search

1. Bamix Swissline Stavblender 200W Vit

Bästa stavmixern - Plats 1

Jag köpte den här stavmixern 2006 i en restaurangbutik. Så här 12 år senare fungerar den fortfarande utmärkt! På den tiden var den svindyr, men idag har den dels gått ner i pris men även blivit mer lättillgänglig för konsumenter.

Bamix Swissline har två växlar och för att ligga på så låga watt som 200 är den ruskigt stark redan från växel 1. Den mixar med lätthet både frukt och bär, och som en nödlösning kan den till och med vispa grädde och göra eget smör.

Kniven och de övriga bladen går att ta loss och diska separat, vilket gör stavmixern väldigt enkel att rengöra. Själva staven är lång och smal, så du kan med lätthet mixa i högre kärl utan att hela maskinen blir kladdig. En annan fördel är att du kan använda den i varma, till och med kokande, vätskor.

Satsa dina pengar på Bamix om du vill ha en pålitlig, stark och extremt hållbar stavmixer.

+

Stark, löstagbara mixerkniv

1 721 :-

länk

2 295 :-

Pris hämtat 13/1

länk

2 172 :-

länk

2. Dynamic Dynamix DMX 160NY

Bästa stavmixern - Plats 2

Detta är en högintressant mixer som jag använder på jobbet. Det är den här jag kommer ha i åtanke när min nuvarande ger upp.

Hastigheten ställs in steglöst med hjälp av ett vred på ovansidan av handtaget. Redan på det lägsta läget är den stark som det högsta läget på många andra stavmixers (inkl min nuvarande Bamix) vilket jag tycker är väldigt positivt. Om vi sedan drar upp hastigheten så kommer det definitivt att skvätta och spilla om kärlet inte är tillräckligt stort för mängden du mixar.

Ett annat plus är att den har ventilation kring hela motorhuvudet vilket gör att den inte blir så varm som många andra maskiner tenderar att bli. Det kan dock samlas dammpartiklar i dessa ventilationsgaller vilket gör att det kan lukta bränt när den används, men du kan vara lugn, det är bara att blåsa bort dammet om det skulle hända.

Här får du väldigt mycket stavmixer för pengarna med tanke på den starka motorn som redan på lägsta nivån slår många konkurrenter i sin prisklass.

+

Effektiviteten, styrkan

1 590 :-

Pris hämtat 10/1

länk

3. Electrolux Stavmixer ESTM9600

Electrolux gör väldigt bra produkter och det här är inget undantag.

Electrolux har utvecklat serien MasterPiece (innehåller också en matberedare och en kannmixer) på ett förträffligt sätt genom innovativ teknik. Det som gör stavmixern så speciell är att den har tre vinkelslipade skärblad med titaniumbeläggning och utför sitt arbete väldigt noggrant. Du får en stark motor på 700 watt och en turbofunktion som låter dig mixa nästan vad du vill.

Det medföljer en minihackare som är utmärkt att använda om du till exempel vill göra majonnäs på bara någon minut. MasterPiece är väldigt lätt att rengöra, det är bara att ta loss mixerstaven från motordelen, och enligt tillverkaren så går den att köra i maskin utan att knivarna blir slöa.

+

Turboeffekten

star

På 2 listor

1 722 :-

länk

1 723 :-

länk

1 867 :-

länk

4. Robot Coupe MicroMix

Eftersom jag jobbar som restaurangkonditor har jag tillgång till restauranganpassad utrustning, bl.a denna stavmixern från Robot Coupe. Jag tycker att den är relativt prisvänlig även för privatpersoner om man ser till vad man får för pengarna.

Trots att den ser robust och lite macho ut så har den ett riktigt skönt handtag att hålla i, och den levererar väldigt bra i prestanda.

Till skillnad från de flesta maskinerna på listan har denna ett vred med olika växlar. Det ser jag som ett stort plus eftersom du får fler valmöjligheter av olika hastigheter vid mixningen. Sedan kan jag inte hjälpa att jag har en förkärlek till stavmixrar där man kan ta bort själva mixerbladet för enklare rengöring.

Jag skulle kunna fortsätta prata om fördelarna med denna mixer, men det får räcka såhär. Överväg ett inköp om du är på jakt efter en stark och proffsig stavmixer!

+

Ergonomisk, bra och stark

2 500 :-

Pris hämtat 9/12

länk

5. Bosch Stavmixer MSM67166 - 600 W

Det mest geniala med Bosch MSM67166 är att du kan ställa in vilken grovlek du vill ha slutresultatet i, något jag inte stött på tidigare. Att den är väldigt lätt är en annan stor fördel, speciellt om du ska arbeta med den en längre stund.

Det medföljer flera tillbehör som mixerkanna, ballongvisp och minihackare. Motorn har en effekt på 750 watt och är väldigt stark, den krossar till exempel is utan problem. Genom ett knapptryck kan du enkelt byta tillbehör och ta loss delarna för rengöring.

Mixern är bekväm att använda och ligger väldigt bra i handen med sitt ergonomiskt utformade grepp. Den är utrustad med en 12-gradig växelskala samt turboeffekt för effektivt arbete.

Mixerns fyrbladskniv gör att du kan lita på att resultatet blir bra varje gång!

+

Möjlighet att välja malningsgrad

1 100 :-

länk

Bästa stavmixern

2 experter tipsar

Peter Wåhlén

Peter

Paul Allaverdi

Paul

calendar

13 jan 2020

Stavmixers

Stavmixers

460

Jag som jobbar inom dessert och konditori använder dagligen en stavmixer. Vad tittar jag då efter när jag väljer mixer? De kriterier jag har är att den ska vara tillräckligt stark för att klara av lite tyngre arbeten, till exempel göra puré av persika (som på bilden) och andra mer köttiga frukter och grönsaker, men den ska också kunna mixa en matigare potatis- och purjolökssoppa.

Peter Wåhlén betygsätter bästa stavmixern

Stavmixers av de mer kända märkena brukar inte göra en besviken, men tipset är som vanligt att läsa på och fundera. Här har jag gjort det lättare för dig genom att presentera fem stycken riktigt bra alternativ. I min lista har jag valt att inte gå alltför lågt prismässigt, stavmixers som kostar runt 200 kronor brukar vara för svaga enligt mitt tycke.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Wåhlén


Peter Wåhlén

Läs mer om oberoende experter

1. Bamix Bamix Gastro 200

Bästa stavmixern - Plats 1

Detta är den i särklass bästa hemmastavmixern och fungerar till all form av mixande, från smoothies till milkshakes!

Jag tror att många som söker efter en stavmixer eller liknande produkter ofta tittar på vad produkten har för watt-antal. Denna stavmixer har så lite som 200 W, men det skall man inte bli lurad av.

Bamix Gastro har ordentligt med kraft och är byggd för att hålla i en evighet - någonting som är väldigt ovanligt för köksmaskiner idag. Många av dagens elektroniska produkter har en livslängd på ca 3 år, och det är väldigt uppfriskande med en tillverkare som satsar på bra motor och riktigt god hållbarhet.

Kniven kan lätt plockas av vid diskning, vilket är extremt skönt och man slipper hålla en gigantisk stav upp och ned i diskhon.

Vill du ha en professionell matlagningskänsla i hemmet så är detta förstavalet!

+

Hög kvalitet, grym prestanda

-

1 882 :-

länk

1 882 :-

länk

1 882 :-

länk

2 873 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Electrolux ESTM7500S

Bästa stavmixern - Plats 2

För den som inte vill köpa flera olika köksmaskiner så är detta ett extremt prisvärt och riktigt schysst paket.

Till stavmixern ingår det en hackare, en ballongvisp och en plastbägare där du kan slänga i ingredienserna till en smoothie och bara köra igång. Glöm inte att du med fördel placerar de hårdaste ingredienserna längst ner, mjukare ovanpå och vätskan överst.

Till skillnad från andra stavmixers i samma prisklass skapar denna samma tornadolika effekt som dyrare stavmixers.

Du kan diska alla löstagbara delar i diskmaskin, däremot vill jag rekommendera att göra det ytterst sällan med bladdelen, då bladet kan bli slött. Det är inte hela världen om du skulle göra det, men använder du stavmixern dagligen så bör du handdiska.

Söker du en produkt till ett bra pris och som kräver lågt underhåll så är denna klockren!

+

Billigt, allt i ett

Går inte att ta loss bladet

805 :-

länk

999 :-

länk

3. Electrolux Stavmixer ESTM9600

Electrolux ESTM9600 och även ESTM9500 (som inte är med på listan men liknar 9600) är Electrolux flaggskepp när det gäller stavmixers.

Detta är en premium-version av nr 2 på listan och har samma tornadolika effekt, fast ännu kraftigare! Här ingår även ett stilrent stativ.

Electrolux tanke med denna produkt är att den ska vara den absolut bästa stavmixern du kan få tag på, tänk på den här och Bamix som ett specialiserat verktyg i köket.

I och med stativet tycker jag att denna är grym att ha framme hela tiden. Det är trevligt att ha den nära till hands istället för att rota efter den i redskapslådan. I och med att stativet och det rostfria stålet dessutom är så snyggt har denna stavmixer ett givet hem på diskbänken!

+

Kraftig, supersnygg

-

star

På 2 listor

1 722 :-

länk

1 723 :-

länk

1 867 :-

länk

4. Braun Stavmixer Multiquick 9 MQ 9087X - 1000 W

Vill du ha ett komplett stavmixerpaket så tycker jag att Brauns Multi kan uppfylla dina behov.

Denna är avsedd för någon som vill köpa allt-i-ett och inte behöver maskiner för ett proffskök. Jag skulle se detta paket som en perfekt present till någon som precis flyttat till sin första lägenhet, t.ex en student!

Denna maskin har allt, till skillnad från Electrolux ESTM7500S så får du med en matberedardel som förutom ett vanligt blad även har ett rivjärn och skärare, exempelvis för skivad gurka.

Även en del för att göra potatismos medföljer, vilket är bra eftersom man aldrig ska mixa en potatismos, då får den en klistrig konsistens. Med den här så får du till en riktigt bra potatismos istället och du slipper en extraprodukt som potatisstöt eller potatispress.

Söker du en extremt användarvänlig allt-i-ett-produkt som tål maskindisk så passar denna riktigt bra!

+

Komplett allt-i-ett

Saknar samma kraft som de andra

2 156 :-

länk

1 699 :-

länk

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Vanligtvis så skriver jag om kaffeutrustning här på Advized, men en stavmixer med extrem mångsidighet kan även användas i olika kafferecept, särskilt nu mot sommaren. Alla kalla kaffedrinkar du dricker på kaféet går enkelt att lösa hemma! I denna lista finns stavmixers som jag vet har lång hållbarhet, är av hög kvalitét och prisvärda.

Paul Allaverdi betygsätter bästa stavmixern

Jag har ett otroligt starkt intresse för matlagning och tycker att en stavmixer är en av de bättre köksmaskinerna att ha hemma. Ett stort plus är att du sparar på utrymmet i köksskåpen, då en stavmixer kan arbeta som en mixer och i vissa fall även som en matberedare. Det jag oftast använder stavmixern till är att akutmixa en soppa direkt i kastrullen, göra majonnäs eller skapa en puré på kålrot eller liknande. Jag kan starkt rekommendera att mixa följande: 1 espressoshot, 1 sandwichglass (i mindre bitar) och ett halvt glas mjölk. En schysst kaffe/sandwich-milkshake på nolltid tack vare stavmixern!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Paul Allaverdi


Paul Allaverdi

Läs mer om oberoende experter