Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Apple Watch Series 4 GPS, 44mm Silver Aluminium Case with W…

Bästa smarta klockan för iPhone - Plats 1

Apple Watch Series 4 är den senaste från Apple och är för dig som är investerad i Apples ekosystem och vill ha den bästa smartklockan för iPhone.

Klockan kommer i två storlekar, 40 mm och 44 mm där skärmen har blivit större med runda hörn. Med Apple Watch kan du svara i telefon och på sms samt använda flera appar, t.ex. Instagram, direkt i klockan. Series 4 har inbyggd GPS, tål vatten upp till 50 m och har simträning som alternativ i klockans träningsapp.

Klockan har i princip samma funktioner som föregående modell. En ny funktion som S4 har är "fall detection" vilket innebär om du trillar med klockan på kan den ringa 112 automatiskt åt dig så att hjälp kan komma till dig i tid. Klockan har också inbyggd EKG mätning, men den fungerar för tillfället endast i USA.

Detta är det solklara valet för dig som iPhone-användare om du vill ha den bästa klockan.

+

Batteritiden, funktionerna

Dyr

star

På 2 listor

NetOnNet logo

4 889 :-

länk
Proshop logo

5 346 :-

länk
mstore logo

5 195 :-

Pris hämtat 7/8

länk
MediaMarkt logo

4 888 :-

länk
Webhallen logo

4 890 :-

länk
Dustin Home logo

5 380 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Samsung Galaxy Watch 46 mm - Svart

Bästa smarta klockan för iPhone - Plats 2

Samsung Galaxy Watch hamnar på andra plats eftersom det är den enda klockan som är en riktig motståndare till Apple Watch. För att kunna koppla klockan till din iPhone behöver du ladda ner Gear S-appen och alltid köra den i bakgrunden för att behålla sammankopplingen.

Här får du inbyggd GPS och en vattentålig klocka upp till 50 m. Alla funktioner fungerar inte tillsammans med iPhone, vilket har med begränsningar i iOS att göra. Du t.ex kan inte svara på meddelanden och inbyggda Samsung Pay fungerar inte. Övriga funktioner (t.ex. svara på telefonsamtal) fungerar däremot utmärkt. Batteritiden har förbättrats mot föregående modeller.

Det mest positiva med den här klockan är att Samsung har samarbetat med Spotify och skapat en app som gör att du som är Spotify Premium-användare kan ladda ner låtar och strömma direkt från klockan. Perfekt vid träning eftersom du slipper ta med telefonen!

+

Snygg design, bra batteritid

Begränsad med iPhone

star

På 3 listor

Inet logo

3 890 :-

länk
NetOnNet logo

3 890 :-

länk
Elgiganten logo

3 890 :-

länk
CDON logo

3 890 :-

länk
MediaMarkt logo

3 890 :-

länk
Proshop logo

4 386 :-

länk
Dustin Home logo

3 890 :-

länk
Webhallen logo

3 890 :-

länk
Power logo

3 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Apple Watch Series 3 GPS, 38mm Silver Aluminium Case with W…

Bästa smarta klockan för iPhone - Plats 3

Apple Watch Series 3 är förra generationens smartklocka från Apple och är för dig som är investerad i Apples ekosystem och vill ha en grym smartklocka för iPhone, men inte nödvändigtvis den bästa.

Klockan kommer i två storlekar, 38 mm och 42 mm. Med Apple Watch kan du svara i telefon och på sms samt använda flera appar direkt i klockan. Series 3 har, liksom Series 4, också inbyggd GPS, simträning som alternativ i träningsappen och är vattentålig upp till 50 m. Har du dessutom en Mac kan du använda din Apple Watch till att låsa upp datorn utan att behöva skriva in lösenordet.

Prenumererar du på Apple Music kan du spara musik och genom trådlösa bluetooth-hörlurar lyssna direkt från klockan. Denna modell har bra batteritid och stödjer Apple Pay.

Om du vill ha en smartklocka som kan ge dig alla funktioner när den är parad med en iPhone är Apple Watch S3 ett jättebra val.

+

GPS, batteritid

Daterad design, fortfarande dyr

NetOnNet logo

3 190 :-

länk
Elgiganten logo

3 190 :-

länk
Proshop logo

3 415 :-

länk
ComputerSalg logo

3 443 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Fitbit Versa Grå/Silver Aluminum

Bästa smarta klockan för iPhone - Plats 4

Efter Samsung Galaxy Watch är Fitbit Versa nog faktiskt den bästa smartklockan för en iPhone-användare som inte vill ha en Apple Watch.

Fitbit har tidigare gjort flera fitnessband, men Fitbit Versa är en modern smartklocka. Det finns också en modell som heter Ionic med exakt samma funktionalitet, men den har inbyggd GPS vilket gör den 1000 kronor dyrare.

Även Versa är vattentålig upp till 50 meters djup och har simträning som träningsläge. Klockan har också Fitbit Pay inbyggt som gör att du kan betala med klockan på NFC-terminaler, om din bank stödjer det.

Med sin integration av flera tjänster som kaloriräkning, puls m.m. är den ett perfekt alternativ till Apple Watch. Fitbit visar att man inte behöver spendera alltför mycket för att få en riktigt bra träningsklocka.

+

GPS, bra träningsklocka

Gammal modell

Proshop logo

1 899 :-

länk
Power logo

1 989 :-

länk
CDON logo

1 990 :-

länk
Elgiganten logo

1 990 :-

länk
NetOnNet logo

1 990 :-

länk
HusochHemma logo

1 999 :-

länk
Ellos logo

1 999 :-

länk
Confident Living logo

3 636 :-

länk
KitchenTime logo

3 636 :-

länk
Webhallen logo

1 990 :-

länk
Dustin Home logo

1 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Garmin Fenix 3 Sapphire HR

Bästa smarta klockan för iPhone - Plats 5

Är man villig att betala lite extra så är detta den ultimata träningsklockan!

Med 20 timmars batteritid vid konstant GPS-användning och ca 5-6 dagar vid normal användning är detta smartklockan med bäst batteritid. Den kör med Garmins egna Fenix-programvara och all statistik kan ses via deras app som finns till både iOS och Android.

Jag har personligen inte provat denna klocka men har tre kamrater som använt den, och de är numera inte alls intresserade av någon annan smartklocka. Tänk dock på att den är mest inriktad mot hälsa och träning. Den kan ta emot notifikationer men man kan inte svara på allt, och många säger att samtalsfunktionen inte alltid fungerar.

Men vill du ha en smartklocka enbart för träning och vars batteri håller i nästan en vecka är detta klockan för dig!

+

Grym batteritid, GPS

Mest inriktad på träning

Conrad logo

8 790 :-

länk

Bästa smarta klockan för iPhone

2 experter tipsar

Dejan Lupeskovic

Dejan

Andreas Bakken

Andreas

calendar

30 jul 2019

Smarta klockor

Smarta klockor

334

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Många verkar tro att det bara finns en självklar smartklocka för iPhone och att det är Apple Watch. För den som tränar kanske det är Fitbit. Vad många inte vet är att det finns en mängd olika smartklockor som fungerar med iPhone och som har flera olika typer av funktioner jämfört med Apple Watch. Nästan alla smarta klockor idag har inbyggd GPS, är vattentåliga och kan visa notifikationer. Men vad skiljer dessa klockor åt, och vad gör att man väljer den ena över den andra?

Dejan Lupeskovic betygsätter bästa smarta klockan för iPhone

Många väljer smartklocka efter utseende, man vill ju inte gå runt med klocka man inte tycker ser bra ut. Andra tänker på smartklockans funktionalitet, om klockan t.ex. inte kan svara på meddelanden kanske man inte ens vill ha den. Det finns många aspekter som kan ha betydelse när man ska välja smartklocka. För att göra det enklare har jag valt ut smartklockor med olika utseenden, i olika prisklasser samt med olika funktioner så du kan välja det som passar dig bäst!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Dejan Lupeskovic


Dejan Lupeskovic

Läs mer om oberoende experter

1. Apple Watch Series 4 GPS + Cellular, 44mm Space Grey Alumin…

Bästa smarta klockan för iPhone - Plats 1

Apples egna klockor kommer såklart alltid att vara det säkraste kortet vad gäller kompatibilitet. Med sin 4:e serie har de inte bara förfinat designen, utan även upplevelsen.

Apple ligger bra till på marknaden för smartklockor, både vad gäller apputbud och träningsmöjligheter. Klockan fungerar enbart med telefoner från Apple, vilket bör säga något om stabiliteten.

Förbered dig dock på att behöva ladda klockan dagligen, då batterioptimering inte är högst på Apples prioritetslista. Inte heller sömnmätning, vilket inte är inkluderat. Å andra sidan hade du då behövt ladda klockan innan du lägger dig (och kanske på morgonen).

Här får du en utomordentlig skärm som täcker majoriteten av framsidan, fullständig vattenresistans upp till 50 m, pulsmätning, samt förmågan att läsa av ditt EKG. Klockan kan även användas som Bluetooth-högtalare för telefonsamtal direkt på armen.

+

Kompatibilitet, skärm, funktion

Fyrkantig design, batteri

NetOnNet logo

5 989 :-

länk
Proshop logo

6 388 :-

länk
Inet logo

5 979 :-

länk
MediaMarkt logo

6 390 :-

länk
Webhallen logo

6 390 :-

länk
Dustin Home logo

6 536 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Apple Watch Series 3 38mm Rymdgrå/grå

Bästa smarta klockan för iPhone - Plats 2

Om du inte vill betala riktigt lika mycket är Series 3 av Apples klockor fortfarande en effektiv lösning. Skärmen täcker inte lika mycket av framsidan och kan inte mäta ditt EKG. Series 3 har lite sämre batteri under träningspass och är lite tjockare. Annars får du samma vattenresistans, GPS och träningsfunktioner.

Detta kanske låter som en lista full av negativa åsikter om Apples tidigare modell, men sanningen är att de flesta ändå inte kommer köra klockan genom 6-timmars träningspass, och även om batteriet är sämre behöver båda modellerna ändå laddas under natten.

Vad Apple Watch gör riktigt bra är att du inte bara kan svara på meddelanden med tangentbord, utan även genom Siri. Siri kan också användas för övriga ändamål precis som på telefonen.

För många är det just prisskillnaden på 2000 kr som gör Series 3 till ett mer attraktivt alternativ - annars är klockorna väldigt lika.

+

Kompatibilitet, funktion, pris

Batteri, fyrkantig design

Elgiganten logo

3 190 :-

länk
MediaMarkt logo

3 290 :-

länk

3. Fitbit Ionic Blue Gray/Silver Gray

Bästa smarta klockan för iPhone - Plats 3

Fitbit är fortfarande ledande inom wearables (smartklockor och aktivitetsarmband), mycket tack vare deras breda utbud och att de fungerar till iOS såväl som Android. Det krävs dock inte mycket för att se att iOS är i fokus då kompatibla funktioner fungerar bäst här.

Tyvärr håller gränssnittet inte högsta nivån då det ofta laggar, och apputbudet är ganska sparsamt. Notifikationer läses in, men kan tyvärr enbart svaras på med förinställda svar. Men för den som vill ha den ultimata träningsklockan till sin iPhone med upp till 5 dagars batteriuthållighet och sömnmätning i toppklass är detta kämpen att titta på.

Klockan har en mycket trevlig och ljusstart skärm, är vattenresistent upp till 50 meter och har en betaltjänst som har mer stöd för fler banker i Sverige än Apple Pay. Detta innebär att du kan betala med klockan i butiker som erbjuder blipp-betalning.

+

Bra batteri, träningsfokus

Gränssnittet, apputbudet

star

På 3 listor

Power logo

2 490 :-

länk
NetOnNet logo

2 490 :-

länk
Elgiganten logo

2 490 :-

länk
ComputerSalg logo

2 538 :-

länk
HusochHemma logo

2 799 :-

länk
Conrad logo

3 090 :-

länk
KitchenTime logo

5 091 :-

länk
Confident Living logo

5 091 :-

länk
Ellos logo

2 799 :-

Pris hämtat 7/8

länk
Dustin Home logo

2 590 :-

länk
MediaMarkt logo

3 190 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Garmin Vívoactive 3 Music

Bästa smarta klockan för iPhone - Plats 4

Garmins klockor liknar de från Fitbit, men har en mer traditionell design. Även här bjuds vi på upp till 5 dagars batteri och vattentäthet samt inbyggd GPS och en ganska välarbetad betallösning. Gränssnittet flyter på bättre, men det ser också äldre ut med "pappersvita" färger och lite ojämnt upplöst text.

Garmin är dock stora inom just GPS-produkter och det är ingen överraskning att klockan kommer med en riktigt pålitlig sådan. Garmin har också arbetat fram speciella lägen för att spåra styrketräning, men dessa fungerar lite si sådär i noggrannhet. Klockan mäter sömn, men inte riktigt bra som Fitbits alternativ.

Även här begränsas dock förmågan att svara på meddelanden till förinställda svar. Apputbudet är sparsamt, och det är tydligt att det är träning som är i fokus. Klockan är diskret, lätt på armen och väldigt trevlig för vardaglig användning såväl som under ett löp-pass.

+

Design, bra batteri, träningsfokus

Apputbudet

Proshop logo

2 994 :-

länk
NetOnNet logo

3 190 :-

länk
Conrad logo

3 490 :-

länk
Power logo

3 190 :-

länk
Elgiganten logo

3 190 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Fitbit Versa Svart Aluminum

Bästa smarta klockan för iPhone - Plats 5

Fitbit Versa är väldigt lik sin storebror Ionic men kom ut nästan ett halvår senare. Klockan är mindre, lite billigare, och syftar egentligen till att lyfta fram en trevligare, mer feminin, design. Tyvärr offrade tillverkaren i samband med detta den inbyggda GPS:en till det man kallar "Connected GPS", där klockan lånar telefonens platsspårning. Detta låter bra i teorin, men utifrån personlig testning hade jag aldrig rekommenderat klockan till en löpare.

Däremot får du en lika trevlig, om än mindre, skärm, nästan samma batteriuthållighet och samtliga övriga funktioner och begränsningar. Klockan väger nästintill ingenting, och det är lätt att glömma att man har den på sig.

Kopplad till en iPhone funkar allt direkt, exempelvis att styra musiken på telefonen, som på Android fungerar en gång ibland, om än alls.

+

Storlek, vikt, enkelhet

Connected GPS, gränssnitt, apputbud

Proshop logo

1 899 :-

länk
NetOnNet logo

1 990 :-

länk
Webhallen logo

1 990 :-

länk
CDON logo

1 990 :-

länk
Conrad logo

2 090 :-

länk
Elgiganten logo

1 990 :-

länk
MediaMarkt logo

1 990 :-

länk
Dustin Home logo

1 990 :-

länk
HusochHemma logo

1 999 :-

länk
Ellos logo

1 999 :-

länk
KitchenTime logo

3 636 :-

länk
Confident Living logo

3 636 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Mobvoi Ticwatch Pro Shadow Black

Bästa smarta klockan för iPhone - Plats 6

Googles Wear OS har ökat kompatibiliteten med iPhones markant senaste året och de flesta funktionerna fungerar nu som planerat även på en iPhone.

Klockan kommer med NFC för Google Pay, inbyggd GPS och två skärmar. Av dessa har du en primär OLED-skärm för gränssnittet och en transparent LCD-skärm som visar tiden när klockan inte används. Tack vare den strömsnåla LCD-skärmen räknas Ticwatch Pro att vara i 5 dagar vid normalt bruk.

Det som kan tala emot är att den använder en äldre processor, vilket gör att gränssnittet inte flyter på lika bra som på Apple Watch, och att pulsmätaren är mindre kontinuerlig. På iPhone kan man inte heller svara på aviseringar, men Google-assistenten fungerar precis som förväntat. Träning är också mindre utvecklat i Wear OS.

Vill du ha ett stort utbud appar och en väldesignad rund klocka kan Ticwatch Pro vara värd att överväga.

+

Design, batteri, apputbud

Processorn, träningsfunktionerna

star

På 2 listor

NetOnNet logo

2 690 :-

länk
Proshop logo

2 690 :-

länk
Teknikmagasinet logo

2 690 :-

Pris hämtat 7/8

länk
CDON logo

2 690 :-

länk
Kjell & Company logo

2 690 :-

länk
Webhallen logo

2 690 :-

länk
Inet logo

2 690 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Är du på jakt efter en smartklocka till din iPhone? Då kan jag glatt meddela att utbudet aldrig varit större! Inför köpet är det viktigt resonera kring vad du specifikt prioriterar i klockan. Ska den klara sig flera dagar utan att behöva laddas, vill du att den ska vara bäst på att hantera notifikationer eller är det kanske viktigt den stödjer just din bank för mobila betalningar?

Andreas Bakken betygsätter bästa smarta klockan för iPhone

Smartklockor har de senaste åren gått från att vara en extra arm till din telefon som levererar diskreta notifikationer till självständiga produkter ämnade åt träning och hälsa. Vissa kan till och med kopplas till det mobila nätet och agera smarttelefon på egen hand. Detta kostar dock multum. Idag fungerar faktiskt de flesta smartklockor med en iPhone och här kommer min lista på de bästa just nu.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Andreas Bakken


Andreas Bakken

Läs mer om oberoende experter