hem
Björn Sige är oberoende expert inom hörlurar.

Björn Sige

hem

Björns flöde

Använd knapparna för att filtrera flödet

NyheterNyheter

Nyheter

TopplistorTopplistor

Topplistor

GuiderGuider

Guider

Bästa hörlurarna under 1000 kr

Bluetooth Hörlurar med Mikrofon HD 4.40BT NFC
SRH440
Audio Technica ATH-M40x Professional Monitor Hörlurar Svart
Dt 240 Pro 34 ohm
Beats EP - Black - Svart

Topplista, 2 jan - På många sätt är budgetsegmentet på hörlursmarknaden det mest intressanta, och då menar jag inte bara för att man som köpare gärna vill spara pengar. Att bygga hörlurar utan hänsyn till prislappen är en sak. Men att få ner så mycket kvalitéer som möjligt i ett par hörlurar för under 1000 kronor och gå plus (med hänsyn till produktionskostnader, material, emballage och marknadsföring) är inte så enkelt. Som med andra tech-industrier är det i regel de större företagen som lyckas bäst med detta.

Till Topplistan

link

Bästa brusreducerande hörlurarna

WH-1000XM3 - Black
Quietcomfort 35 Ii Black
PX Trådlös hörlur
HD 4.50 BT NC Wireless Headphones
Nuraphone G2
Beats Studio3 Wireless - Matte Black - Svart

Topplista, 26 nov - Bullerdämpning, aktiv brusreducering, noise-cancelling, NC - kärt barn har många namn och jag kommer säkert växla friskt mellan dem här nedan. Bose var först med tekniken i hörlurar; en komplex princip som använder små mikrofoner för att analysera omgivningsljud och arbeta bort det genom att skicka signaler i motfas. Den riktiga utmaningen börjar dock när man vill hålla musiken intakt samtidigt som hörlurarna filtrerar bort olika frekvenser, men allt fler tillverkare har börjat bli väldigt, väldigt bra på det.

Till Topplistan

link

Bästa in-ear-hörlurarna

MA750i Hörlurar Silver
SE535-V
SE315-K
iSine 10

Topplista, 26 okt - Det är inte alltid praktiskt med fullstora hörlurar. De kan vara en börda att bära runt på och drar gärna till sig uppmärksamhet. Eller så kanske Boses bullerdämpande hörlurar helt enkelt inte är något för dig, men du vill ändå ha en god isoleringsförmåga. Då är in-earmonitorer eller "in-ears" det bästa valet.

Till Topplistan

link

Bästa hörlurarna med brusreducering

WH-1000XM2 Black
Quietcomfort 35 Ii Black
HD 4.50 BT NC Wireless Headphones
QuietComfort 20 (Apple)

Topplista, 10 sep - Pendlar du kollektivt till jobbet, reser mycket och vill tysta ner så mycket som möjligt av miljön omkring dig? Då behöver du en hörlur med "active noise cancelling" (NC) - aktiv brusreducering. Tekniken bakom är komplex och involverar mikrofoner, algoritmer och en väldans massa DSP (digital signalbehandling). Enkelt uttryckt analyserar NC-lurar ljud runtomkring dig för att aktivt arbeta bort det, så att du istället kan fokusera på musiken.

Till Topplistan

link

Bästa gaming-hörlurarna

Hyperx Cloud Svart
Game One Gaming Hörlurar - Svart
Game Zero Gaming Headset Black
H1 Gaming Headset
ModMic 5

Topplista, 1 jun - Nedan följer några av de bättre alternativen på marknaden för gaming-headsets, baserat på vad jag anser är allra viktigast för långa spelsessioner - ljudkvalitet (inkl. mikrofon) och komfort.

Till Topplistan

link

Bästa hörlurarna för audiofilen

HD 600 hörlurar - Grå
AH-D5200
SR-L300
Clear
SR-007MK2

Topplista, 29 nov - Trådlöst, brusreducering, smarta funktioner och design i all ära - i slutändan använder vi ändå hörlurar för musiklyssning, och då torde det viktigaste ändå vara ljudkvalitén.

Till Topplistan

link

Bästa true wireless-hörlurarna

AirPods
Elite 65t - Svart
Elite Sport Svart
SoundSport Free - Black
Momentum True Wireless

Topplista, 20 nov - "True Wireless" är trådlösa hörlurar i sin ultimata form och kommer mycket sannolikt att - vid sidan av högteknologiska brusreducerande lurar med olika implementeringar av 3D-ljud - vara den hetaste marknadskategorin inom hörlurar de kommande åren.

Till Topplistan

link

Bästa trådlösa hörlurarna

WH-1000XM3 - Black
PX Trådlös hörlur
RS 165 Trådlösa hörlurar Svart
Mobius Copper
Bluetooth Hörlurar med Mikrofon HD 4.40BT NFC

Topplista, 17 okt - Trådlöst är framtiden, ingen tvekan om saken. De förlegade 3,5mm-ingångarna har börjat försvinna från våra mobiler och vi närmar oss en framtid där alla våra tekniska prylar sömlöst synkar, laddar och pratar med varandra för att göra vår vardag enklare, utan de begränsningar och det trassel som kablage innebär.

Till Topplistan

link

Bästa hörlurarna under 2000 kr

ATH-M50X - Black
Momentum iOS Hörlurar Svart
Beats Solo3 Wireless On-Ear Blanksvart BT
Hd 599
HD25-1 II Basic Edition

Topplista, 20 jun - Genom att lägga samma summa pengar på hörlurar som en genomsnittlig individ lägger på ett par nya skor (som garanterat inte håller lika länge), kan du ta ditt musiklyssnande till helt nya höjder. De bästa hörlurarna i 1500-2000kronorsklassen kan faktiskt överträffa högtalare som kostar fem till tio gånger mer! Det finns olika typer av hörlurar och det är viktigt att känna till skillnaderna mellan dem, så att du kan välja rätt efter dina behov.

Till Topplistan

link
likes

629 har guidats av Björn

Hej! Mitt namn är Björn och jag är en född teknologi-entusiast med speciell förkärlek till ljud, bild och relaterad media. Här på Advized fokuserar jag på personligt ljud och då särskilt hörlurar. Hörlursbaserad HiFi har varit en stor hobby i över 8 års tid och jag har haft fler hörlurar på mitt huvud än vad jag kan räkna, i prisklasser allt från 59 kronor till 599000 kr. Jag kommer till bästa förmåga att använda mitt intresse, min kunskap och min erfarenhet inom ämnet till att ge bästa möjliga köpråd till er läsare.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

design

design

Expertområden