search

1. Omron Walking Style Pro 2.0

Bästa stegräknaren - Plats 1
Stämpel

+

Hållbar, prisvärd, många funktioner

Omron är kända för sina kvalitetsprodukter och här har man en pålitlig stegmätare för många år framöver.

Omron Walking Style Pro 2.0 är en ny version av Omrons testvinnande stegräknare, med ny design och uppgraderat räkneverk. Det har samtidigt blivit ännu enklare att överföra information då USB-kontakten sitter direkt i stegräknaren.

En nyttig funktion är att du kan se dina framsteg i diagramform och därigenom följa upp dina mål. 22 dagars information lagras i stegräknaren och de senaste 7 dagarna syns i displayen. Det syns en symbol i displayen när minnet börjar bli fullt och det är dags att överföra din info till datorn.

Stegräknaren är liten och praktisk och den går att bära runt halsen, i väskan eller fickan. Du får fram steg, distans och förbrukade kalorier. Om du går mer än 60 steg/minut i mer än 10 minuter så räknas det som så kallade Aerobic Steps.

Detta är ett riktigt prisvärt och pålitligt alternativ!

2. Omron Walking Style IV

Bästa stegräknaren - Plats 2
Stämpel

+

Lättanvänd, hållbar, stor skärm

Inga extra funktioner

I lager

409 :-

InfoLänk saknas till butiken

Visa alla 2 priserprisjakt logo

Visa färre priserprisjakt logo

Vi fortsätter med en till stegräknare från Omrons utbud, Walking Style IV.

Denna är lite större än nummer ett på listan, fördelen med det är att skärmen och därmed siffrorna blir större och lättare att avläsa. Knapparna är också lite större, vilket kan vara en fördel för den som har stora fingrar.

Här syns hur många steg du tagit, sträcka och kaloriförbrukning. Det är enkelt att manövrera mellan de olika lägena efter att man gjort grundinställningarna. Även denna stegräknare har 3D-tolkning av stegrelaterade rörelser.

Det är egentligen en smaksak vilken av de två stegräknarna från Omron som man föredrar, eftersom de har identiska egenskaper. Jag själv gillar den något smalare designen på Walking Style Pro 2.0, men även Walking Style IV är liten och praktisk att använda sig av.

3. Silva Ex30

Stämpel

+

Priset, liten och ergonomisk

Placeringen av navigeringsknappen

Silva Ex30 är trots sitt lilla format fullmatad med smarta funktioner.

Här finns en precis digital 3D-sensor, senaste veckans data och automatisk nollställning vid midnatt. Den har också en Step Barometer som gör en prognos och beskriver hur stor del av din normala dos av steg du uppnått.

Denna stegräknare är så liten att du kan bära den i fickan, handväskan eller t.o.m. runt halsen om så önskas. Tack vare den snygga och eleganta designen kan den bäras väl synlig.

Här får du fram steg, distans och kalorier och du kan själv välja vilka aktiviteter som skall redovisas. Den har också ett batterisparläge som sparar både på batteriet och miljön. Stegräknaren vaknar till när du rör på den eller trycker på en av knapparna.

Silva ex30 rekommenderas för den som önskar en pålitlig stegräknare som är enkel att bära med sig överallt.

4. Tfa Hitrax Step 3D

Stämpel

+

Priset, exakt, lättanvänd

1 knapp till alla funktioner

Visa alla 3 priserprisjakt logo

Visa färre priserprisjakt logo

Hitrax Step 3D har också en acceleratorsensor som registrerar stegen mer exakt. Förutom antal steg och kaloriförbrukning finns här även temperaturmätning. Denna modell har också en ergonomisk gummibeklädnad som gör den bekväm att hålla i handen.

Navigeringen sköter man genom en rund knapp och det är enkelt att manövrera mellan olika lägen. Själv föredrar jag dock skilda knappar, och av erfarenhet vet jag också att man snabbare nöter ut knapparna med denna konstruktion.

Priset är lägre än hos Omrons motsvarigheter, vilket kan innebära en något lägre kvalitet. Men Hitrax Step 3D känns ändå stabil och är med tanke på att den har samma funktioner (inklusive 3D-tolkning) väldigt prisvärd.

En av nackdelarna är att denna stegräknare saknar svensk bruksanvisning, men har du bara grundläggande engelskakunskaper borde den ändå vara enkel att lära sig.

Bästa stegräknaren

calendar

3 nov 2020

Stegräknare

Stegräknare

323

En stegräknare är ett roligt sätt att mäta vardagsaktiviteten. Ofta räknar man enbart med den aktiva träningstiden, trots att all den tid man rör på sig är viktig för hälsan. Själv har jag bland annat använt mig av stegräknare när jag varit ute med hunden eller under shoppingrundor. Detta är helt enkelt ett roligt sätt att få en bättre helhetsbild av min aktivitet under dagen. Numera finns stegräknare även integrerade i de flesta telefoner och gps-klockor. Telefonen är dock inte alltid så praktisk att bära med sig och en bra gps-klocka är oftast väldigt dyr. För den som söker ett billigt och smidigt sätt att mäta sin träning och aktivitet är det ett bra alternativ att köpa stegräknare istället!

Benny Sjölind betygsätter bästa stegräknaren

Hur mycket du ska betala för din stegräknare beror mest på hur avancerad du vill att den ska vara. Det är inte alltid det enklaste att välja bland utbudet på marknaden, därför har jag valt ut bra alternativ från olika prisklasser. De har alla de funktioner som en traditionell stegräknare bör ha: mätning av antal steg, kaloriförbrukning och sträcka. Förhoppningsvis kan du här hitta den bästa stegräknaren för just dig, oavsett om du ska använda den vid löpning eller promenader.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Benny Sjölind


Benny Sjölind

Läs mer om oberoende experter