Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Omron Walking Style One 2.1

Bästa stegräknaren - Plats 1

Omron är kända för sina kvalitetsprodukter och här har man en pålitlig stegmätare för många år framöver.

Stegräknaren Omron Walking Style One 2.1 har en inbyggd så kallad MEMS-sensor för känslig 3D-tolkning av stegrelaterade rörelser. En 3D-accelerometer registrerar armrörelserna och analyserar frekvensen, intensiteten och regelbundenheten i rörelserna. Jag rekommenderar alltid att man skaffar en stegräknare med 3D-tolkning för att undvika felaktiga avläsningar.

De flesta telefoner använder sig av en mer inexakt GPS-teknik, även om det såklart finns appar för mer exakt stegräkning. Men en telefon är inte lika lätt och smidig att ha med sig! Omron Walking Style One 2.1 är lättanvänd och kan bäras varsomhelst på kroppen, på höften till exempel.

Denna stegräknare mäter antal steg, kaloriförbrukning och sträcka. Ett riktigt prisvärt och pålitligt alternativ!

+

Liten, praktisk, prisvärd, exakt

Inga extra funktioner

VidaXL logo

449 :-

Pris hämtat 22/8

länk

2. Omron Walking Style IV - Blå

Bästa stegräknaren - Plats 2

Vi fortsätter med en till stegräknare från Omrons utbud, Walking Style IV.

Denna stegräknare är lite större än nummer ett på listan, fördelen med det är att skärmen och därmed siffrorna blir större och lättare att avläsa. Knapparna är också lite större, vilket kan vara en fördel för den som har stora fingrar.

Här syns antal steg, sträcka och kaloriförbrukning. Det är enkelt att manövrera mellan de olika lägena efter att man gjort grundinställningarna på stegräknaren. Även denna stegräknare har 3D-tolkning av stegrelaterade rörelser.

Det är egentligen en smaksak vilken av de två stegräknarna från Omron som man föredrar, eftersom de har identiska egenskaper. Jag själv gillar den något smalare designen på Walking Style One 2.1, men även Walking Style IV är liten och praktisk att använda sig av.

+

Lättanvänd, hållbar, stor skärm

Inga extra funktioner

VidaXL logo

551 :-

Pris hämtat 22/8

länk

3. Tfa HiTrax Step 3d - Vit/grå

Bästa stegräknaren - Plats 3

Hitrax Step 3D har också en acceleratorsensor som registrerar stegen mer exakt. Förutom antal steg och kaloriförbrukning finns här även temperaturmätning. Denna modell har också en ergonomisk gummibeklädnad som gör den bekväm att hålla i handen.

Navigeringen sköter man genom en rund knapp och det är enkelt att manövrera mellan olika lägen. Själv föredrar jag dock skilda knappar, och av erfarenhet vet jag också att man snabbare nöter ut knapparna med denna konstruktion.

Priset är lägre än hos Omrons motsvarigheter, vilket kan innebära en något lägre kvalitet. Men Hitrax Step 3D känns ändå stabil och är med tanke på att den har samma funktioner (inklusive 3D-tolkning) väldigt prisvärd.

En av nackdelarna är att denna stegräknare saknar svensk bruksanvisning, men har du bara grundläggande engelskakunskaper borde den ändå vara enkel att lära sig.

+

Priset, exakt, lättanvänd

1 knapp till alla funktioner

Conrad logo

309 :-

länk
CDON logo

309 :-

länk
ComputerSalg logo

330 :-

länk

4. Trekstor i.Beat Jump 8 GB Bluetooth, MP3 - Grön

Bästa stegräknaren - Plats 4

En intressant modell av stegräknare är Trekstor i.Beat Jump med inbyggd MP3-spelare. Det är inte alltid det mest praktiska alternativet att ha en telefon med sig om man vill lyssna på musik samtidigt som man motionerar. Speciellt inte om man har en större och/eller dyrare modell som man är rädd om.

Här är en stryktålig produkt med stegräknarens alla funktioner. Den har monterings-clip, men kan naturligtvis även placeras i fickan liksom övriga stegräknare.

Displayen kan upplevas som något gammaldags, men det påverkar inte det funktionella nämnvärt. Navigeringen är ändå smidig när man väl lärt sig hitta bland funktionerna.

Denna modell av stegräknare rekommenderas åt musikälskaren som vill ha ett alternativ till telefonen vid vardagsmotion.

+

Inbyggd MP3-spelare, hållbar, pris

Display-designen

CDON logo

550 :-

länk
Conrad logo

550 :-

länk
ComputerSalg logo

640 :-

länk

Bästa stegräknaren

calendar

23 maj 2019

Stegräknare

Stegräknare

56

En stegräknare är ett roligt sätt att mäta vardagsaktiviteten. Ofta räknar man enbart med den aktiva träningstiden, trots att all den tid man rör på sig är viktig för hälsan. Själv använder jag mig av stegräknare när jag är ute och går med hunden, för att få en bättre helhetsbild av min aktivitet under dagen. Numera finns såklart stegräknare integrerat i telefonen och gps-klockan, telefonen är dock inte alltid så praktisk att bära med sig och en bra gps-klocka är oftast väldigt dyr. För den som söker ett billigt och smidigt sätt att mäta sin aktivitet under dagen är stegräknaren ett riktigt bra alternativ!

Benny Sjölind betygsätter bästa stegräknaren

Hur mycket du ska betala för din stegräknare beror mest på hur avancerad du vill att den ska vara. Det är inte alltid det enklaste att välja bland utbudet på marknaden, därför har jag valt ut bra alternativ från olika prisklasser. De har alla de funktioner som en traditionell stegräknare bör ha: mätning av antal steg, kaloriförbrukning och sträcka.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Benny Sjölind


Benny Sjölind

Läs mer om oberoende experter