Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Beard Brother Beard Oil Cannabis & Citrus

Bästa skäggoljan - Plats 1

Förstaplatsen på listan går till Beard Brothers Cannabis & Citrus. Beard Brother har enligt mig dom i särklass mest spännande dofterna, man har verkligen utmanat luktsinnet till max. Det första som slår en när dropparna faller i handflatan är en doft av citrus, när man sedan värmer upp oljan i handflatan så kommer undertonen av cannabis fram, en blommig och frisk doft.

Men det är inte bara doften i sig som ger denna sin förstaplats. Beard Brother satsar på ekologiska ingredienser i sina oljor, noggrant testade för att säkerställa att de uppfyller kraven. Detta märket sticker dessutom ut lite extra i och med att grundaren Stefan själv står för 100% av produktionen - all olja mixas och tappas upp i flaskor för hand! Detta tillsammans med de unika dofterna gör Beard Brothers Cannabis & Citrus till en solklar etta.

Cedvard logo

169 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Hemmafrisören logo

199 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Beardshop logo

199 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Sliqhaq logo

199 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Grooming logo

199 :-

Pris hämtat 22/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Percy Nobleman Beard Conditioning Oil Signature Scented 100 ml

Bästa skäggoljan - Plats 2

Classic never gets old lyder ordspråket, och Percy Nobleman står verkligen för klassiska dofter; subtila och inte skrikiga. Dom tunga basnoterna av tobak, amber och mysk toppas av melon, äpple och bergamott. Dofterna är välbalanserade och gungar fint upp i näsborrarna.

Denna förtjänar en andraplats mycket på grund av kvaliteten i ingredienserna, man har verkligen valt ut dom absolut renaste och finaste oljorna för att skapa en produkt som speglar märkets klass. Arganolja hjälper till att reparera skäggtrået och avokado-olja är rikt på vitaminer. Priset är bra för en flaska på 100 ml, oljan är dessutom väldigt dryg så endast ett par droppar ska räcka för att få en jämn applicering i skägget. Som en extra bonus har Percy Nobleman ett coolt koncept med en liten seriesnutt som medföljer i förpackningen.

Lyko logo

285 :-

länk
Beardshop logo

285 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Grooming logo

285 :-

Pris hämtat 22/8

länk

3. Fit For Vikings Beard Oil Bárðarbunga

Bästa skäggoljan - Plats 3

Är du viking nog kan du uttala Bárðarbunga korrekt. Alla Fit for Vikings produkter har isländska namn, vilket är häftigt men gör det lite svårt att förstå direkt vilka dofter oljorna har. Bárðarbunga går mot det kryddiga hållet, vilket jag personligen gillar starkt! Bastonen är lakrits ifrån anisoljan, som toppas med en doft av kryddnejlika och och svartpeppar.

Fit for Vikings oljor ligger aningen i överkant av vad jag känner är ett rimligt pris för 30 ml, men förtjänar ändå en stark tredjeplats. Doften faller mig verkligen i smaken och oljan är välbalanserad. Fit for Vikings håller otroligt fin kvalitet på sina produkter och denna olja passar dom flesta skäggen.

Beardshop logo

249 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Grooming logo

249 :-

Pris hämtat 22/8

länk

4. Beard Brother X D Brand Beard Oil - Spiced Cranberry

Bästa skäggoljan - Plats 4

I ett spännande samarbete mellan Beard Brother och D.brand skapades Spiced Cranberry, en olja med kryddig baston som balanseras upp av en fräsch mintig ton - återigen har man utmanat luktsinnet.

Oljemixen på Beard Brothers produkter är argan, jojoba, mandel samt aprikoskärnolja. Dessa fyra oljor tillför mycket vitaminer, vilket är essentiellt för ett välmående skägg. Oljan ger en naturlig fukt och tynger inte ner, vilket alltför många oljor tyvärr gör. För ett medellångt skägg krävs endast ett fåtal droppar, applicera in det under skägget på huden och ta det överblivna för att smörja in händerna.

Det är en så jämn strid mellan tredje- och fjärdeplatsen att jag har svårt att bestämma mig för vilken som egentligen platsar var, dom är väldigt snarlika i både design och doft. Men detta är en överlag mycket fin produkt med ett rimligt pris.

Shopping4net logo

139 :-

länk
Meds logo

179 :-

länk
Lyko logo

199 :-

länk

5. Nõberu Of Sweden Heavy Beard Oil - Amalfi

Bästa skäggoljan - Plats 5

På en femteplats hittar vi Nõberu of Sweden, som är ett fint märke från Borås. Dom satsar på att skapa en klassisk känsla i sin produkter, och lyckas med ett bra helhetsintryck genom hela sortimentet. Amalfi är deras senaste doft, där man hittar influenser ifrån Italien. Dom tydligaste dofterna jag känner är bergamott och cederträ, men där finns även inslag av ros och lavendel. En riktigt fräsch doft och en av mina klassiska favoriter.

Det enda negativa som gör att Nõberu hamnar på femte plats är att förpackningen inte alls är genomtänkt. En skäggolja i pump gör det svårt att få ut rätt mängd olja i handen, oftast blir det för mycket om man inte trycker väldigt försiktigt. Oljan tar därför slut alltför snabbt, och med ett så pass högt pris för 60 ml blir man lätt besviken.

Den här skäggoljan passar er med grövre skägg, och dom erbjuder även samma doft fast för kortare/tunnare skägg.

Nordicfeel logo

265 :-

länk
Glamazon logo

279 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Lyko logo

279 :-

länk

Bästa skäggoljan

calendar

15 nov 2018

Skäggolja

Skäggolja

145

Har du skägg så ska du ha skäggolja, oavsett skäggets längd. Många går idag med inbillningen att "jag har kort skägg, därför behöver jag inte skäggolja", vilket är felaktigt. Jag skulle våga påstå att 90% av dom med längre skägg använder sig av en skäggolja, eftersom man mycket tydligare känner av torrhet och irritation. Men även dom kortare skäggen behöver det eftersom oljan inte bara används för att ge fukt till skäggstrået, utan också för att återfukta huden under.

Alexander Fahlström betygsätter bästa skäggoljan

Det finns ett extremt stort utbud av skäggoljor idag till skillnad från för 5 år sedan, då trenden med skägg riktigt fick sitt uppsving. I denna lista har jag valt ut mina favoriter, med bäst ingredienser, härliga dofter, bra priser och snygg design. Majoriteten av oljorna i listan passar för alla typer av skägg.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Alexander Fahlström


Alexander Fahlström

Läs mer om oberoende experter