search

1. Asus Vivobook 15 F510ua Core I3 8gb 256gb Ssd 15.6

Bästa datorn för studenten - Plats 1

Prisvärd med kraft! Datorn för dig som prioriterar en stark processor. Asus Vivobook är lätt och har en full HD-skärm på 15.6" i en 14" dator, alltså en stor skärm i mindre dator. Du får en snabb SSD-hårddisk och en snabb processor som kombinerat med 6GB RAM gör att du kan jobba med flera sidor samtidigt i upp till 8 timmar, perfekt när du hoppar mellan hemsidor, dokument och program. Du får fyra USB-portar varav en är USB-C, den senaste kabelstandarden. Till det även HDMI-uttag och SD-korts läsare. Det finns även uppgraderingsmöjligheter på RAM-sidan, där du kan ha upp till 16GB RAM, vilket i så fall gör det möjligt att ha ännu fler program, hemsidor och dokument igång samtidigt. Den här datorn klarar av det mesta som en student vill göra och ligger på ett väldigt bra pris.

Rekommenderas av 1 Expert

2. Lenovo 320S-13IKB (81AK007WMX)

Bästa datorn för studenten - Plats 2

Superlätt och bra för redigering av bilder. Lenovos 320S-13IKB har en liten skärm i full HD med bättre och mer naturliga färger än andra laptops. Med en snabb processor och 8GB RAM klarar denna dator av det mesta du vill göra, och tillsammans med sin grymma skärm är datorn perfekt för bildredigering i program som Photoshop, Lightroom och GIMP. Den klarar av att ha uppe många hemsidor, program och dokument samtidigt och byter sömlöst mellan de olika flikarna. Datorn är utrustad med både SD-kortläsare och HDMI-uttag, så du kan enkelt överföra bilder från din kamera och sedan visa upp dem på en extern skärm, till exempel vid föreläsningar och presentationer. Denna dator är lätt och med sina slimmade kanter är den perfekt för dig som vill ha en bra dator i ett mindre format som du enkelt kan ta med till lektioner, föreläsningar eller caféer.

Rekommenderas av 1 Expert

NetOnNet logo

7 490 :-

länk
Proshop logo

8 956 :-

länk

3. Asus S510UN i5 8GB 256GB SSD GeForce MX150

Bästa datorn för studenten - Plats 3

Slimmad med det lilla extra. Detta är en dator för dig som vill ha en stark laptop med, upp till 8 timmars batteritid, Windows 10 och ett dedikerat grafikkort. Ett starkt grafikkort gör att du kan koppla datorn till fler skärmar för utökad användning eller lite extra kraft så att du kan spela spel. Asus S510UN är lätt och även fast det är en större skärm på 15,6" så är den förvånansvärt liten. Datorn har en snygg design som inte sticker ut, tunn men med plats för fyra USB-portar, varav en är USB-C. Den har även SD-korts läsare och HDMI-uttag. Det finns också en fingeravtrycksläsare, för dig som vill ha lite extra säkerhet eller för dig som vill ha något unikt. Datorn är väldigt bra för dig som vill jobba i lite tyngre program eller multitaska mellan program, appar, hemsidor och dokument, den klarar allt samtidigt!

Rekommenderas av 1 Expert

Dustin Home logo

8 750 :-

länk

4. Apple MacBook

Bästa datorn för studenten - Plats 4

Design is key! Studier associeras ofta med MacBook, inte bara för att många använder macOS utan även för smidigheten och det enkla operativsystemet. Har du dessutom andra Apple-produkter så jobbar dom fantastiskt ihop. En MacBook kanske inte är prisvärd enligt alla, men för rätt användare är det en suverän dator. Som mest prisvärd från Apple rekommenderar jag MacBook 12" med en 256GB SSD-hårddisk. Den har en slimmad design och väger inte ens ett kilo, perfekt för dig som vill ha med dig datorn överallt. Batteritiden är upp till 10 timmars trådlös surf vilket är mer än tillräckligt för de flesta. Med det stora tangentbordet, den långa batteritiden och den slimmade, lätta designen så är MacBook 12" ett riktigt bra val för dig som studerar.

Rekommenderas av 1 Expert

NetOnNet logo

12 990 :-

länk
Proshop logo

12 675 :-

länk
Dustin Home logo

14 700 :-

länk

5. Lenovo N23 Chromebook

Bästa datorn för studenten - Plats 5

Med en Chromebook arbetar du genom din webbläsare och har sällan något sparat på själva datorn. Detta är alltså en väldigt enkel dator men fördelen är det låga priset. Du får en batteritid på upp till 10 timmar och en vikt på strax över kilot i en 11.6"-skärm, vilket ger dig en liten och lätt dator som går ner i nästan alla väskor. Med en Chromebook kan du arbeta i dokument, kalkylark och presentationer men också via andra webbaserade program. Denna datorn är alltså inte för dig som ska installera program, utan för dig som bara vill jobba lite snabbt och enkelt med de mest grundläggande funktionerna. Datorn fungerar perfekt när inget program är obligatoriskt eller för krävande. Det är ett superbra köp för dig som inte behöver så mycket av din studiedator och vill lägga lite mindre pengar.

Rekommenderas av 1 Expert

Bästa datorn för studenten

calendar

21 maj

Datorer

Datorer

47

Som student vill man ha en dator som klarar av alla de program som man använder under studierna men samtidigt kunna ha med den överallt. En liten och lätt dator kan därför vara bra, men de kraftiga har ofta en hög prislapp. Men det finns en dator för alla! Den här topplistan är för dig som vill ha en bra laptop för studier utan att behöva lägga massor med pengar. Vilken dator som passar bäst för dig beror på vad den ska användas till och vad för krav du har kring design, vikt, batteritid, kompatibilitet, tillbehör samt operativsystem. Jag själv prioriterar vikt, batteritid, design och smidighet men samtidigt en dator som klarar av de program jag vill använda. Apple är min favorit när det kommer till mobiler och datorer, men prislappen och användningsområdet passar inte alla. Jag har därför tagit fram flera datorer i olika prisklasser för olika användningsområden inom studier, men alla datorer är mångsidiga och funkar bra till allt som har med studier att göra!

Teodor Widerberg betygsätter bästa datorn för studenten

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Teodor Widerberg


Teodor Widerberg

2018-05-21

Läs mer om oberoende experter