Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Apple Watch Series 4 GPS, 44mm Silver Aluminium Case with W…

Bästa smarta klockan för iPhone - Plats 1

Apple Watch Series 4 är den senaste från Apple och är för dig som är investerad i Apples ekosystem och vill ha den bästa smartklockan för iPhone.

Klockan kommer i två storlekar, 40 mm och 44 mm där skärmen har blivit större med runda hörn. Med Apple Watch kan du svara i telefon och på sms samt använda flera appar, t.ex. Instagram, direkt i klockan. Series 4 har inbyggd GPS, tål vatten upp till 50 m och har simträning som alternativ i klockans träningsapp.

Klockan har i princip samma funktioner som föregående modell. En ny funktion som S4 har är "fall detection" vilket innebär om du trillar med klockan på kan den ringa 112 automatiskt åt dig så att hjälp kan komma till dig i tid. Klockan har också inbyggd EKG mätning, men den fungerar för tillfället endast i USA.

Detta är det solklara valet för dig som iPhone-användare om du vill ha den bästa klockan.

+

Batteritiden, funktionerna

Dyr

4 490 :-

länk

4 770 :-

länk

4 490 :-

länk

2. Samsung Galaxy Watch 46 mm - Svart

Bästa smarta klockan för iPhone - Plats 2

Samsung Galaxy Watch hamnar på andra plats eftersom det är den enda klockan som är en riktig motståndare till Apple Watch. För att kunna koppla klockan till din iPhone behöver du ladda ner Gear S-appen och alltid köra den i bakgrunden för att behålla sammankopplingen.

Här får du inbyggd GPS och en vattentålig klocka upp till 50 m. Alla funktioner fungerar inte tillsammans med iPhone, vilket har med begränsningar i iOS att göra. Du t.ex kan inte svara på meddelanden och inbyggda Samsung Pay fungerar inte. Övriga funktioner (t.ex. svara på telefonsamtal) fungerar däremot utmärkt. Batteritiden har förbättrats mot föregående modeller.

Det mest positiva med den här klockan är att Samsung har samarbetat med Spotify och skapat en app som gör att du som är Spotify Premium-användare kan ladda ner låtar och strömma direkt från klockan. Perfekt vid träning eftersom du slipper ta med telefonen!

+

Snygg design, bra batteritid

Begränsad med iPhone

star

På 2 listor

3 890 :-

Pris hämtat 25/10

länk

3 890 :-

länk

3 890 :-

länk

3 890 :-

länk

4 456 :-

länk

3 890 :-

länk

3 890 :-

länk

3 890 :-

länk

3 890 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Apple Watch Series 3 GPS, 38mm Silver Aluminium Case with W…

Apple Watch Series 3 är förra generationens smartklocka från Apple och är för dig som är investerad i Apples ekosystem och vill ha en grym smartklocka för iPhone, men inte nödvändigtvis den bästa.

Klockan kommer i två storlekar, 38 mm och 42 mm. Med Apple Watch kan du svara i telefon och på sms samt använda flera appar direkt i klockan. Series 3 har, liksom Series 4, också inbyggd GPS, simträning som alternativ i träningsappen och är vattentålig upp till 50 m. Har du dessutom en Mac kan du använda din Apple Watch till att låsa upp datorn utan att behöva skriva in lösenordet.

Prenumererar du på Apple Music kan du spara musik och genom trådlösa bluetooth-hörlurar lyssna direkt från klockan. Denna modell har bra batteritid och stödjer Apple Pay.

Om du vill ha en smartklocka som kan ge dig alla funktioner när den är parad med en iPhone är Apple Watch S3 ett jättebra val.

+

GPS, batteritid

Daterad design, fortfarande dyr

2 490 :-

länk

2 490 :-

länk

2 555 :-

länk

2 563 :-

länk

2 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Fitbit Versa Grå/Silver Aluminum

Efter Samsung Galaxy Watch är Fitbit Versa nog faktiskt den bästa smartklockan för en iPhone-användare som inte vill ha en Apple Watch.

Fitbit har tidigare gjort flera fitnessband, men Fitbit Versa är en modern smartklocka. Det finns också en modell som heter Ionic med exakt samma funktionalitet, men den har inbyggd GPS vilket gör den 1000 kronor dyrare.

Även Versa är vattentålig upp till 50 meters djup och har simträning som träningsläge. Klockan har också Fitbit Pay inbyggt som gör att du kan betala med klockan på NFC-terminaler, om din bank stödjer det.

Med sin integration av flera tjänster som kaloriräkning, puls m.m. är den ett perfekt alternativ till Apple Watch. Fitbit visar att man inte behöver spendera alltför mycket för att få en riktigt bra träningsklocka.

+

GPS, bra träningsklocka

Gammal modell

1 690 :-

Pris hämtat 25/10

länk

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

1 990 :-

länk

1 823 :-

länk

1 990 :-

länk

1 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Garmin Fenix 3 Sapphire HR

Är man villig att betala lite extra så är detta den ultimata träningsklockan!

Med 20 timmars batteritid vid konstant GPS-användning och ca 5-6 dagar vid normal användning är detta smartklockan med bäst batteritid. Den kör med Garmins egna Fenix-programvara och all statistik kan ses via deras app som finns till både iOS och Android.

Jag har personligen inte provat denna klocka men har tre kamrater som använt den, och de är numera inte alls intresserade av någon annan smartklocka. Tänk dock på att den är mest inriktad mot hälsa och träning. Den kan ta emot notifikationer men man kan inte svara på allt, och många säger att samtalsfunktionen inte alltid fungerar.

Men vill du ha en smartklocka enbart för träning och vars batteri håller i nästan en vecka är detta klockan för dig!

+

Grym batteritid, GPS

Mest inriktad på träning

8 990 :-

länk

Bästa smarta klockan för iPhone

calendar

30 jul 2019

Smarta klockor

Smarta klockor

338

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Många verkar tro att det bara finns en självklar smartklocka för iPhone och att det är Apple Watch. För den som tränar kanske det är Fitbit. Vad många inte vet är att det finns en mängd olika smartklockor som fungerar med iPhone och som har flera olika typer av funktioner jämfört med Apple Watch. Nästan alla smarta klockor idag har inbyggd GPS, är vattentåliga och kan visa notifikationer. Men vad skiljer dessa klockor åt, och vad gör att man väljer den ena över den andra?

Dejan Lupeskovic betygsätter bästa smarta klockan för iPhone

Många väljer smartklocka efter utseende, man vill ju inte gå runt med klocka man inte tycker ser bra ut. Andra tänker på smartklockans funktionalitet, om klockan t.ex. inte kan svara på meddelanden kanske man inte ens vill ha den. Det finns många aspekter som kan ha betydelse när man ska välja smartklocka. För att göra det enklare har jag valt ut smartklockor med olika utseenden, i olika prisklasser samt med olika funktioner så du kan välja det som passar dig bäst!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Dejan Lupeskovic


Dejan Lupeskovic

Läs mer om oberoende experter