Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Bamix Swissline Stavblender 200W Vit

Bästa stavmixern - Plats 1

Jag köpte den här stavmixern 2006 i en restaurangbutik. Så här 12 år senare fungerar den fortfarande utmärkt! På den tiden var den svindyr, men idag har den dels gått ner i pris men även blivit mer lättillgänglig för konsumenter.

Bamix Swissline har två växlar och för att ligga på så låga watt som 200 är den ruskigt stark redan från växel 1. Den mixar med lätthet både frukt och bär, och som en nödlösning kan den till och med vispa grädde och göra eget smör.

Kniven och de övriga bladen går att ta loss och diska separat, vilket gör stavmixern väldigt enkel att rengöra. Själva staven är lång och smal, så du kan med lätthet mixa i högre kärl utan att hela maskinen blir kladdig. En annan fördel är att du kan använda den i varma, till och med kokande, vätskor.

Satsa dina pengar på Bamix om du vill ha en pålitlig, stark och extremt hållbar stavmixer.

+

Stark, löstagbara mixerkniv

Kökets favoriter logo

1 895 :-

länk
KitchenTime logo

1 923 :-

länk
Confident Living logo

1 923 :-

länk
CDON logo

1 923 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Robot Coupe MicroMixNY

Bästa stavmixern - Plats 2

Eftersom jag jobbar som restaurangkonditor har jag tillgång till restauranganpassad utrustning, bl.a denna stavmixern från Robot Coupe. Men jag tycker ändå att den är relativt "prisvänlig" även för privatpersoner om man ser till vad man får för pengarna.

Trots att den ser robust och lite "macho" ut så har den ett riktigt skönt handtag att hålla i, och den levererar väldigt bra i prestanda. Till skillnad från de flesta stavmixrarna på listan har denna ett vred med olika växlar. Det ser jag som ett stort plus, eftersom du får fler valmöjligheter av olika hastigheter vid mixningen.

Sedan kan jag inte hjälpa att jag har en förkärlek till stavmixrar där man kan ta bort själva mixerbladet för enklare rengöring.

Jag skulle kunna fortsätta prata om fördelarna med denna mixer, men det får räcka såhär. Överväg ett inköp om du är på jakt efter en stark stavmixer!

+

Ergonomisk, bra och stark

The Kitchen Lab logo

2 500 :-

Pris hämtat 29/3

länk

3. Electrolux Stavmixer ESTM9600

Bästa stavmixern - Plats 3

Electrolux gör väldigt bra produkter och när min nuvarande mixer ger upp blir det utan tvekan en Electrolux MasterPiece.

Electrolux har utvecklat serien MasterPiece (innehåller också en matberedare och en kannmixer) på ett förträffligt sätt genom innovativ teknik. Det som gör stavmixern så speciell är att den har tre vinkelslipade skärblad med titaniumbeläggning, och utför sitt arbete med största noggrannhet. Du får en stark motor på 700 watt och en turbofunktion som låter dig mixa nästan vad du vill.

Det medföljer en minihackare som är utmärkt att använda om du till exempel vill göra majonnäs på bara någon minut. MasterPiece är väldigt lätt att rengöra, det är bara att ta loss mixerstaven från motordelen, och enligt tillverkaren så går den att köra i maskin utan att knivarna blir slöa.

+

Turboeffekten

Hemmy logo

1 722 :-

länk
KitchenTime logo

1 722 :-

länk
Confident Living logo

1 722 :-

länk
KitchenOne logo

1 999 :-

Pris hämtat 29/3

länk
CDON logo

1 639 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Philips HR2632/90

Bästa stavmixern - Plats 4

Philips HR2632/90 har utrustats med en triangel- och skålformad mixerfot, vilket ger ett bättre flöde och jämnare resultat. Med en motor på 700 watt och 25 växlar + turboläge klarar den av att mixa en mängd olika råvaror.

Eftersom mixern arbetar så snabbt och noggrant bevarar den också råvarans kvalité bättre. Du får med en minihackare som är perfekt för att hacka lök eller göra pesto. Minihackaren klarar även av att mala lite hårdare ingredienser, som nötter eller hela kryddor.

Stavmixern är väldigt behaglig att använda och är även lätt att rengöra eftersom du kan ta loss och byta delar med hjälp av ett enkelt knapptryck.

Om du är ute efter en stark och riktigt prisvärd mixer för daglig användning rekommenderar jag Philips HR2632/90.

+

Prisvärd

HusochHemma logo

599 :-

länk
Ginza logo

629 :-

länk
KitchenTime logo

645 :-

länk
Elgiganten logo

645 :-

länk
Confident Living logo

645 :-

länk
Tretti logo

659 :-

länk
MediaMarkt logo

739 :-

länk
Webhallen logo

549 :-

länk
Proshop logo

604 :-

länk
CDON logo

645 :-

länk
Teknikproffset logo

649 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Bosch Stavmixer MSM67166 - 600 W

Bästa stavmixern - Plats 5

Det mest geniala med Bosch MSM67166 är att du kan ställa in vilken grovlek du vill ha slutresultatet i, något jag inte stött på tidigare. Att den är väldigt lätt är en annan stor fördel, speciellt om du ska arbeta med den en längre stund.

Det medföljer flera tillbehör som mixerkanna, ballongvisp och minihackare. Motorn har en effekt på 750 watt och är väldigt stark, den krossar till exempel is utan problem. Genom ett knapptryck kan du enkelt byta tillbehör och ta loss delarna för rengöring.

Mixern är bekväm att använda och ligger väldigt bra i handen tack vare sitt ergonomiskt utformade grepp. Den är utrustad med en 12-gradig växelskala samt turboeffekt för effektivt arbete. Mixerns fyrbladskniv gör att du kan lita på att resultatet blir bra varje gång!

+

Möjlighet att välja malningsgrad

Confident Living logo

710 :-

länk
KitchenTime logo

710 :-

länk
Kökets favoriter logo

1 195 :-

länk
Proshop logo

708 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa stavmixern

calendar

29 mars

Stavmixers

Stavmixers

169

Jag som jobbar inom dessert och konditori använder dagligen en stavmixer. Vad tittar jag då efter när jag väljer mixer? De kriterier jag har är att den ska vara tillräckligt stark för att klara av lite tyngre arbeten, till exempel göra puré av persika (som på bilden) och andra mer "köttiga" frukter och grönsaker, men den ska också kunna mixa en matigare potatis- och purjolökssoppa.

Peter Wåhlén betygsätter bästa stavmixern

Stavmixers av de mer kända märkena brukar inte göra en besviken, men tipset är som vanligt att läsa på och fundera. Här har jag gjort det lättare för dig genom att presentera fem stycken riktigt bra stavmixers. I min lista har jag valt att inte gå alltför lågt prismässigt, stavmixers som kostar runt 200 kronor brukar vara för svaga enligt mitt tycke.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Wåhlén


Peter Wåhlén

2019-03-29

Läs mer om oberoende experter