search

1. Xbox One The Witcher 3: Wild Hunt Goty Edition

Bästa rollspelen - Plats 1

Den nära på mainstream-okända studion CD Projekt Red sköt i popularitetshöjden med det tredje spelet i kultfavoritserien The Witcher och denna popularitet är ytterst välförtjänt. Med en öppen, massiv spelvärld, sidouppdrag med signifikans, fantastiska karaktärer och relationshantering, otrolig stridsmekanik och en av de bästa handlingarna spelvärlden har att erbjuda briljerar The Witcher 3: Wild Hunt ikapp med de största av spel, inte enbart inom dess genre. The Witcher 3: GOTY Edition bjussar spelarna på båda spelets massiva expansioner, Hearts of Stone och Blood and Wine. Så ihopräknat med basspelet finns här hundratals speltimmar att hämta för den som är sugen. Besegra The Wild Hunt, slåss mot vampyrer och hjälp hjärtlösa höljen till människor att åter hitta kärleken i årtiondets spel.

256 :-

länk

349 :-

länk

349 :-

länk

2. Ps4 Divinity: Original Sin 2

Bästa rollspelen - Plats 2

Från mainstream-mästerverk till nischad kultfavorit - Divinity: Original Sin II låter spelaren tackla moraldilemman, taktiska strider och en lång, fantastiskt rolig och välskriven story från ett (old school, rent spelmässigt) fågelperspektiv. Ta dig an dina fiender med upp till tre vänner eller hugg/ kasta trollformler/ skjut dig genom horder av fiender helt ensam. Nytt för serien är möjligheten att spela som en av flertalet så kallade "origin characters", färdigskrivna karaktärer med specifika, exklusiva bakgrunder och uppdrag. Men du som vill ha gott från båda hållen behöver inte oroa dig; du kan spela som din egenskapade karaktär och dra igenom spelets huvuduppdrag, och ändå få uppleva dina favorit-originkaraktärer om du ber dessa haka på ditt äventyr. Här finns mycket att hämta för de som är sugna på ett härligt, långt spel med lika härlig humor.

168 :-

länk

326 :-

länk

349 :-

länk

3. Xbox One Wasteland 2: Director´s Cut

De av er som, likt yours truly, föredrar de första två spelen i Fallout-serien har definitivt något att hämta i denna rollspelspärla: Wasteland 2. Skapat av nyckelfolk från originalteamet bakom Fallout är Wasteland så nära de gamla härliga liren du kan komma. Som en medlem i den postapokalyptiska polisstyrkan "Desert Rangers" har du full frihet i USA:s ödemarker. Bashandlingen står fast från start men hur du tar dig an dina uppdrag och med vilka typer av karaktärer är helt upp till dig. Vill du vara en dryg, elak pensionär som är en jäkel med energivapen och helst tar död på alla han ser, fiender eller ej, kan du vara det. Vill du istället vara ett jordstraskande helgon som föredrar att lösa allt med dialog kan du vara det också. Möjligheterna är oändliga och de som helst spelar en egenskapad karaktär och vill skräddarsy sitt eget äventyr har mycket fint att hämta i Wasteland 2.

4. Ps4 Dragon Age: Inquisition

Det senaste spelet i en av BioWares mest populära serie, Dragon Age, är definitivt en vattendelare bland fans. För första gången satsade utvecklarna stenhårt på att skapa en massiv, expansiv spelvärld med typiska rollspelselement såsom craftingsystem och sidoprojektshantering. Kärnan av vad som alltid lockat i Dragon Age finns dock kvar; relationsbyggandet och det härliga stridssystemet. Karaktärerna i Dragon Age: Inquisition är mästerliga, det går inte att förneka, och om du är en av de där rollspelsfansen som kan grotta ner dig i ett spel där relationer spelar stor roll är Dragon Age: Inquisition någonting du bör testa. Kombinera karaktärerna med superb design, strider med massiva drakar och ett responsivt stridssystem med utbytbart kameraperspektiv och du har ett grymt lir att uppleva i så många timmar du orkar.

108 :-

länk

190 :-

länk

5. Switch The Elder Scrolls V: Skyrim - Nintendo Switch - Roll…

Det finns få som missat Bethesdas kassako The Elder Scrolls V: Skyrim vid det här laget. Men på en lista över rollspel måste det finnas ett bärbart alternativ, för de som inte har tid eller lust att spela med en handkontroll i soffan. Skyrim släpptes relativt nyligen till Nintendos kraftpaket till bärbara konsol, Nintendo Switch, och det finns få spel som känns så perfekta för formatet som allas vårt favoritdraklir. Nu kan du alltså skapa din egen karaktär, hälsa på hos varulvar och vampyrer och ta död på elaka drakar oavsett om du är på tunnelbanan, flyget eller tåget. Skyrim behöver din hjälp, Dragonborn, och som spelets förvalda hjälte/hjältinna måste du snarast rädda världen från ondo - vart du än befinner dig.

547 :-

länk

549 :-

länk

599 :-

länk

595 :-

länk

599 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Xbox One Fallout 4 Game Of The Year

Sugen på att ta dig an de överlevande hårdingarna i Bethesdas postapokalyps? Fallout 4, uppföljaren till dundersuccén Fallout 3 (vem hade kunnat ana?), har bytt ut de gråa landskapen mot en färgstark öppen spelvärld fylld till brädden med skojiga sidouppdrag, intressanta miljöer och postapokalyps-drällande strålningsmuterade mördarmonster. Det är inte konstigt att nämnda lir har vunnit ett och annat pris. Med ett sprillans nytt basbyggarsystem kan spelaren hantera diverse olika egna baser och dess invånare, eller strunta i detta helt och istället lägga allt fokus på att hitta protagonistens son som togs ifrån denne när kriget bröt ut. Bekanta dig med robotentusiasterna The Railroad, forskargruppen The Institute eller Fallout-veteranerna Brotherhood of Steel för att ta dig an ondskan i Amerikas ödemarker.

243 :-

länk

249 :-

länk

Bästa rollspelen

calendar

17 sep 2018

Spel

Spel

161

Är du sugen på att klicka hem ett spel med hundratals timmars speltid i en medeltida setting, eller skapar du hellre ditt eget äventyr i en postapokalyptisk spelvärld full av möjligheter? Från öppna, bokinspirerade supersuccéer och old school-lir i fågelperspektiv till dialogtunga val- och konsekvensbaserade hundra-plus-timmarsäventyr - här finns något för varje spelare!

Lisa Dahlgren betygsätter bästa rollspelen

Eftersom rollspelsgenren är mångsidig så passar den för alla, och här nedan hittar du de titlar som bäst representerar varje sub-genre inom rollspelsvärlden. Detta är sex av de bästa liren som genren har att erbjuda, och förhoppningsvis gör min lista din jakt efter ett nytt spel lite mindre hektisk - för alla vill vi ju helst bara hoppa in i äventyren så snabbt som möjligt!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Lisa Dahlgren


Lisa Dahlgren

Läs mer om oberoende experter