search

1. Concept2 Roddmaskin D PM5 Svart

Bästa roddmaskinen - Plats 1

Detta är definitivt kungen bland roddmaskiner! Jag tror att man kan fråga nästan vilken roddare eller crossfit-atlet som helst vilken roddmaskin de föredrar, och de kommer att svara Concept2.

Denna maskin har ett avancerat luftmotståndssystem som gör det möjligt att ställa motståndet i 10 nivåer. Den har också ett racemode som gör det möjligt att tävla mot varandra. Pulsbälten som är kompatibla med enheten via Bluetooth finns att köpa till. Denna roddmaskin har USB-uttag som gör att du kan lagra dina träningsdata på ett enkelt sätt.

Max användarvikt på denna maskin är fantastiska 227 kg, vilket vittnar om den otroliga kvalitet som denna roddmaskin besitter. Jag har faktiskt aldrig träffat på någon som varit missnöjd med denna maskin!

+

Kvalitet, robust, kompatibilitet

Dyr

star

På 2 listor

13 990 :-

Pris hämtat 4/6

länk

14 995 :-

Pris hämtat 4/6

länk

16 188 :-

Pris hämtat 4/6

länk

14 795 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Master Fitness Roddmaskin R610

Bästa roddmaskinen - Plats 2

Vill du ha en användarvänlig roddmaskin utan att behöva spara pengar i flera månader innan köp så är Master Fitness R610 definitivt ett smart val.

Här kombineras enkelhet och funktionalitet på ett bra sätt och allt dyrt lull-lull är ersatt av stora funktionella vred. Motståndet justeras via en ratt mitt fram och det 7 kg tunga svänghjulet gör definitivt sitt jobb så att det blir en bra och jobbig träning.

Den låga vikten på 28 kg gör det enkelt att stöka undan maskinen om man inte vill ha den framme då gästerna kommer. Det man som köpare bör ha i åtanke är den relativt låga max användarvikten som denna maskin har, nämligen 110 kg. Väger man lite mer så kanske man istället borde satsa på en kraftigare maskin, som också då förmodligen kommer vara av dyrare modell.

Detta är ett mycket bra budgetalternativ!

+

Priset, enkelheten

Låg max användarvikt

3 290 :-

Pris hämtat 4/6

länk

3 293 :-

Pris hämtat 4/6

länk

4 188 :-

Pris hämtat 4/6

länk

5 290 :-

Pris hämtat 4/6

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Master Roddmaskin R6040

Här har vi roddmaskinen för dig som kräver hög kvalitet, men inte vill betala en förmögenhet för din maskin.

Den första känslan säger stabilitet, hela roddmaskinen känns både robust och välbyggd. Detta vittnar även totalvikten av 44 kg om (många av de billigare och enklare roddmaskinerna ligger under 30 kg i totalvikt).

Denna roddmaskin har dubbelt motstånd, både luftmotstånd och ett magnetiskt motstånd vilket gör att man kan träna riktigt tungt om man vill. Denna maskin har även fördelen att den är full längd, vilket innebär en längre glidyta på sitsen - något att ta i beaktning om man är lite längre.

Max användarvikt för denna roddmaskin är 150 kg vilket i sammanhanget är riktigt bra. Till denna roddmaskin finns även ett kompatibelt pulsband att köpa för den som vill ha koll på sin pulskurva under passet.

En bra roddmaskin för motionären som kräver lite mer!

+

Stabil, full längd

Lite tyngre att stöka undan

star

På 2 listor

10 788 :-

Pris hämtat 4/6

länk

11 490 :-

Pris hämtat 4/6

länk

11 990 :-

Pris hämtat 2/6

länk

4. Waterrower M1 HiRise

Detta är outsidern på listan och definitivt en modell som vi kommer se allt mer av på svenska gym.

Fyll behållaren med vatten och få den mest realistiska känslan av att ro som finns på roddmaskin-marknaden idag! Ju snabbare och kraftigare tag du tar ju tuffare motstånd kommer du att möta, precis som om du var ute på en spegelblank sjö - med skillnaden att du sitter i vardagsrummet istället för ute i regnet och blåsten.

Detta är en robust maskin med en max användarvikt på 185 kg, vilket gör att den fungerar för de flesta.

Även om kvaliteten och den äkta känslan av att ro är det som lockar majoriteten så kan jag inte låta bli att prata lite om designen. Detta är närmast en designmöbel i mina ögon och kommer bli ett hett samtalsämne då vännerna kommer över på kaffe. Dessa maskiner finns dessutom även i träutförande.

Design och träning är en kombination som är här för att stanna!

+

Äkta ro-känsla, designen

Dyr

star

På 2 listor

26 619 :-

länk

23 880 :-

Pris hämtat 3/6

länk

Bästa roddmaskinen

2 experter tipsar

Conny Lundkvist

Conny

Benny Sjölind

Benny

calendar

7 jul 2020

Roddmaskiner

Roddmaskiner

604

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Då man börjar fundera över vilka konditionsmaskiner som man vill utrusta sitt hemmagym med så är roddmaskinen ett redskap som många tänker på. Detta är inte alls konstigt - roddmaskinen har fördelar som både motionscyklar och löpband saknar. Vilka är då dessa? Den stora skillnaden är definitivt att roddmaskinen tränar i stort sett hela kroppens muskler och är överlägsen då det gäller aktivering av ryggens muskulatur. Förutom dessa aktiveras även ben, biceps och underarmarna vid träning på roddmaskinen.

Conny Lundkvist betygsätter bästa roddmaskinen

Roddmaskinen är även tekniskt ganska enkel att använda och skonsam mot kroppen, då man slipper stötbelastning som exempelvis löpbandet ger. Med en roddmaskin kan du köra 30 min och få en härlig helkroppsträning även då vädret ute kanske inte tillåter en roddtur i en vanlig eka. Jag hoppas att du kommer hitta den bästa roddmaskinen för just dig i min lista!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Conny Lundkvist


Conny Lundkvist

Läs mer om oberoende experter

1. Master Roddmaskin R6040

Bästa roddmaskinen - Plats 1

Master R6040 har ett dubbelverkande bromssystem med luft och magnetmotstånd som ger rejält motstånd och möjlighet att träna med olika program.

Det som jag själv personligen uppskattar med modellen är att den har en inbyggd IR/RemoteControl inbyggd i handtaget genom vilken man kan ställa in motståndet utan att behöva sträcka sig till panelen.

Detta är en stabil och till konstruktionen välbyggd roddmaskin som uppfyller alla krav även hos mer kräsna användare. Den är även av fullängd, vilket gör att även långa personer skall kunna träna effektivt och bekvämt.

Ett vanligt problem hos många roddmaskiner är att de har en alltför liten display, vilket gör det svårt att följa träningsdatan. Här har man dock en relativt stor display med stora siffror som gör det enkelt att följa med träningen.

+

Priset, stabilitet, mångsidighet

star

På 2 listor

10 788 :-

Pris hämtat 4/6

länk

11 490 :-

Pris hämtat 4/6

länk

11 990 :-

Pris hämtat 2/6

länk

2. Concept2 Roddmaskin D PM5 Svart

Bästa roddmaskinen - Plats 2

Om du går upp några prisklasser hittar du Sveriges mest populära roddmaskin på marknaden just nu.

Concept2 har ett avancerat luftmotstånd som gör det möjligt att justera motståndet i 10 nivåer. Luftmotståndet byggs upp steglöst allt eftersom du kommer upp i dragstyrka och ger en mycket skonsam roddrörelse.

Den uppgraderade PM5-datorn har många tekniska finesser som ger en stor mängd olika data som dessutom kan laddas i ett USB-minne. En kul detalj är racerfunktionen som gör det möjligt för flera Concept2-roddmaskiner att tävla mot varandra.

Träningsdatan kan man sedan synkronisera online både för att utvärdera sitt eget träningsprogram och jämföra med andra som använder sig av samma roddmaskin.

Att Concept2 är så populär är inte så märkligt med tanke på den tekniska utrustningen och användarvänligheten hos roddmaskinen.

+

Slitstark, bekväm, tekniken

star

På 2 listor

13 990 :-

Pris hämtat 4/6

länk

14 995 :-

Pris hämtat 4/6

länk

16 188 :-

Pris hämtat 4/6

länk

14 795 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Titan Life TRAINER R'22 wather rower

Roddmaskiner med vattenmotstånd har blivit allt populärare både på gymmet och i hemmen under senare år. I vattenmotstånd känns och låter varje roddtag som vid rodd på vatten och det är något som lockar många.

På Titan Life Rower R22 blev vald till bäst-i-test i mellanklassen 2019 och det är inte svårt att förstå. Här genererar de dynamiska roddtagen smidigt motståndet för träningen. Du har även en tillräckligt stor skärm på vilken du lätt och överskådligt kan följa antalet roddtag, tid, hastighet, distans och kalorier. Den är dock inte lika tekniskt mångsidig som t.ex. Concept2.

En annan sak som man kan ställa sig frågande till är hållbarheten hos plasthjulen som sadeln är monterad på. Å andra sidan har roddmaskinen samma garantier som övriga roddmaskiner på marknaden.

Roddmaskiner med vattenmotstånd är generellt sett betydligt dyrare, men här är definitivt ett prisvärt alternativ.

+

Vattenmotstånd, bekväm, pris

Plasthjul (ev. inte så hållbara)

8 386 :-

länk

8 386 :-

Pris hämtat 4/6

länk

8 469 :-

Pris hämtat 4/6

länk

8 386 :-

länk

9 136 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Waterrower Classic S4 i Valnötsträ

Här är en premiumvariant bland roddmaskiner med vattenmotstånd. Märket Waterrover är känt för sina roddmaskiner framställda av kvalitetskomponenter. Just denna modell är handgjord av återanvändbart trä och blir även ett unikt designelement till hemmet.

Trots sina unika designelement har man inte kompromissat gällande det funktionella. Basmotståndet är steglöst reglerbart genom ändrad vattenmängd i tanken. Ju hårdare man ror, desto större blir motståndet, precis som i vanlig rodd. LCD-displayen visar även alla de nödvändiga funktionerna som sträcka, hastighet, watt och puls.

Det som jag eventuellt kan anmärka på är placeringen av displayen. I idealfallet skulle denna vara placerad rakt framför i en upphöjd position för att undvika styv nacke.

Men i övrigt har denna roddmaskin allt man kan kräva av en roddmaskin i premiumskiktet.

+

Design, stabilitet, vattenmotstånd

Placering av display

22 989 :-

länk

5. Master Roddmaskin R610

Ett budgetval som fortfarande håller riktigt hög kvalitet är Master Fitness R610. Det är en enkel men samtidigt väldigt prisvärd roddmaskin med magnetbroms och ett svänghjul som ger även vältränade användare bra träning.

Motståndet justeras enkelt genom en typ av ratt och handgreppet är också skönt. Med andra ord ett riktigt bra val trots det låga priset. Vad är haken? Hos dragvajern skulle metall varit att föredra snarare än fiber - trots att även detta är slittåligt. Hos fotbandet skulle det även ha varit en fördel att ha möjlighet att justera det efter längden på foten.

Men trots de små bristerna är detta en väldigt prisvärd roddmaskin som även har en display som är tydlig. Glidskenan har också en hyfsat bra längd för att vara en budgetmodell.

Skenan är uppfällbar med ett enkelt handgrepp och tar väldigt lite plats när den inte används. Perfekt för den som har begränsat med utrymme hemma!

+

Priset, bra för hemmabruk, tyst

Saknar justering för fotlängd

3 290 :-

Pris hämtat 2/6

länk

4 188 :-

Pris hämtat 2/6

länk

5 290 :-

länk

5 290 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Waterrower M1 HiRise

Här är ännu en unik modell av roddmaskin med vattenmotstånd. Waterrover är tillverkad helt i aluminium och har en av de absolut mest stabila konstruktionerna på marknaden.

På denna roddmaskin har du ett vattenhjul som ger en känsla som om du ror på riktiga vågor. På denna roddmaskin sitter du lite högre upp än hos många andra varianter. Konstruktionen är speciellt bra för långa personer.

På displayen hittar du sex förinställda program där du kan välja att jobba med intervaller, distans och tid. Den sparar data från upp till nio träningspass, vilket gör det enkelt att upprepa passen om så önskas. Det går också att ladda upp programmet till datorn så att du kan analysera din träning.

Detta är en utmärkt roddmaskin för den lite tyngre personen som vill ha en träningsapparat som håller länge.

+

Stabilitet, ergonomisk, display

Tung

star

På 2 listor

26 619 :-

länk

23 880 :-

Pris hämtat 3/6

länk

Träning på roddmaskin är ett väldigt skonsamt sätt att stärka alla muskler i kroppen och samtidigt förbättra konditionen och hälsan. När du väljer en roddmaskin till hemmet finns det en del saker att tänka på. Det finns ett stort utbud av roddmaskiner, men det är inte alltid som kvaliteten är den bästa. Många av de billigaste modellerna har ofta magnetiska bromsar som kan göra att motståndet inte känns speciellt naturtroget eller jämt.

Benny Sjölind betygsätter bästa roddmaskinen

De flesta av de bästa roddmaskinerna har luftbroms som ger ett jämnt motstånd som påminner om känslan när man drar en åra i vattnet. På senare tid har också allt fler modeller kommit med vattenmotstånd, där paddlar roterar i en vattenbehållare. Att dessa maskiner blivit populära är inte så märkligt med tanke på det naturliga och rofyllda ljud som detta avger. Här har jag sammanställt en lista på några av de enligt mig bästa och mest prisvärda roddmaskinerna på marknaden just nu. Här är det främst faktorer som motstånd, konstruktion och användarvänlighet som jag valt att fokusera på.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Benny Sjölind


Benny Sjölind

Läs mer om oberoende experter