search

1. Comandante C40 MK3 Nitro Blade kaffekvarn

Bästa manuella kaffekvarnen - Plats 1

Comandante är ruggigt bra och till skillnad från TimeMores kvarn så sitter bottendelen ordentligt fast i huvuddelen. Denna kvarn ger ett otroligt jämnt och bra resultat vid varje malning.

Min elektroniska kvarn som jag använder i 90% av fallen kostar runt 5000 SEK, men i ärlighetens namn så ger Comandantes kvarn ett bättre resultat. Dock krävs ju såklart lite arbete i form av vevande, men denna kvarn gör ändå uppgiften rätt simpel.

Som jag skrivit tidigare så används denna kvarn överlägset mest i tävlingssammanhang, det är för att den för tillfället är den mest pålitliga kvarnen på marknaden.

Inför ett val av handkvarn får du ställa dig frågan: vill du ha budgeten för att kunna köpa en till kvarn i framtiden, eller vill du ha det bästa nu? Lutar du åt det sistnämnda så är detta den sista handkvarn du kommer behöva köpa.

+

Bästa handkvarnen jag testat

Priset

star

På 2 listor

2 316 :-

länk

2 459 :-

länk

2. Time More Chestnut Manual Grinder Silver - Handgjord Handkvarn

Bästa manuella kaffekvarnen - Plats 2

En av de bästa manuella kvarnarna jag känner till. Timemores fantastiska kvarn är olik alla andra och är mycket smartare, men smakar det så kostar det!

Med många andra manuella kvarnar går du på känsla och får testa dig fram för att veta vilken malningsgrad du har. På denna kvarn finns det indikationer i form av punkter som visar vilken malningsgrad du befinner dig på, så du kan enkelt notera och minnas vilken din favorit är.

En annan stor fördel är att själva veven är tyngd, så du anstränger dig en femtedel jämfört med när du ska använda dig av t.ex Harion.

Timemore har snabbt växt till en av favoriterna inom manuell bryggning och manuella kvarnar. Det kanske är dags att tillhöra förändringen och gå över till dem?

+

Bra och stabil

Dåligt nedre lock

1 199 :-

Pris hämtat 28/1

länk

1 350 :-

Pris hämtat 28/1

länk

1 399 :-

länk

3. Rok Coffee Grinder - Manuell handvevad kaffekvarn till alla…

Vill du ha en mer rejäl men mindre portabel manuell kvarn så är Roks manuella kaffekvarn the way to go!

Precis som med Timemores kvarn så kan du justera malningsgraden efter indikationer för att få till ett så exakt resultat som möjligt. Däremot är den inte alls lika portabel, men är mer stabil, står plant och du kan mala mer kaffe åt gången. Dessutom är det enklare att mala med en kvarn som står stilla än med en du håller i handen.

En annan positiv egenskap är att du inte måste mala ner kaffet i en särskild behållare, utan här kan du fritt välja vilken behållare som helst; kanske vill du mala direkt i ett portafilter. Mycket praktiskt och användarvänligt, samt att lodrät malning (alltså att du vevar lodrätt) är mycket mer ergonomiskt än vågrätt.

Har du plats hemma och vill inte ha en automatisk kvarn så är detta det bästa alternativet!

+

Minst ansträngning

Tar stor plats

4. Hario Kaffekvarn Skerton

Om du läst min andra lista om de bästa kaffekvarnarna så känner du säkert till att detta är min första manuella kvarn, men jag glömde nämna att det också är min första kaffekvarn över huvudtaget. Det finns en bra anledning till det; den är billig och gör sitt jobb. Visst, du måste jobba lite extra om man jämför med de andra på listan, men det kompenseras av priset.

Jag har flera manuella kvarnar hemma, men detta är min favorit för utflykter. Till franskpress ska malningsgraden ändå vara så pass grov, och rengöringen är så simpel att kvarnen lämpar sig jättebra utomhus.

Oavsett om jag har dyrare, bättre och finare kvarnar så kommer denna alltid ha en plats nära hjärtat och jag finner den ofta lämpligast i många situationer där andra inte är det.

Harios Skerton är en legend inom malning, se till att tillhöra den!

+

Extremt billig!

Ansträngande att använda

star

På 2 listor

425 :-

länk

425 :-

länk

560 :-

länk

5. Zassenhaus Brasilia Kaffekvarn - Mahogny

Än en gång tas Zassenhaus Brasilia med i listan, och som jag skrivit i min andra topplista så finns den i fler utföranden än just Brasilia.

Här har du en portabel kaffekvarn som gör sitt jobb och har den gamla estetiken med en draglåda för ditt nymalda kaffe.

Med ett pris som ligger ca 1000 kronor över Harion Skerton och i samma prisklass som en Timemore så undrar du kanske varför du ska välja en Zassenhaus? När du köper en Zassenhaus så betalar du mycket för hur välkonstruerad den är samt för designen. Den kanske inte klår ROKs eller Timemores kaffekvarn, men den maler snabbare och något jämnare än en Hario Skerton.

Vill du ha något vackert på hyllan som också maler kaffe galant så skulle jag garanterat föreslå denna!

+

Snygg, pålitlig och klassisk!

Högt pris

star

På 2 listor

989 :-

länk

1 179 :-

länk

1 549 :-

länk

Bästa manuella kaffekvarnen

calendar

6 feb 2020

Kaffekvarnar

Kaffekvarnar

244

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Ni har säkert läst min lista med de bästa kaffekvarnarna, och i denna lista med endast manuella kvarnar kommer ni stöta på några gamla favoriter. Jag har tagit fram guldkornen i prisklass 300-2500 kronor, mer än så behöver man inte betala för en bra kvarn. Kvarnen skall klara av flera års malning, vara enkel att både rengöra och använda samt ge ett så jämnt resultat som möjligt.

Paul Allaverdi betygsätter bästa manuella kaffekvarnen

Manuell kaffemalning är någonting jag håller extremt högt inom kaffebryggning. Malning är essensen för att få ett så färskt och smakrikt kaffe som möjligt, på detta sätt utvinner du det mesta från kaffet du köper. Så varför skall du köpa en manuell kvarn före en elektronisk? Den största anledningen enligt mig är att en manuell kvarn för 2000 kr gör ett precis lika bra jobb som en elektronisk för 5000 kr - du får helt enkelt mer för pengarna med en manuell kvarn. Och att kunna brygga färskmalet kaffe ute i skogen är surrealistiskt mysigt.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Paul Allaverdi


Paul Allaverdi

Läs mer om oberoende experter