Stäng loginrutan
Björn Sige är oberoende expert inom hörlurar.

Björn Sige

Bästa hörlurarna för studio

Elear
Stamp
LCD-X
Stamp
LCD-1
Stamp

Topplista, 28 augusti 2020 - För de flesta musikproducenter och ljudtekniker är ett par ordentliga hörlurar ett måste, och inte bara för att slippa störa omgivningen. Även i en påkostad studiomiljö används ofta lurar som komplement för att helt koppla bort rumsakustiken, komma närmast inpå mikrodetaljerna, samt för noga kanalmatchning. I branschens miljöer ställs särskilda krav på ljudutrustningen. Den ska tåla att brukas dag ut och dag in - ibland under tuffa förhållanden - och man vill kunna förlita sig på att ljudåtergivningen är nära ofärgad och en så noga representerad bild av musiken som möjligt. Du vill t.ex. inte mixa med lurar som har en stor resonans/puckel i basen, det kommer resultera i att du antingen lägger basnivån för lågt eller onödigt krångel med att kompensera via en equalizer. Observera att man i 9/10 fall inte vill använda trådlösa hörlurar i professionell miljö, p.g.a. (mer eller mindre) latens samt eventuellt strul med signal, störningar och batteri.

Till Topplistan

link

Snyggaste hörlurarna

Momentum Wireless 3
Stamp
Solo Pro Wireless
Stamp
Beoplay H8i
Stamp

Topplista, 27 augusti 2020 - Det finns de som köper hörlurar enbart baserat på hur de ser ut, även om de är urusla på att spela musik. Och så finns det motsatt läger som struntar i om de ser ut som en vandrande elektronikaffär, bara tonerna till Wiener Filharmonikernas tolkning av Mahlers Symfoni No.3 återges i all sin dynamiska prakt.

Till Topplistan

link

Bästa trådlösa in-ear-hörlurarna

Björn Sige
Joakim Ewenson

2 experter tipsar

979 har guidats av listorna

Hörlurar
Momentum True Wireless 2
Stamp
WF-1000XM3
Stamp
AirPods Pro
Stamp

Topplista, 24 augusti 2020 - Utvecklingen mot en trådlös framtid går våldsamt framåt och hörlurar är inget undantag. Mini-hörlurskontakten från forna tider är på god väg att fasas ut från mobiltelefonmarknaden och på bara några år, sedan Airpods på riktigt fick fart på kategorin, har man gjort stora framsteg både vad gäller trådlös prestanda, batteritid och ljudkvalitet. Utvecklingen och konkurrensen gynnar också konsumenter då priserna fortsätter att pressas ned för högkvalitativa trådlösa hörlurar.

Till Topplistorna

link

Bästa brusreducerande hörlurarna

Björn Sige
Joakim Ewenson

2 experter tipsar

1 240 har guidats av listorna

Hörlurar
WH-1000XM4
Stamp
WH-1000XM3
Stamp
QuietComfort 35 II
Stamp

Topplista, 14 augusti 2020 - Aktiv brusreducering, eller ANC (Active Noise Cancelling) är en ganska komplex teknologi som använder små mikrofoner för att analysera omgivningsljud och arbeta bort det genom att generera signaler i motfas, mer eller mindre i realtid. Den riktiga utmaningen börjar dock när man vill hålla musiken intakt samtidigt som hörlurarna filtrerar bort olika frekvenser, men allt fler tillverkare har börjat bli väldigt bra på det.

Till Topplistorna

link

Bästa hörlurarna

Momentum Wireless 3
Stamp
WH-1000XM3
Stamp
AirPods Pro
Stamp

Topplista, 8 juli 2020 - Hörlurar finns i många storlekar, former och för olika syften och det är inte helt enkelt att navigera i djungeln och hänga med på vad alla funktioner betyder. Men en sak är säker - trådlöst är framtiden! I professionella och 'audiofila' sammanhang lär kabeln leva kvar ett bra tag till, men för vardaglig mediekonsumption finns i dagens läge nästan inga argument mot att slopa kabeln för gott. När det kommer till vilken typ av hörlurar du ska välja är det väldigt individuellt. Många gillar over ear-hörlurar eftersom det generellt ger de bästa förutsättningarna för ljudkvalitet och komfort, medan andra hellre väljer subtilare in ear-hörlurar som enkelt går ner i fickan. Vissa hörlurar är mer lämpade för träning än andra och somliga är mer lämpliga för högljudd miljö kontra stillasittande tyst miljö.

Till Topplistan

link

Sennheiser Momentum True Wireless 2 - all-rounder med drömljud

12345
Sennheiser Momentum True Wireless 2 - Test - all-rounder med drömljud

Test, 22 maj 2020 - Vår expert Björn Sige recenserar Sennheiser Momentum True Wireless 2.

Till testet

link

Bästa true wireless-hörlurarna

Björn Sige
Christian Mortensen

2 experter tipsar

1 407 har guidats av listorna

Hörlurar
Momentum True Wireless 2
Stamp
WF-1000XM3
Stamp
AirPods Pro
Stamp

Topplista, 8 juli 2020 - 'True Wireless' är hörlurar utan någon som helst fysisk förbindelse mellan vänster och höger enhet. De kommer troligtvis (tillsammans med fräcka brusreducerande lurar med olika implementeringar av 3D-ljud) att vara det hetaste på hörlursmarknaden de kommande åren. Supersuccén AirPods fick kategorin att explodera och alla vill ha en del av kakan.

Till Topplistorna

link

Jabra Elite 75t - Slimmad mellanklassare räddad av equalizern

12345
Jabra Elite 75t - Test - Slimmad mellanklassare räddad av equalizern

Test, 27 mars 2020 - Vår expert Björn Sige recenserar Jabra Elite 75t.

Till testet

link

Bästa hörlurarna under 500 kr

Björn Sige
Christian Mortensen

2 experter tipsar

432 har guidats av listorna

Hörlurar
Porta Pro 3.0
Stamp
HD668
Stamp
ATH-M20x
Stamp

Topplista, 23 augusti 2020 - I en värld där konsumenter lägger 10 000 eller mer på nya mobiltelefoner anser jag personligen att man bör överväga att lägga åtminstone en tusenlapp på ett par ordentliga hörlurar, det lönar sig i hållbarhet och - om du planerar att lyssna mycket på musik - absolut i ljudkvalitet.

Till Topplistorna

link

Sennheiser PXC 550-II - Kvalitetslurar med lite kvar att önska

12345
Sennheiser PXC 550-II - Test - Kvalitetslurar med lite kvar att önska

Test, 3 mars 2020 - Vår expert Björn Sige recenserar Sennheiser PXC 550-II.

Till testet

link

Bowers & Wilkins PX7 - fager toppmodell med brister

12345
Bowers & Wilkins PX7 - Test - fager toppmodell med brister

Test, 6 december 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar B&w PX7.

Till testet

link

Bose NC Headphones 700 - brusreducering i toppklass

12345
Bose NC Headphones 700 - Test - brusreducering i toppklass

Test, 8 november 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Bose Noise Cancelling Headphones 700.

Till testet

link

Bästa alternativen till AirPods

Momentum True Wireless 2
Stamp
WF-1000XM3
Stamp
Elite Active 75t
Stamp

Topplista, 27 augusti 2020 - Att Apples AirPods - de små hårtorksliknande tingesterna som spånade memes på reddit - skulle bli en framgångssaga på iPodnivå kan väl inte många ha förutspått. Men är de värda all denna hype? Är de så himla bra egentligen? Ja och nej. Apple har verkligen satt standarden med användargränssnittet i AirPods. De kräver ingen app, du behöver aldrig gå igenom någon parkopplingsprocess eller ladda ner långsamma uppdateringar manuellt. Funktionaliteten är sömlöst inbakad i iOS som välkomnar dig med en läcker animation när du tar ut lurarna ur sitt case. Du behöver heller aldrig oroa dig för dropouts, latens och andra typiska bluetooth-skavanker. "It just works", för att använda en gammal klyscha. Så länge du äger Apple-prylar förstås. Annars fungerar de som vilka bluetooth-lurar som helst - fast med sämre ljudkvalitet och kortare batteritid än flertalet konkurrenter för samma pengar. Hm.

Till Topplistan

link

Bästa hörlurarna för träning

Powerbeats Pro
Stamp
Elite Active 75t
Stamp
Vista
Stamp

Topplista, 24 augusti 2020 - När det är dags att välja hörlurar till träningen är tålighet, tillgänglighet och passform extra viktigt. Målet med medhavd musik är att hjälpa dig fokusera bättre på träningen och en ömtålig design, kabel som hänger och dinglar, pilliga kontroller och en huvudbygel som glider av hjässan varje gång du lägger dig ner på bänken är alla distraktionsmoment man gärna vill undvika.

Till Topplistan

link

Bästa hörlurarna för audiofilen

SR-007A MK2
Stamp
Elear
Stamp
HD 600
Stamp

Topplista, 17 augusti 2020 - Trådlöst, brusreducering, smarta funktioner och design i all ära - i slutändan använder vi ändå hörlurar för musiklyssning, och då torde det viktigaste ändå vara ljudkvalitén. Med hörlurar kan du för en spottstyver få nästan lika bra ljud som med en stor och dyr högtalaranläggning. Du kommer aldrig få den fysiska basen och verkliga live-känslan eftersom hörlurar är mycket mindre och projicerar ljudbilden inuti huvudet, men i gengäld slipper du tänka på rumsakustik och det går att komma ännu närmare inpå detaljerna.

Till Topplistan

link

Bästa trådlösa hörlurarna

Björn Sige
Joakim Ewenson

2 experter tipsar

1 538 har guidats av listorna

Hörlurar
Momentum Wireless 3
Stamp
WH-1000XM3
Stamp
Aonic 50
Stamp

Topplista, 9 juli 2020 - Trådlöst är framtiden, ingen tvekan om saken. De förlegade 3,5 mm-ingångarna har snart försvunnit från våra mobiler och vi närmar oss en framtid där alla våra tekniska prylar sömlöst synkar, laddar och pratar med varandra för att göra vår vardag enklare, utan de begränsningar och det trassel som kablage innebär.

Till Topplistorna

link

Bästa over-ear-hörlurarna

Momentum Wireless 3
Stamp
WH-1000XM3
Stamp
Noise Cancelling Headphones 700
Stamp

Topplista, 1 juli 2020 - Over ear-hörlurar har en passform som helt omsluter örat och har ett större fysiskt format än on ear (som sitter ovanpå örat). I regel är over ear den mest bekväma typen av hörlurar att ha på sig länge, dock inte alltid - det varierar från modell till modell. För dig som framförallt letar efter hörlurar för kritisk musiklyssning och värdesätter ljudet över allt annat bör du veta att over ear-hörlurar, särskilt med öppna kåpor, i regel är de mest välljudande och de allra mest bekväma. Detta för att de oftast har större ljudelement, omsluter örat men utan att strypa luftflödet, och generellt kommer närmast upplevelsen av att lyssna på ett par högtalare.

Till Topplistan

link

Bästa in-ear-hörlurarna

Björn Sige
Daniel Norrby

2 experter tipsar

479 har guidats av listorna

Hörlurar
AirPods Pro
Stamp
WF-1000XM3
Stamp
Momentum True Wireless 2
Stamp

Topplista, 23 augusti 2020 - In-ear hörlurar är miniatyrhögtalare som, i olika grad, placeras inne i hörselgången. De är den mest kompakta typen av hörlurar och passar bra när man behöver något som är diskret och gör minimalt med avtryck. Nackdelen med formfaktorn, jämfört med fullstora hörlurar, är att ljudvågorna inte passerar genom örats yttre partier vilket gör det svårt att återskapa samma ljudbild av akustiska orsaker. Många gillar heller inte känslan av att ha pluggar i öronen.

Till Topplistorna

link

Bästa headsetet för hemmakontoret

Voyager Focus B825-M UC
Stamp
Voyager 5200
Stamp
Noise Cancelling Headphones 700
Stamp

Topplista, 23 augusti 2020 - Många väljer - eller är tvungna - att jobba hemifrån i dessa tider och då kan det behöva göras vissa inköp för att få snurr på hemmakontoret, framförallt om du sitter hemma på deltid och inte vill släpa med dig prylarna fram och tillbaka. Vissa kan fortsätta sina dagliga rutiner som vanligt medan andra får anpassa sig till nya sätt att arbeta. Oavsett vilket har troligtvis behovet av distanskommunikation ökat för många och då är det bra att ha ett väl anpassat headset till hands, som gör livet enklare och är bekvämt att använda hela dagen lång.

Till Topplistan

link

Bästa hörlurarna för löpning

Powerbeats Pro
Stamp
Vista
Stamp
PowerBeats4
Stamp

Topplista, 23 augusti 2020 - Att röra sig i naturen till ljudet av löv, vind och vildliv i all ära. Men för många löpare är musiken ett värdefullt tillskott till passen och ibland t.om. ett kriterium för rätt fokus och mindset.

Till Topplistan

link

Bästa gaming-hörlurarna

Björn Sige
Christian Mortensen

2 experter tipsar

752 har guidats av listorna

Hörlurar
Cloud Alpha Pro
Stamp
Arctis Pro Wireless
Stamp
A50 Wireless System PS4/PC Gen 4
Stamp

Topplista, 8 juli 2020 - Gaming-headsets är en blandad kompott. Mer ofta än sällan marknadsför man flashig design och diverse tekniskt lull-lull som ska ge dig ett övertag i spelsessionerna, framför genomgående kvalitet och bra ljud. Kriterierna för ett riktigt bra headset är inte mycket annorlunda från vad som gäller vid köp av vanliga hörlurar, med undantaget att långtidskomforten blir ännu viktigare eftersom spel-headsets ofta kan sitta på timmar i sträck.

Till Topplistorna

link

Apple AirPods Pro - dyrare än föregångaren men mycket bättre

12345
Apple AirPods Pro - Test - dyrare än föregångaren men mycket bättre

Test, 17 december 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Apple AirPods Pro.

Till testet

link

Sennheiser Momentum Wireless - läcker design och grymt ljud

12345
Sennheiser Momentum Wireless - Test - läcker design och grymt ljud

Test, 4 december 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Sennheiser Momentum Wireless 3.

Till testet

link

JBL Live 650BTNC - välljudande lurar med användbar brusreducering

12345
JBL Live 650BTNC - Test - välljudande lurar med användbar brusreducering

Test, 21 oktober 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Jbl Live 650BTNC.

Till testet

link
likes

6 607 har guidats av Björn

Hej! Mitt namn är Björn och jag är en född teknik-entusiast med speciell förkärlek till musik, foto & ljud&bild-media. Här på Advized skriver jag om personligt ljud och då särskilt hörlurar. Jag har sysslat med hörlursbaserad HiFi i 9 års tid och har haft otaliga hörlurar på huvudet allt från 59 kronor till 599000 kr. Jag kommer till bästa förmåga att använda min kunskap, erfarenhet och insikt i ämnet till att ge bästa möjliga köpråd till er läsare.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

design

design

Expertområden

Sociala medier

facebook

Facebook

instagram

Instagram