01 360 EYE

Bästa robotdammsugaren - Plats 4

Sist och faktiskt minst så har vi denna robot som jag inte haft äran att ha hemma, men jag har varit och testat den, sett den live in action, och undersökt den lite. Jag har även läst recensioner och tittat på tester på Youtube.

Det här är den minsta (i omkrets) dammsugaren på listan och troligtvis den med högst sugkraft. Kvalitén är mycket hög och andas premium. Den saknar några grejer som de andra dammsugarna i listan har, t.ex sidoborste, punktrengöring, och vissa app-funktioner. Den är också något dyrare men har en lyxig borste i kolfibertråd.

Tänk på att den har en högre konstruktion än de andra dammsugarna och kan därför ha svårt att ta sig under vissa möbler. Å andra sidan har den larvband istället för hjul, vilket innebär att den klarar trösklar mycket bättre!

MediaMarkt logo

8 490 :-

länk
WhiteAway logo

10 299 :-

länk
Tretti logo

10 299 :-

länk
Robotexperten logo

9 190 :-

Pris hämtat 8/3

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa robotdammsugaren

calendar

15 mars

Robotdammsugare

Robotdammsugare

41

Robotdammsugare är en av mina favorit-gadgets och har sparat mig och familjen många timmars städande. Jag har haft minst 12 stycken och skulle idag aldrig kunna vara utan en!

Rang Hikmat betygsätter bästa robotdammsugaren

I den här topplistan hittar du fyra olika modeller. Liksom allt annat så har varje enhet sina för- och nackdelar. Gemensamt för alla modeller är att det är enkelt att rengöra borsten och tömma dammbehållaren (vilket jag rekommenderar er att göra ofta för bästa städresultat). Själv rengör jag både borste och filter efter varje körning och när jag tömmer dammbehållaren kan man nästan tro att jag bor i Sahara, med tanke på allt damm den lyckats hitta! Hur ofta man måste rengöra dammsugaren skiljer sig dock beroende på modell, konstruktion på borsten och hur ofta man kör den. Själv har jag nummer ett på listan och kör den nästan dagligen.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Rang Hikmat


Rang Hikmat

2019-03-15

Läs mer om oberoende experter