Advized - oberoende köprådlogologo
search
Rubrikikon för Stavmixers

Stavmixers

1 ny lista senaste månaden

Bästa stavmixern

Paul Allaverdi
Peter Wåhlén

2 experter tipsar

183 har guidats av listorna

Bamix Bamix Gastro 200

7 maj 2019 - Paul Allaverdi tycker att Bamix fick till en fullträff med Bamix Gastro 200 och förklarar varför det kan vara det rätta köpet för dig.

Till Topplistorna

link

Guider

Våra experter reder ut begreppen

Peter Wåhlén

Så rengör du din stavmixer

Av Peter Wåhlén

Dropdown
Så rengör du din stavmixer

Guide - Denna guiden skulle kunna bli hur kort som helst genom att jag kan sammanfatta den med tre ord: varmt vatten, diskmedel och ström, och ja du läste just rätt - ström! Oberoende av vilken typ av mixer du använder (typen Bamix eller Electrolux som finns i min topplista) så rekommenderar jag att du mixar rent mixerhuvudet i varmt vatten och diskmedel för att lättast lösa upp det du mixat, inte minst om det som på bilden är lätt "fastbränt". Metoden har den inverkan på rengöringen att genom vattnets virvel-rotation kommer diskmedlet och vattnet åt runt alla vinklar och kanter. Det är extra bra för de stavmixers som inte har löstagbart blad, utan ett skålformat mixerhuvud med fastsatt blad. Lycka till! Och var inte rädd för att rengöra stavmixern i vatten samtidigt som du mixar!

Så testar vi stavmixers

Här har experterna Peter Wåhlén och Paul Allaverdi valt ut de absolut vassaste stavmixrarna på marknaden. Peter använder en stavmixer nästan dagligen i sitt jobb som konditor och kan därför i sina rekommendationer utgå från sin långa erfarenhet av att testa olika stavmixers. Peter och Paul är som alla våra experter oberoende, och har inte blivit påverkade av någon annan i sina val av produkter. De rekommenderar helt enkelt bara de stavmixers de tycker är bäst!

Experter testar Stavmixers

Här kan du hitta stavmixers från olika prisklasser, men generellt behöver du enligt experterna vara beredd att lägga en slant för att få en stavmixer som håller och klarar att mixa tuffare ingredienser. Det är många små komponenter som ligger bakom en riktigt bra stavmixer, t.ex utformningen av mixerhuvudet, material och funktioner. Som tur är har experterna har koll på allt det där, och serverar här sina bästa tips. Topplistorna är inte baserade på ett test utfört vid ett enskilt tillfälle, utan på deras samlade kunskap och erfarenhet.