search

1. Hp Notebook 15-db0999no / 15.6" / FHD / R5-2500U / 4GB / 12…

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 1

I denna robusta laptopen sitter en fyrkärnig Ryzen 2500U-processor med Vega 8-grafik, detta är prestandamässigt en oerhört stark kombination för det här priset!

Uppgraderar du till 8 GB RAM i framtiden och antingen köper till en extern hårddisk eller sätter i en större SSD-disk så kommer denna dator hålla prestandan LÄNGE! Skärmen är på 15 tum, som är standardstorleken för laptops, och med sin upplösning på 1080p passar den perfekt för spel.

Jag rekommenderar denna starkt om du vill jobba med lite tyngre medieproduktion eller spela. Du lär inte ha några som helst problem med att spela League of Legends, Fortnite, CS GO med mera. Om ett spel inte flyter på lika bra som du tänkt dig så rekommenderar jag att uppgradera RAM-minnet. Det kostar inte särskilt mycket och gör rätt stor skillnad!

Fantastiskt bra pris för prestandan, särskilt för att vara en HP-laptop.

+

Grym processor, bra batteritid

Lite lagring, lite RAM

Rekommenderas av 1 Expert

Webhallen logo

5 990 :-

länk

2. Asus K505ZA-BQ476T / 15.6" / FHD / R3-2200U / 6GB / 256GB S…

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 2

Slimmad och stilren laptop med en nyare dubbelkärnig processor och ett väldigt starkt grafikkort för att inte vara en spel-laptop. Medieproduktion är inte några som helst problem med datorns processor och 6GB RAM som kommer snabba upp processen för dig.

Storleken är på 15 tum vilket är standardstorleken för en laptop. Den går alltså ner i en vanlig messenger bag så den passar bra som skoldator men klarar även spel som League of Legends, Fortnite, Sims 4 med mera. Priset är väldigt billigt för så nya komponenter.

Jag brukar egentligen föredra Lenovo på grund av deras kylning, men med tanke på att den senaste processorserien går väldigt svalt så är överhettning sällan ett problem hos laptops längre. Denna datorn är självklar och har en given plats på listan!

+

Väldigt bra prestanda överlag

Ingen info om batteri, lite lagring

Rekommenderas av 1 Expert

Webhallen logo

6 490 :-

länk

3. Lenovo YOGA 530-14ARR / 14" / IPS / FHD / Ryzen 3 2200U / 4…

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 3

Nr 3 på listan offrar lite prestanda jämfört med de andra på listan, för att istället vara mer praktisk.

Om du viker datorn 360 grader går du från laptop till surfplatta där du kan använda touchpennan som du får med, istället för att klicka runt med musen. Detta underlättar om du ritar mycket i program som Windows Ink, Photoshop m.m. Möjligheten att använda datorn som surfplatta är ovärderlig om du förflyttar dig mycket - det sparar plats och blir smidigare!

Du kan förvänta dig att lättare spel funkar och generellt lär allt flyta på rätt bra. Se bara till att ha en extern hårddisk liggandes hemma då du lär få slut på lagring rätt lätt om du inte bara streamar. För 6000 kr är en kombinerad laptop och surfplatta ett väldigt bra pris.

+

2 -i-1 -laptop/surfplatta, bra pris

Rekommenderas av 1 Expert

Webhallen logo

5 990 :-

länk

4. Asus C423NA-EB0033 / 14" / FHD / N4200 / 4GB / 64GB / Intel…

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 4

När man säger "skol-laptop" tänker de flesta på en Macbook, vilket generellt är en väldigt dyr dator om man inte får den via skolan. Chromebook är ett dugligt billigare val för studier eller om du bara är ute efter en dator att kolla serier på när du åker buss eller tåg. Det är en väldigt simpel dator med bra batteritid.

Operativsystemet är enkelt och snabbt med väldigt användbara funktioner. Under 6000 kr är detta bästa alternativet om du är ute efter en Chromebook med 4GB RAM och upp till 10 timmars batteritid.

Utrustad med senaste USB-typen C slipper du böket med att behöva vända på USB-kablar. Skönt tangentbord med feedback innebär att du inte behöver trycka särskilt hårt på tangenterna och minskar slitage. Med ett aluminiumlock och en snygg design är utseendet inget att klaga på!

+

Simpel, smidig design

Skapt för skola och streaming

Rekommenderas av 2 Experter

Webhallen logo

4 590 :-

länk
CDON logo

4 990 :-

länk
Inet logo

4 990 :-

länk
Komplett logo

4 990 :-

länk
Dustin Home logo

4 679 :-

Pris hämtat 5/2

länk
Liontech logo

5 599 :-

Pris hämtat 5/2

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Lenovo IdeaPad 330-17AST / 17.3" / A6-9225 / 8GB / 2TB / Ra…

Bästa bärbara datorn under 6000 kr - Plats 5

Sist på listan har vi en laptop för dig som bara vill kolla på film och ha mycket lagring. En 17-tums laptop gör sig bättre än en mindre i sängen eller på skrivbordet när man ska kolla på film.

Datorn är simpel men den har en hårddisk på hela 2000GB och 6 timmars batteritid, vilket duger om du skulle få för dig att ta med den någonstans.

För dig som bär runt på din laptop mycket är denna extra slitstark med ett robust tangentbord och gummi undertill för att lyfta upp datorn från bänken och öka luftflödet. Datorn är dock något tung.

Den här datorn är längst ner på listan för den inte direkt är imponerande, den är inte skapt för spel eller liknande utan passar framför allt för multimedia och lagring för den som vill spara mycket bilder eller filmer. Man får vad man betalar för och när du får en stor hårddisk, 8GB RAM och en hållbar design så känns priset ok!

+

Mycket lagring, mycket RAM

Något tung och klumpig

Rekommenderas av 1 Expert

Webhallen logo

4 499 :-

länk

Bästa bärbara datorn under 6000 kr

NY

6 februari

Datorer

Datorer

11

Leta laptop kan vara förvirrande. I den här prisklassen behöver man ofta välja mellan funktion och prestanda. Men med lite rotande kan du hitta laptops som har både och! Oftast brukar tillverkare då dra ner på andra kostnader som RAM eller lagring, men dessa kan ju utökas senare.

Caitlyn Johansson betygsätter bästa bärbara datorn under 6000 kr

Jag har letat upp fem datorer med lite olika egenskaper. En passar bättre för spel, och en annan för resor eller studier. Alla är såklart duktigt värda priset men trean kanske passar dig mer än ettan, beroende på vad du har för behov. Dina behov bestämmer alltså hur prisvärd en dator är, jag gör det bara lättare för dig att hitta rätt genom att presentera några riktigt bra alternativ.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Caitlyn Johansson


Caitlyn Johansson

2019-02-06

Läs mer om oberoende experter