search

Ladda mobilen snabbare - 4 smarta knep för att effektivt fylla batteriet

Ladda mobilen snabbare - 4 smarta knep för att effektivt fylla batteriet - Linda Advized guidar
Linda Advized

Linda Advized

Guiden publicerades 26 juni 2019

Hur många gånger har det inte hänt att man precis är på väg ut genom dörren när man inser att batteriet på mobilen nästan är dött - panik! Att ladda mobilen under natten för att undvika detta problem är ingen toppenidé, då det kan vara en brandrisk. Men det finns vissa knep för att få mobilen att ladda snabbt. Här är de bästa tipsen som fungerar oavsett om du har iPhone eller Android.

Stäng av mobilen helt

När du använder mobilen så drar den ström, så att lägga den ifrån sig gör såklart att det går snabbare att ladda den. Men även om du har låst telefonen och inte använder den är fortfarande olika funktioner, program och appar igång som drar ström och gör att det tar längre tid för batteriet att bli fulladdat. Det allra bästa är därför att stänga av telefonen helt när du laddar den.

Stäng av funktioner och notiser

Om du ändå vill ha telefonen igång när du laddar den kan du stänga av appar och funktioner som GPS, Bluetooth och Wi-Fi för att den ska ladda snabbare. Sänk också ljusstyrkan om du använder telefonen, så drar den mindre ström. Push-notiser är en riktig strömtjuv som äter upp en massa energi under tiden du laddar. Stäng av dem under inställningar och notiser. Många mobiler har även ett strömsparläge, som gör att mobilen själv stänger av vissa av dessa funktioner för att sänka strömförbrukningen.

Ladda i ett eluttag

Att ladda telefonen genom ett usb-uttag i din dator kanske känns smidigt, men det gör faktiskt att laddningen tar mycket längre tid. Det beror på att datorn oftast levererar mindre ström än en mobilladdare. Koppla därför in laddaren i en väggkontakt om du vill ladda så snabbt som möjligt. Använd dig också alltid av originalladdaren, både av säkerhetsskäl och för att de oftast är mest effektiva.

Skaffa snabbladdning

Snabbladdning är en teknik som gör att laddtiden blir mycket kortare. Det är GULD värt när man har bråttom! Detta kräver en mobilladdare med snabbladdning. Ibland ingår en sådan och ibland får man köpa den separat. Din telefon måste också har stöd för snabbladdning - googla eller kolla i telefonens manual för att ta reda på det. Tillverkarna kallar snabbladdning för olika saker; Adaptive Fast Charge, Rapid Charge och Turbo Charge är alla benämningar på samma snabbladdningsteknik: Quick Charge. Samsung S10+ som platsat på våra experters topplistor över de bästa mobiltelefonerna på marknaden är en telefon med Quick Charge. OnePlus har en egen snabbladdningsteknik som kallas för Dash Charge. Mobiltelefoner från Oneplus hittar du bland annat på vår topplista med prisvärda mobiltelefoner.


Om du behöver komma hemifrån snabbt och inte har tid att ladda telefonen överhuvudtaget så kan en powerbank vara ett bra alternativ. Tillhör du typen som alltid är på språng är det bästa knepet att alltid ha en powerbank tillgänglig i väskan. Lycka till!

Linda rekommenderar en produkt

Om du blev hjälpt av guiden tror experten att de här produkterna kan vara intressanta för dig.

Galaxy Fast charge Wall charger (15W, USB Type-C) - Svart

Samsung Galaxy Fast charge Wall charger (15W, USB Type-C) - Svart

199 :-

länk

209 :-

länk

249 :-

länk

349 :-

länk

290 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare