Prisjakt
HemPrisjakts experterTangentbordTest - Corsair K70 Core - Recension

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Test: Corsair K70 Core - Recension

10 oktober 2023

Expertens betyg:

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

Betyg efter behov

Vi betygsätter produkten utifrån vad som kan vara viktigt för dig.
Passar de flesta - och är lite tystare än andra varianter
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0

K70 Core känns som ett bra tangentbord för de allra flesta men främst för dem som gillar röda, linjära switchar och tycker trådbundet känns okej. En bonus är att det känns tystare än andra varianter.

För dig som inte vill ha röda switchar
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3.0

Tyvärr finns bara K70 Core i röda switchar så föredrar man andra sorter får man titta vidare.

Prisjakt toppbetyg
Corsair Gaming K70 Core RGB Corsair MLX Red (Nordisk)
TangentbordCorsair Gaming K70 Core RGB Corsair MLX Red (Nordisk)
fr. 899 kr
Hitta bästa pris här
Vem passar produkten bäst för?

Det här tangentbordet lämpar sig främst till gamers då det är ett gamingtangentbord. Sedan är ju tangentbordet trådanslutet vilket innebär att man lär kunna acceptera en kabel på skrivbordet.

Utöver detta skulle jag säga att K70 Core kan passa ganska många användare. Jag har skrivit hela den här recensionen på det så det fungerar bra för skrivande också, samt är lite tystare än vanligt, i alla fall enligt min uppfattning.

K70 Core har röda switchar så det lämpar sig bra för dig som tidigare kört de röda switcharna som alltså har en linjär aktivering. det vill säga att det känns likadant från början till fullt nedtryckt tangent.

Dubbel vaddering för tystare switchar

Kvalitativa utfällbara fötter för vinkel på tangentbordet

Bra kvalitet på volymreglaget

Mjukvaran är "avancerad" och lite svår att förstå i början

Finns bara i röda switchar

Första intrycken

Mina första intryck av K70 Core är väldigt positiva. Även om tangentbordet känns ganska likt tidigare tangentbord från Corsair så finns det en del grejer jag uppmärksammar, till exempel att tangenterna känns extra dämpande, i ljudnivå alltså.

Sedan gillar jag starkt typen av "volymreglage" som K70 Core har. Den här varianten "tickar" till för varje steg man höjer eller sänker volymen, det bildar en bra feedback på hur mycket man höjer/sänker. Den ger en mixerbordskänsla.

I övrigt känns tangentbordet bra byggt i kvalitén och ligger stadigt på skrivbordet.

Ljudnivå & känsla

K70 Core har röda switchar vilket innebär linjär aktivering och i det här fallet, ganska tysta switchar. K70 Core har dubbla lager av ljuddämpning vilket jag tycker märks - och då är jag nog rätt kräsen kring just ljud egentligen.

Tangentbordet känns helt klockrent både vid skrivande och spelande. Jag tycker inte det hörs några missljud över huvud taget och det är mycket tillfredställande att skriva på.

Det är inte ett tyst tangentbord men det är betydligt tystare än många andra mekaniska tangentbord. En klar fördel för mig personligen i alla fall.

Kvalité & robusthet

Tangentbordet i stort känns väldigt bra byggt kvalitetsmässigt och jag tycker att reglaget för ljudvolym gör att tangentbordet glänser lite extra. Det känns väldigt härligt när det blir feedback på varje "hack" när volymen höjs eller sänks.

Tangentbordet ligger stadigt på skrivbordet tack vare gummifötterna under, något som inte alls ska underskattas.

Även de utfällbara "fötterna" som gör att tangentbordet kan få en fin vinkel har en bra gummiyta och de klickar snyggt när de fälls ut, det tycker jag symboliserar kvalitet.

Både utfällbara fötter och volymreglage är i bra kvalitet alltså, detaljer som annars brukar kunna fuskas med.

Mjukvaran iCue

I programmet iCue kan du göra en hel del, du kan ställa in polling rate, "debounce time", ändra färger och mycket mer.

Till en början tyckte jag det var lite ovant att hitta i iCue men jag lärde mig ganska snabbt, det finns väldigt mycket möjligheter, säkert mer än vad de flesta kommer använda.

I iCue kan du ställa in vilka "on-board"-profiler du vill ha med dig i tangentbordet.

Andra funktioner, som att "mappa om" olika knappar så de gör andra saker, går också att göra vilket kan vara riktigt lämpligt för repetitiva knapptryckningar i spel till exempel.

Prestanda

Slutligen ska vi snacka lite prestanda. Corsair K70 Core kommer endast med röda, linjära, mekaniska switchar och kräver 45 g i kraft för aktivering och aktiveras när tangenten tryckts ned 1.9 mm. Totalt kan tangenten färdas 4 mm ner innan den tar i botten och switcharna är garanterade att hålla i minst 70 miljoner nedtryck.

Belysningen kan ändras per tangent och det går att ha 5 stycken "on-board"-profiler.

Tangentbordet registrerar nedtryckningar i 1 000 Hz vilket motsvarar ungefär 1ms i "fördröjning".

Självklart har tangentbordet även "full key rollover". Det vill säga, du kan trycka på alla tangenter samtidigt och varje nedtryck registreras.

Specifikationer

Polling rate / Registrerade rörelser per sekund
1 000 Hz
Switchar
CORSAIR Red linear, 45g aktiveringskraft, 1.9mm aktiveringsdistans
Hållbarhet switchar
Minst 70 miljoner nedtryck
Full key rollover
Ja
"On-board"-profiler
5
Kabellängd
1.8 meter
Dimensioner
448x153x35.4 milimeter
Vikt
934 gram
Material
Undersida i plast, översida i aluminium

Om tangentbord från Corsair

Corsair grundades 1994, snart 30 år sedan, och har under flera år tillverkat ett gäng modeller av tangentbord och står idag för cirka 14% av marknaden för gamingtangentbord. Något som är ganska tydligt är att Corsair anammat RGB-trenden, nästan alla dagens gamingtangentbord från Corsair kommer med RGB. Corsair har för sina tangetbord samt andra produkter sin egna mjukvara "iCue".Företaget är grundat i USA och har sitt huvudkontor där fortfarande. På Prisjakt listas det i skrivande stund 69 stycken tangetbord i olika modeller och utföranden från Corsair.


Jag är en 24-årig kille som sedan tidig tonår varit en riktig prylnörd och det gäller framför allt datorer. Jag jämför, kollar tester och presentationer på diverse produkter och nyheter. Jag älskar verkligen att se hur teknik och ren ingenjörskonst ser ut och fungerar inuti. I dagsläget arbetar jag som systemutvecklare. Med det så tillkommer också ett stort intresse för diverse mjukvaror och IT-system, samt webbutveckling.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons