search

1. Oneplus 6 128GB - Midnight Black (Dual SIM)

Mest prisvärda mobiltelefonen - Plats 1

Kungen av “flaggskeppsdödare” hamnar självklart på listan. Det här är en av mina personliga favoriter, och det jag gillar allra bäst med den är att den är snabb som en oljad iller, kanske den allra snabbaste mobilen just nu! Samt programvaran - ren och lättnavigerad men ändå full av smarta anpassningar som t.ex gestnavigering och läsläge. Skärmen, byggkvaliteten och ljudet i hörlurarna är utmärkta. Men det ska sägas att den trots allt saknar lite av det som vi tar för givet i de telefoner som kostar några tusen mer. Den har inte stereohögtalare eller trådlös laddning, och den är inte lika vattentålig som de tåligaste. Kameran är bra men slåss inte med de allra bästa. Men för mig och många andra har Oneplus gjort de rätta prioriteringarna och skapat en mobil som faktiskt ger en trevligare användarupplevelse på det stora hela än flera dyrare mobiler.

Rekommenderas av 5 Experter

Proshop logo

5 490 :-

länk
Mobilyx logo

6 313 :-

Pris hämtat 19/10

länk
Webhallen logo

5 690 :-

länk
Dustin Home logo

5 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Asus Zenfone 5z Silver

Mest prisvärda mobiltelefonen - Plats 2

Här har vi den kanske största utmanaren till Oneplus 6. Då den i skrivande stund ännu inte släppts får jag göra vissa bedömningar baserat på hårdvaran och mina erfarenheter av tidigare Asusmobiler. Om vi jämför just med Oneplus 6 så ser vi att 5Z inte har någon officiell vattentålighet alls, men däremot stereohögtalare och antagligen ganska hyfsade sådana. Samma skärmstorlek och upplösning, olika skärmtyper - men utmärkta skärmar båda två. 5Z kommer att vara snabb, men OP6 är snabbare än någon annan. Även grenen programvara vinner OP6 i min bok. Men däremot designen - OP6 är stabil men lite tråkig, 5Z har det lilla extra som väcker habegär! Asus brukar ha kanonbra kameror - jag tror den här kommer att vara vassare än OP6, och dessutom har den ett otroligt användbart vidvinkelläge. Slutligen kostar 5Z en tusing mindre! Svårt val - men å andra sidan kan det knappast bli fel hur man än gör!

Rekommenderas av 2 Experter

NetOnNet logo

4 690 :-

länk
Inet logo

4 989 :-

länk
CDON logo

4 990 :-

länk
Dustin Home logo

4 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Motorola Moto X4 64GB Dual Sim Svart

Mest prisvärda mobiltelefonen - Plats 3

Det var faktiskt lite svårt att välja vilken Motorolamodell jag skulle ta med på listan - prisvärd är liksom Moto-lurarnas andranamn och det är ganska svårt att gå fel med en Moto om man shoppar i mellan- eller budgetklassen! Men mitt val föll på den här eftersom den är allra mest komplett i förhållande till priset och dessutom en lite mindre telefon, och åtminstone en sådan vill vi väl ha med. Motorolas programvara är en av mina favoriter, nästan ren android som ger fin snabbhet och flyt - men med det lilla extra som gör att mobilen känns lite roligare och smartare. I kombination med den här övre mellanklass-hårdvaran ger det en väldigt fin användarupplevelse, och när telefonen dessutom har fin skärm, bra kamera, premiumkänsla, utmärkt batteritid och är rejält damm- och vattenskyddad så blir den otroligt prisvärd och ett utmärkt val om du vill ha en lite mindre telefon.

Rekommenderas av 2 Experter

Proshop logo

2 990 :-

länk

4. Nokia 7 Plus - Black Copper (Dual SIM)

Mest prisvärda mobiltelefonen - Plats 4

Många av oss som hade och älskade Nokiamobiler i forntidens grå dimmor blev väldigt taggade av att höra om Nokias comeback. Men det var ju trots allt mest namnet och några få nyckelpersoner från förr - så en del tvivlade på om nya Nokia skulle leva upp till hypen. Men det gjorde de ju! Visserligen väntar vi fortfarande på den där kameran som sopar banan med alla andra som förr, men annars har de nya Nokiamobilerna imponerat med sin byggkvalitet, design, samt blixtsnabba uppdateringar av sin rena och snabba androidversion. Och den här är i mitt tycke den allra mest prisvärda av dem. Det enda jag alls saknar i den är stereohögtalare. Med en hårdvara i övre mellanklassen (vilket 2018 innebär BRA grejer!) och en riktigt läcker design med stark premiumkänsla väcker den habegär hos många. Och till det priset är det ingen dålig idé att ge efter för det heller!

Rekommenderas av 4 Experter

MediaMarkt logo

2 990 :-

länk
ComputerSalg logo

3 405 :-

länk
Proshop logo

3 490 :-

länk
Dustin Home logo

4 190 :-

länk
Elgiganten logo

3 986 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Xiaomi Mi A1 64GB - Black (Dual SIM)

Mest prisvärda mobiltelefonen - Plats 5

När den här telefonen släpptes blev många eld och lågor. För den kom med Xiaomis utmärkta kvalitet och bra mellanklasshårdvara - men med ren android direkt från Google. Xiaomis egen programvara har varit snabb, väloptimerad och funktionsrik - men kanske lite knepig att vänja sig vid. Och svenska har inte funnits som språkval förrän helt nyligen. Men den här rena androidversionen känner man igen sig i bättre, dessutom kommer telefonen att få snabba uppdateringar under minst två år - vilket håller den både rapp och säker mot angrepp. Processorn klarar allt inklusive spel, och det är generöst tilltaget med arbetsminne och internlagring. Skärm, batteritid och byggkvalitet är utmärkta - men visst, kameran kunde vara bättre och vattentålighet och stereohögtalare saknas. Men det känns bra dumt att klaga när man ser prislappen...

Rekommenderas av 2 Experter

Proshop logo

2 190 :-

länk

Vi har nyare topplistor under samma rubrik

Mest prisvärda mobiltelefonen

calendar

8 juni

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

42

Den mest prisvärda telefonen är ju inte samma som den billigaste, utan kriteriet är förstås att den ger väsentligt mer än man väntar sig för priset. Så jag har valt ut riktigt prisvärda telefoner i några olika klasser. Vi börjar i “nästan flaggskepp”-klassen, för här hittar vi ett par mobiler för flera tusenlappar mindre än de dyraste, men som upplevs som lika bra eller rentav bättre än sina dyrare konkurrenter på flera punkter. Här nedan visas en Youtube-speedjämförelse mellan min listetta Oneplus 6 och den dyrare S9+, där OP6 vann med fem sekunder!

Martina Åkerström betygsätter mest prisvärda mobiltelefonen

Sen tar vi några mellanklassare - i det här prissegmentet är det väldigt roligt för en mobilnörd att botanisera numera! Det finns så många riktigt bra telefoner där nu så ibland undrar jag om NÅGON egentligen behöver något bättre! En av dem känns så nära premium att jag tycker den blir väldigt prisvärd till sitt mellanklasspris, och två av dem är BRA mellanklassmobiler, men till budgetpris!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Martina Åkerström


Martina Åkerström

2018-06-08

Läs mer om oberoende experter