Stäng loginrutan
Björn Sige är oberoende expert inom hörlurar.

Björn Sige

Bästa trådlösa hörlurarna

Björn Sige
Joakim Ewenson

2 experter tipsar

1 160 har guidats av listorna

Hörlurar
Momentum Wireless
Solo Pro - Black
Noise Cancelling Headphones 700 (svart)

Topplista, 7 januari 2020 - Trådlöst är framtiden, ingen tvekan om saken. De förlegade 3,5 mm-ingångarna har snart försvunnit från våra mobiler och vi närmar oss en framtid där alla våra tekniska prylar sömlöst synkar, laddar och pratar med varandra för att göra vår vardag enklare, utan de begränsningar och det trassel som kablage innebär.

Till Topplistorna

link

Bästa hörlurarna under 2000 kr

ATH-M50X - Black
Live 650BTNC - Vit
HD25-1 II Basic Edition

Topplista, 23 december 2019 - Genom att lägga samma summa pengar på hörlurar som en genomsnittlig individ lägger på ett par nya skor (som garanterat inte håller lika länge), kan du ta ditt musiklyssnande till helt nya höjder. De bästa hörlurarna i 2000-kronorsklassen kan faktiskt överträffa högtalare som kostar fem till tio gånger mer! Det finns olika typer av hörlurar och det är viktigt att känna till skillnaderna mellan dem, så att du kan välja rätt efter dina behov.

Till Topplistan

link

Apple AirPods Pro - dyrare än föregångaren men mycket bättre

12345
Apple AirPods Pro - Test - dyrare än föregångaren men mycket bättre

Test, 17 december 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Apple Airpods Pro - White.

Till testet

link

Sennheiser Momentum Wireless - läcker design och grymt ljud

12345
Sennheiser Momentum Wireless - Test - läcker design och grymt ljud

Test, 4 december 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Sennheiser Momentum Wireless.

Till testet

link

Bästa hörlurarna för audiofilen

HD 600 hörlurar - Grå
SR-L300
S4

Topplista, 26 november 2019 - Trådlöst, brusreducering, smarta funktioner och design i all ära - i slutändan använder vi ändå hörlurar för musiklyssning, och då torde det viktigaste ändå vara ljudkvalitén. Med hörlurar kan du för en spottstyver få nästan lika bra ljud som med en stor och dyr högtalaranläggning. Du kommer aldrig få den fysiska basen och verkliga live-känslan eftersom hörlurar är mycket mindre och projicerar ljudbilden inuti huvudet, men i gengäld går det att komma ännu närmare inpå detaljerna.

Till Topplistan

link

Bose NC Headphones 700 - brusreducering i toppklass

12345
Bose NC Headphones 700 - Test - brusreducering i toppklass

Test, 8 november 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Bose Noise Cancelling Headphones 700 (svart).

Till testet

link

Bästa hörlurarna för träning

PowerBeats Pro Svart
Elite Active 65t - Titanium Black - Silver
Vista - Svart

Topplista, 21 november 2019 - När det är dags att välja hörlurar till träningen handlar det framförallt om tålighet och bekvämlighet. Målet med medhavd musik är att hjälpa dig fokusera bättre på träningen - då vill du inte ha en kabel som fastnar i träningsredskapen, behöva oroa dig för fukt/svettskador på lurarna eller justera dem var femte sekund för att de inte sitter bra i öronen, inte sant?

Till Topplistan

link

Bästa in-ear-hörlurarna

Björn Sige
Daniel Norrby

2 experter tipsar

311 har guidats av listorna

Hörlurar
MA750i Hörlurar Silver
SE535-V
Se215 Genomskinlig

Topplista, 31 juli 2019 - Det är inte alltid praktiskt med fullstora hörlurar. De kan vara en börda att bära runt på och drar gärna till sig uppmärksamhet. Eller så kanske Boses bullerdämpande hörlurar helt enkelt inte är något för dig, men du vill ändå ha en god isoleringsförmåga. Då är in-earmonitorer eller "in-ears" det bästa valet.

Till Topplistorna

link

Bästa hörlurarna under 1000 kr

Björn Sige
Joakim Ewenson

2 experter tipsar

484 har guidats av listorna

Hörlurar
Bluetooth Hörlurar med Mikrofon HD 4.40BT NFC
SRH440
Aurvana Live! - Svart

Topplista, 22 december 2019 - På många sätt är budgetsegmentet på hörlursmarknaden det mest intressanta, och då menar jag inte bara för att man som köpare gärna vill spara pengar. Att bygga hörlurar utan hänsyn till prislappen är en sak. Men att få ner så många kvalitéer som möjligt i ett par hörlurar för under 1000 kronor och gå plus (med hänsyn till produktionskostnader, material, emballage och marknadsföring) är inte så enkelt. Som med andra tech-industrier är det i regel de större företagen som lyckas bäst med detta.

Till Topplistorna

link

Bästa hörlurarna för löpning

PowerBeats Pro Svart
Vista - Svart
Tarah Pro - Trådlösa in-ear hörlurar (svart)

Topplista, 7 januari 2020 - Att röra sig i naturen till ljudet av löv, vind och vildliv i all ära. Men för många löpare är musiken ett värdefullt tillskott till passen och ibland t.om. ett kriterium för rätt fokus och mindset.

Till Topplistan

link

Bästa brusreducerande hörlurarna

Björn Sige
Joakim Ewenson

2 experter tipsar

799 har guidats av listorna

Hörlurar
WH-1000XM3 - Black
Noise Cancelling Headphones 700 (svart)
Momentum Wireless

Topplista, 23 december 2019 - Aktiv brusreducering, eller ANC (Active Noise Cancelling) är en ganska komplex teknologi som använder små mikrofoner för att analysera omgivningsljud och arbeta bort det genom att generera signaler i motfas, mer eller mindre i realtid. Den riktiga utmaningen börjar dock när man vill hålla musiken intakt samtidigt som hörlurarna filtrerar bort olika frekvenser, men allt fler tillverkare har börjat bli väldigt bra på det.

Till Topplistorna

link

Bowers & Wilkins PX7 - fager toppmodell med brister

12345
Bowers & Wilkins PX7 - Test - fager toppmodell med brister

Test, 6 december 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Bowers Wilkins PX7.

Till testet

link

Bästa hörlurarna för studio

S4
LCD-X
LCD-1 Open System

Topplista, 26 november 2019 - För de flesta musikproducenter och ljudtekniker är ett par ordentliga hörlurar ett måste, och inte bara för att slippa störa omgivningen. Även i en påkostad studiomiljö används ofta lurar som komplement för att helt koppla bort rumsakustiken, komma närmast inpå mikrodetaljerna, samt för noga kanalmatchning. I branschens miljöer ställs särskilda krav på ljudutrustningen. Den ska tåla att brukas dag ut och dag in - ibland under tuffa förhållanden - och man vill kunna förlita sig på att ljudåtergivningen är nära ofärgad och en så noga representerad bild av musiken som möjligt. Du vill t.ex. inte mixa med lurar som har en stor resonans/puckel i basen, det kommer resultera i att du antingen lägger basnivån för lågt eller onödigt krångel med att kompensera via en equalizer. Observera att man i 9/10 fall inte vill använda trådlösa hörlurar i professionell miljö, p.g.a. (mer eller mindre) latens samt eventuellt strul med signal, störningar och batteri.

Till Topplistan

link

Bästa true wireless-hörlurarna

Björn Sige
Christian Mortensen

2 experter tipsar

633 har guidats av listorna

Hörlurar
Airpods Pro - White
WF-1000XM3 Trådlösa in-ear hörlurar - Svart
PowerBeats Pro Svart

Topplista, 25 november 2019 - 'True Wireless' är hörlurar utan någon som helst fysisk förbindelse mellan vänster och höger enhet. De kommer troligtvis (tillsammans med fräcka brusreducerande lurar med olika implementeringar av 3D-ljud) att vara det hetaste på hörlursmarknaden de kommande åren. AirPods satte fart på marknaden ordentligt och konkurrensen blomstrar som aldrig tidigare.

Till Topplistorna

link

JBL Live 650BTNC - välljudande lurar med användbar brusreducering

12345
JBL Live 650BTNC - Test - välljudande lurar med användbar brusreducering

Test, 21 oktober 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Jbl Live 650BTNC - Vit.

Till testet

link

Bästa gaming-hörlurarna

Björn Sige
Christian Mortensen

2 experter tipsar

335 har guidats av listorna

Hörlurar
HyperX Cloud Alpha - Svart
Arctis Pro Wireless
Game One Gaming Hörlurar - Svart

Topplista, 22 december 2019 - Gaming-headsets är en blandad kompott. Mer ofta än sällan marknadsför man flashig design och diverse tekniskt lull-lull som ska ge dig ett övertag i spelsessionerna, framför genomgående kvalitet och bra ljud. Kriterierna för ett riktigt bra headset är inte mycket annorlunda från vad som gäller vid köp av vanliga hörlurar, med undantaget att långtidskomforten blir ännu viktigare eftersom spel-headsets ofta kan sitta på timmar i sträck.

Till Topplistorna

link

Bästa hörlurarna under 500 kr

Björn Sige
Christian Mortensen

2 experter tipsar

237 har guidats av listorna

Hörlurar
Studio Hörlurar Over Ear Superlux HD-668 B Sladd Svart
PortaPro 3.0 Hörlurar Dark Master (Svart)
ATH-M20X - Black

Topplista, 24 november 2019 - I en värld där konsumenter lägger 6-10 000 eller mer på nya mobiltelefoner anser jag personligen att man bör överväga att lägga åtminstone en tusenlapp på ett par ordentliga hörlurar, om man är genuint musikintresserad och ifall det finns ekonomiskt utrymme för det. Det lönar sig framförallt i hållbarhet.

Till Topplistorna

link

Bästa hörlurarna med brusreducering

WH-1000XM2 Black
Quietcomfort 35 Ii Black
HD 4.50 BT NC Wireless Headphones

Topplista, 10 september 2018 - Pendlar du kollektivt till jobbet, reser mycket och vill tysta ner så mycket som möjligt av miljön omkring dig? Då behöver du en hörlur med "active noise cancelling" (NC) - aktiv brusreducering. Tekniken bakom är komplex och involverar mikrofoner, algoritmer och en väldans massa DSP (digital signalbehandling). Enkelt uttryckt analyserar NC-lurar ljud runtomkring dig för att aktivt arbeta bort det, så att du istället kan fokusera på musiken.

Till Topplistan

link
likes

3 919 har guidats av Björn

Hej! Mitt namn är Björn och jag är en född teknik-entusiast med speciell förkärlek till musik, foto & ljud&bild-media. Här på Advized skriver jag om personligt ljud och då särskilt hörlurar. Jag har sysslat med hörlursbaserad HiFi i 9 års tid och har haft otaliga hörlurar på huvudet allt från 59 kronor till 599000 kr. Jag kommer till bästa förmåga att använda min kunskap, erfarenhet och insikt i ämnet till att ge bästa möjliga köpråd till er läsare.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

design

design

Expertområden

Sociala medier

facebook

Facebook

instagram

Instagram