Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Beard Brother Beard Oil Orange & Red Chili 30 ml

Bästa skäggoljan - Plats 1

En solklar förstaplats går till Beard Brothers Orange Red Chili. Den har en väldigt varm och fräsch doft som påminner om färskpressad apelsinjuice, och chilin ger oljan lite extra värme.

Oljan har en väldigt bra konsistens. Den absorberas lätt av både skägget och huden samt motverkar klåda och irritation. Beard Brother satsar dessutom på ekologiska ingredienser i sina oljor - för dem är kvalitet är A & O.

Oljan innehåller bland annat arganolja, jojobaolja och mandelolja som återfuktar och tillför den näring skägget behöver, vilket bidrar till ett glansigt, återfuktat och välvårdat skägg.

Detta märket har de mest spännande dofterna på hela marknaden och sticker ut lite extra i och med att Beard Brother tillverkar alla sina oljor för hand.

Funkar på både korta och långa skägg. För dig som är ute efter det bästa av det bästa!

+

Ekologisk, handgjord, bra pris

Svårt att få ut de sista dropparna

199 :-

Pris hämtat 25/10

länk

199 :-

länk

2. Mr Bear Family Beard Brew Wilderness

Bästa skäggoljan - Plats 2

På andraplatsen har vi Mr Bear Wilderness. Den här skäggoljan har en härlig doft av gröna sommarängar, lavendel och trä. Det blir inte bättre än så!

Mr Bear håller väldigt hög standard på sina oljor och använder sig bara av ingredienser i toppklass. Oljan är lätt att applicera i skägget, återfuktar ordentligt och lindrar klåda. Man får väldigt mycket produkt för pengarna.

Låt oss också ta en minut och bara beundra förpackningen den kommer i, jag säger bara: HERREGUD! Lätt den snyggaste på marknaden.

Med vårdande mandelolja, aprikoskärnolja, jojobaolja, arganolja, fröolja från nyponros och eteriska oljor får du all den näring och vård som skägg och hud behöver. Mr Bear är helt klart värld sin andraplats!

Wilderness passar till alla typer av skägg och är perfekt för den som är ute efter en olja som är lite dovare i doften.

+

Snygg förpackning, prisvärd

Pipetten räcker inte hela vägen ner

219 :-

Pris hämtat 25/10

länk

219 :-

länk

219 :-

länk

3. Oil Can Grooming Iron Horse Beard Oil 50ml

Bästa skäggoljan - Plats 3

Låt oss här börja med designen, hur cool är den inte?! Det blir inte häftigare än att ha en oljetank för sin skäggolja.

Oil Can Grooming levererar i både design och doft. Just denna olja har en doft av läder och vildhallon, dock skulle doften av vildhallon kunnat varit lite starkare, men hey, vem gillar inte doften av läder?

Den är lite lättare i konsistensen än andra oljor jag har testat, något jag gillar. Oljan sugs lätt upp av både skägget och hyn. Den är även perfekt att använda under sitt raklödder när man rakar sig då den skyddar huden och gör att hyveln glider lättare, vilket minskar irritation.

Den här oljan passar till lite längre skägg då den är väldigt lätt, vilket gör de enkelt att applicera ända in till roten på skägget.

+

Designen, konsistensen på oljan

Lite högt pris

299 :-

länk

299 :-

länk

4. Beard Brother X D Brand Beard Oil - Vanilla & Sandalwood

Bästa skäggoljan - Plats 4

Det är så jämnt mellan tredje- och fjärdeplatsen. Jag hade verkligen svårt att bestämma mig, men på fjärdeplatsen har vi alltså ett samarbete mellan Beard Brother och Dbrand.

Denna skäggolja har en doft av vanilj och sandelträ. Vem älskar inte doften av vanilj? Sandelträt bryter av det söta i vaniljen så det blir en lite mer maskulin doft. Svårslaget om du frågar mig!

Vi har även här oljor av bästa kvalitet. Den innehåller arganolja, jojobaolja, madelojla och aprikoskärneolja som tillför vitaminer och näring till skägget, vilket är a och o för ett välmående skägg.

Denna olja riktar sig till den kräsne, den som letar efter de lilla extra, och vill ha vårdande ingredienser i toppklass. Det gör skägget mjukt, glansigt och väldoftande.

+

Doften, priset

Svårt att få ut sista dropparna

199 :-

länk

199 :-

länk

134 :-

länk

Bästa skäggoljan

2 experter tipsar

Jessica Dieno

Jessica

Alexander Fahlström

Alexander

calendar

14 okt 2019

Skäggolja

Skäggolja

156

Har du skägg? I så fall är skäggolja ett måste! Kort eller långt, glest eller tjockt - alla skägg förtjänar ordentligt med fukt. Skäggoljan återfuktar inte bara skägget, utan även huden under.

Jessica Dieno betygsätter bästa skäggoljan

I mitt jobb som barberare har jag nog testat de flesta märkena, och här har jag valt ut de fyra bästa produkterna på marknaden enligt mig. Jag har varit noga med att välja ut produkter av hög kvalitet och endast de bästa av de bästa. För vem vill ha ett kliande och ovårdat skägg?

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jessica Dieno


Jessica Dieno

Läs mer om oberoende experter

1. Beard Brother Beard Oil Cannabis & Citrus

Bästa skäggoljan - Plats 1

Förstaplatsen på listan går till Beard Brothers Cannabis & Citrus. Beard Brother har enligt mig dom i särklass mest spännande dofterna, man har verkligen utmanat luktsinnet till max. Det första som slår en när dropparna faller i handflatan är en doft av citrus, när man sedan värmer upp oljan i handflatan så kommer undertonen av cannabis fram, en blommig och frisk doft.

Men det är inte bara doften i sig som ger denna sin förstaplats. Beard Brother satsar på ekologiska ingredienser i sina oljor, noggrant testade för att säkerställa att de uppfyller kraven. Detta märket sticker dessutom ut lite extra i och med att grundaren Stefan själv står för 100% av produktionen - all olja mixas och tappas upp i flaskor för hand! Detta tillsammans med de unika dofterna gör Beard Brothers Cannabis & Citrus till en solklar etta.

199 :-

Pris hämtat 25/10

länk

199 :-

Pris hämtat 25/10

länk

199 :-

Pris hämtat 25/10

länk

199 :-

Pris hämtat 25/10

länk

199 :-

Pris hämtat 25/10

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Percy Nobleman Beard Conditioning Oil Signature Scented 100 ml

Bästa skäggoljan - Plats 2

Classic never gets old lyder ordspråket, och Percy Nobleman står verkligen för klassiska dofter; subtila och inte skrikiga. Dom tunga basnoterna av tobak, amber och mysk toppas av melon, äpple och bergamott. Dofterna är välbalanserade och gungar fint upp i näsborrarna.

Denna förtjänar en andraplats mycket på grund av kvaliteten i ingredienserna, man har verkligen valt ut dom absolut renaste och finaste oljorna för att skapa en produkt som speglar märkets klass. Arganolja hjälper till att reparera skäggtrået och avokado-olja är rikt på vitaminer. Priset är bra för en flaska på 100 ml, oljan är dessutom väldigt dryg så endast ett par droppar ska räcka för att få en jämn applicering i skägget. Som en extra bonus har Percy Nobleman ett coolt koncept med en liten seriesnutt som medföljer i förpackningen.

285 :-

länk

285 :-

Pris hämtat 25/10

länk

285 :-

Pris hämtat 25/10

länk

3. Fit For Vikings Beard Oil Bárðarbunga

Bästa skäggoljan - Plats 3

Är du viking nog kan du uttala Bárðarbunga korrekt. Alla Fit for Vikings produkter har isländska namn, vilket är häftigt men gör det lite svårt att förstå direkt vilka dofter oljorna har. Bárðarbunga går mot det kryddiga hållet, vilket jag personligen gillar starkt! Bastonen är lakrits ifrån anisoljan, som toppas med en doft av kryddnejlika och och svartpeppar.

Fit for Vikings oljor ligger aningen i överkant av vad jag känner är ett rimligt pris för 30 ml, men förtjänar ändå en stark tredjeplats. Doften faller mig verkligen i smaken och oljan är välbalanserad. Fit for Vikings håller otroligt fin kvalitet på sina produkter och denna olja passar dom flesta skäggen.

249 :-

Pris hämtat 25/10

länk

249 :-

Pris hämtat 25/10

länk

4. Beard Brother X D Brand Beard Oil - Spiced Cranberry

Bästa skäggoljan - Plats 4

I ett spännande samarbete mellan Beard Brother och D.brand skapades Spiced Cranberry, en olja med kryddig baston som balanseras upp av en fräsch mintig ton - återigen har man utmanat luktsinnet.

Oljemixen på Beard Brothers produkter är argan, jojoba, mandel samt aprikoskärnolja. Dessa fyra oljor tillför mycket vitaminer, vilket är essentiellt för ett välmående skägg. Oljan ger en naturlig fukt och tynger inte ner, vilket alltför många oljor tyvärr gör. För ett medellångt skägg krävs endast ett fåtal droppar, applicera in det under skägget på huden och ta det överblivna för att smörja in händerna.

Det är en så jämn strid mellan tredje- och fjärdeplatsen att jag har svårt att bestämma mig för vilken som egentligen platsar var, dom är väldigt snarlika i både design och doft. Men detta är en överlag mycket fin produkt med ett rimligt pris.

134 :-

länk

139 :-

länk

199 :-

länk

5. Nõberu Of Sweden Heavy Beard Oil - Amalfi

Bästa skäggoljan - Plats 5

På en femteplats hittar vi Nõberu of Sweden, som är ett fint märke från Borås. Dom satsar på att skapa en klassisk känsla i sin produkter, och lyckas med ett bra helhetsintryck genom hela sortimentet. Amalfi är deras senaste doft, där man hittar influenser ifrån Italien. Dom tydligaste dofterna jag känner är bergamott och cederträ, men där finns även inslag av ros och lavendel. En riktigt fräsch doft och en av mina klassiska favoriter.

Det enda negativa som gör att Nõberu hamnar på femte plats är att förpackningen inte alls är genomtänkt. En skäggolja i pump gör det svårt att få ut rätt mängd olja i handen, oftast blir det för mycket om man inte trycker väldigt försiktigt. Oljan tar därför slut alltför snabbt, och med ett så pass högt pris för 60 ml blir man lätt besviken.

Den här skäggoljan passar er med grövre skägg, och dom erbjuder även samma doft fast för kortare/tunnare skägg.

279 :-

länk

279 :-

Pris hämtat 25/10

länk

Har du skägg så ska du ha skäggolja, oavsett skäggets längd. Många går idag med inbillningen att "jag har kort skägg, därför behöver jag inte skäggolja", vilket är felaktigt. Jag skulle våga påstå att 90% av dom med längre skägg använder sig av en skäggolja, eftersom man mycket tydligare känner av torrhet och irritation. Men även dom kortare skäggen behöver det eftersom oljan inte bara används för att ge fukt till skäggstrået, utan också för att återfukta huden under.

Alexander Fahlström betygsätter bästa skäggoljan

Det finns ett extremt stort utbud av skäggoljor idag till skillnad från för 5 år sedan, då trenden med skägg riktigt fick sitt uppsving. I denna lista har jag valt ut mina favoriter, med bäst ingredienser, härliga dofter, bra priser och snygg design. Majoriteten av oljorna i listan passar för alla typer av skägg.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Alexander Fahlström


Alexander Fahlström

Läs mer om oberoende experter