Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Time More Chestnut Manual Grinder Silver - Handgjord Handkvarn

Bästa manuella kaffekvarnen - Plats 1

En av de bästa manuella kvarnarna jag känner till. Timemores fantastiska kvarn är olik alla andra och är mycket smartare, men smakar det så kostar det! Med många andra manuella kvarnar går du på känsla och får testa dig fram för att veta vilken malningsgrad du har. På denna kvarn finns det indikationer i form av punkter som visar vilken malningsgrad du befinner dig på, så du kan enkelt notera och minnas vilken din favorit är! En annan stor fördel är att själva veven är tyngd, så du anstränger dig en femtedel jämfört med när du ska använda dig av t.ex Harion. Timemore har snabbt växt till en av favoriterna inom manuell bryggning och manuella kvarnar. Det kanske är dags att tillhöra förändringen och gå över till dem?

Baristashopen logo

1 399 :-

länk

2. Rok Coffee Grinder - Manuell handvevad kaffekvarn till alla…

Bästa manuella kaffekvarnen - Plats 2

Vill du ha en mer rejäl men mindre portabel manuell kvarn så är Roks manuella kaffekvarn the way to go! Precis som med topplistans nummer ett så kan du justera malningsgraden efter indikationer för att få till ett så exakt resultat som möjligt. Däremot är den inte alls lika portabel som Timemores kaffekvarn, men är mer stabil, står plant och du kan mala mer kaffe åt gången. Dessutom är det enklare att mala med en kvarn som står stilla än med en du håller i handen. En annan positiv egenskap är att du inte måste mala ner kaffet i en särskild behållare, utan här kan du fritt välja vilken behållare som helst; kanske vill du mala direkt i ett portafilter. Mycket praktiskt och användarvänligt, samt att lodrät malning (alltså att du vevar lodrätt) är mycket mer ergonomiskt än vågrätt. Så har du plats hemma och vill inte ha en automatisk kvarn så är detta det bästa alternativet!

Baristashopen logo

1 995 :-

länk

3. Hario Kaffekvarn Skerton

Bästa manuella kaffekvarnen - Plats 3

Om du läste min föregående lista om de bästa kaffekvarnarna så känner du säkert till att detta är min första manuella kvarn, men jag glömde nämna att det också är min första kaffekvarn över huvudtaget. Det finns en bra anledning till det; den är billig och gör sitt jobb. Visst, du måste jobba lite extra om man jämför med de andra på listan, men det kompenseras av priset. Jag har flera manuella kvarnar hemma, men detta är min favorit för utflykter (till franskpress ska malningsgraden ändå vara så pass grov, och rengöringen är så simpel att kvarnen lämpar sig jättebra utomhus). Oavsett om jag har dyrare, bättre och finare kvarnar så kommer denna alltid ha en plats nära hjärtat och jag finner den ofta lämpligast i många situationer där andra inte är det. Harios Skerton är en legend inom malning, se till att tillhöra den!

star

På 2 listor

Cremashop logo

415 :-

länk
Confident Living logo

449 :-

länk
CDON logo

449 :-

länk
KitchenTime logo

449 :-

länk
The Kitchen Lab logo

560 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Zassenhaus Brasilia Kaffekvarn - Mahogny

Bästa manuella kaffekvarnen - Plats 4

Än en gång tas Zassenhaus Brasilia med i listan, och som jag skrev i min tidigare topplista så finns den i fler utföranden än just Brasilia. Här har du en portabel kaffekvarn som gör sitt jobb och har den gamla estetiken med en draglåda för ditt nymalda kaffe. Med ett pris som ligger 1000 kronor över Harion Skerton och i samma prisklass som en Timemore så undrar du kanske varför du ska välja en Zassenhaus? När du köper en Zassenhaus så betalar du mycket för hur välkonstruerad den är samt för designen. Den kanske inte klår ROKs eller Timemores kaffekvarn, men den maler snabbare och något jämnare än en Hario Skerton. Vill du ha något vackert på hyllan som också maler kaffe galant så skulle jag garanterat föreslå denna!

star

På 2 listor

Bagaren och Kocken logo

1 379 :-

länk
The Kitchen Lab logo

1 549 :-

länk
Baristashopen logo

989 :-

länk
KitchenTime logo

1 161 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa manuella kaffekvarnen

calendar

24 mars

Kaffekvarnar

Kaffekvarnar

28

Ni har säkert läst min tidigare lista med de bästa kaffekvarnarna, och i denna lista med endast manuella kvarnar kommer ni stöta på några gamla favoriter. Jag har tagit fram guldkornen i prisklass 300-2500 kronor, mer än så behöver man inte betala för en bra kvarn. Kvarnen skall klara av flera års malning, vara enkel att både rengöra och använda samt ge ett så jämnt resultat som möjligt.

Paul Allaverdi betygsätter bästa manuella kaffekvarnen

Manuell kaffemalning är någonting jag håller extremt högt inom kaffebryggning. Malning är essensen för att få ett så färskt och smakrikt kaffe som möjligt, på detta sätt utvinner du det mesta från kaffet du köper. Så varför skall du köpa en manuell kvarn före en elektronisk? Den största anledningen enligt mig är att en manuell kvarn för 1500 kr gör ett precis lika bra jobb som en elektronisk för 5000 kr - du får helt enkelt mer för pengarna med en manuell kvarn. Och att kunna brygga färskmalet kaffe ute i skogen är surrealistiskt mysigt.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Paul Allaverdi


Paul Allaverdi

2019-03-24

Läs mer om oberoende experter

Fler Topplistor inom Kaffekvarnar

Graef CM900 Kaffekvarn - Silver

Bästa kaffekvarnenlink

2 experter tipsar