Stäng loginrutan
Björn Sige är oberoende expert inom hörlurar och black friday - hörlurar.

Björn Sige

Bästa trådlösa in-ear-hörlurarna

Björn Sige
Joakim Ewenson

2 experter tipsar

1 087 har guidats av listorna

Hörlurar
Momentum True Wireless 2
Stamp
Elite 85t
Stamp
WF-1000XM3
Stamp

Topplista, 25 januari 2021 - Utvecklingen mot en trådlös framtid går våldsamt framåt och hörlurar är inget undantag. Mini-hörlurskontakten från forna tider är på god väg att fasas ut från mobiltelefonmarknaden och på bara några år, sedan Airpods på riktigt fick fart på kategorin, har man gjort stora framsteg både vad gäller trådlös prestanda, batteritid och ljudkvalitet. Utvecklingen och konkurrensen gynnar också konsumenter då priserna fortsätter att pressas ned för högkvalitativa trådlösa hörlurar.

Till Topplistorna

link

Bästa hörlurarna för löpning

Powerbeats Pro
Stamp
Vista
Stamp
Elite Active 75t
Stamp

Topplista, 25 januari 2021 - Att röra sig i naturen till ljudet av löv, vind och vildliv i all ära. Men för många löpare är musiken ett värdefullt tillskott till passen och ibland t.om. ett kriterium för rätt fokus och mindset.

Till Topplistan

link

Bästa alternativen till AirPods

Momentum True Wireless 2
Stamp
WF-1000XM3
Stamp
Elite 85t
Stamp

Topplista, 25 januari 2021 - Att Apples AirPods - de små hårtorksliknande tingesterna som spånade memes på reddit - skulle bli en framgångssaga på iPodnivå kan väl inte många ha förutspått. Men är de värda all denna hype? Är de så himla bra egentligen? Ja och nej. Apple har verkligen satt standarden med användargränssnittet i AirPods. De kräver ingen app, du behöver aldrig gå igenom någon parkopplingsprocess eller ladda ner långsamma uppdateringar manuellt. Funktionaliteten är sömlöst inbakad i iOS som välkomnar dig med en läcker animation när du tar ut lurarna ur sitt case. Du behöver heller aldrig oroa dig för dropouts, latens och andra typiska bluetooth-skavanker. "It just works", för att använda en gammal klyscha. Så länge du äger Apple-prylar förstås. Annars fungerar de som vilka bluetooth-lurar som helst - fast med sämre ljudkvalitet och kortare batteritid än flertalet konkurrenter för samma pengar. Hm.

Till Topplistan

link

Bästa hörlurarna

WH-1000XM4
Stamp
Momentum True Wireless 2
Stamp
AirPods Pro
Stamp

Topplista, 18 januari 2021 - Hörlurar finns i många storlekar, former och för olika syften och det är inte helt enkelt att navigera i djungeln och hänga med på vad alla funktioner betyder. När det kommer till vilken typ av hörlurar du ska välja är det väldigt individuellt. Vissa gillar over ear-hörlurar eftersom de generellt ger bästa förutsättningar för absolut ljudkvalitet och komfort, medan andra hellre väljer subtilare in ear-hörlurar som enkelt ryms i fickan. Vissa hörlurar är mer lämpade för fysisk aktivitet än andra och somliga är mer optimala i högljudd miljö kontra stillasittande, tyst miljö. Och så har vi trådlöst vs kabel, vad är bäst? Ingen tvekan om att trådlöst är framtiden och att dessa lurar blir bättre hela tiden. För den "vardaglige" konsumenten finns knappt någon anledning idag att inte hoppa på tåget och slopa kabeln för gott, medan professionella köpare och audiofiler lär vilja hålla sig till kabelbunda hörlurar ett tag till.

Till Topplistan

link

Bästa in-ear-hörlurarna

Björn Sige
Daniel Norrby

2 experter tipsar

561 har guidats av listorna

Hörlurar
Momentum True Wireless 2
Stamp
Elite 85t
Stamp
WF-1000XM3
Stamp

Topplista, 8 januari 2021 - In ear-hörlurar är miniatyrhögtalare som, i olika grad, placeras inne i hörselgången. De är den mest kompakta typen av hörlurar och passar bra när man behöver något som är diskret och gör minimalt med avtryck. Nackdelen med formfaktorn jämfört med fullstora hörlurar är att ljudvågorna inte passerar genom örats yttre partier, vilket påverkar hur vi uppfattar djup och realism i ljudbilden. Många gillar heller inte känslan av att ha pluggar i öronen.

Till Topplistorna

link

Snyggaste hörlurarna

BeoPlay H95
Stamp
Momentum Wireless 3
Stamp
PX7
Stamp

Topplista, 8 januari 2021 - Det finns de som köper hörlurar enbart baserat på hur de ser ut, även om de är urusla på att spela musik. Och så finns det motsatt läger som struntar i om de ser ut som en vandrande elektronikaffär, bara tonerna till Wiener Filharmonikernas tolkning av Mahlers Symfoni No.3 återges i all sin dynamiska prakt.

Till Topplistan

link

Black Friday - Bästa deals på hör…

WH-1000XM3
Stamp
Elite Active 75t
Stamp
Elite 75t
Stamp

Topplista, 28 november 2020 - Här tipsar hörlurexperten Björn om de bästa Black Friday-dealsen på hörlurar som just nu går att köpa runt 2000 kr. Bland tipsen kan det dyka upp allt från in-ears till over-ears och du kan alltid vara säker på att det som listas är en bra deal. Björn letar dagligen efter nya grymma erbjudanden att ha med på listan, så håll utkik!

Till Topplistan

link

OnePlus Buds - bra AirPods-alternativ för OnePlus-användaren

12345
OnePlus Buds - Test - bra AirPods-alternativ för OnePlus-användaren

Test, 7 oktober 2020 - Vår expert Björn Sige recenserar Oneplus Buds.

Till testet

link

Bästa over-ear-hörlurarna

WH-1000XM4
Stamp
Momentum Wireless 3
Stamp
ATH-M50X
Stamp

Topplista, 7 januari 2021 - Over ear-hörlurar har en passform som helt omsluter örat och har ett större fysiskt format än on ear (som sitter ovanpå örat). I regel är over ear den mest bekväma typen av hörlurar att ha på sig länge, dock inte alltid - det varierar från modell till modell. För dig som framförallt letar efter hörlurar för kritisk musiklyssning och värdesätter ljudet över allt annat bör du veta att over ear-hörlurar, särskilt med öppna kåpor, i regel är de mest välljudande och de allra mest bekväma. Detta för att de oftast har större ljudelement, omsluter örat men utan att strypa luftflödet, och generellt kommer närmast upplevelsen av att lyssna på ett par högtalare.

Till Topplistan

link

Jabra Elite 75t - Slimmad mellanklassare räddad av equalizern

12345
Jabra Elite 75t - Test - Slimmad mellanklassare räddad av equalizern

Test, 27 mars 2020 - Vår expert Björn Sige recenserar Jabra Elite 75t.

Till testet

link

Apple AirPods Pro - dyrare än föregångaren men mycket bättre

12345
Apple AirPods Pro - Test - dyrare än föregångaren men mycket bättre

Test, 17 december 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Apple AirPods Pro.

Till testet

link

Sennheiser Momentum Wireless - läcker design och grymt ljud

12345
Sennheiser Momentum Wireless - Test - läcker design och grymt ljud

Test, 4 december 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Sennheiser Momentum Wireless 3.

Till testet

link

JBL Live 650BTNC - välljudande lurar med användbar brusreducering

12345
JBL Live 650BTNC - Test - välljudande lurar med användbar brusreducering

Test, 21 oktober 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Jbl Live 650BTNC.

Till testet

link

Bästa hörlurarna under 2000 kr

ATH-M50X
Stamp
PXC 550-II
Stamp
WF-1000XM3
Stamp

Topplista, 25 januari 2021 - Genom att lägga samma summa pengar på hörlurar som en genomsnittlig individ lägger på ett par nya skor (som garanterat inte håller lika länge), kan du ta ditt musiklyssnande till helt nya höjder. De bästa hörlurarna i 2000-kronorsklassen kan faktiskt överträffa högtalare som kostar fem till tio gånger mer! Det finns olika typer av hörlurar och det är viktigt att känna till skillnaderna mellan dem, så att du kan välja rätt efter dina behov.

Till Topplistan

link

Bästa headsetet för hemmakontoret

Voyager Focus B825-M UC
Stamp
Voyager 5200
Stamp
Noise Cancelling Headphones 700
Stamp

Topplista, 25 januari 2021 - Många väljer - eller är tvungna - att jobba hemifrån sedan pandemin slog till. Då kan det behöva göras vissa inköp för att få snurr på hemmakontoret, framförallt om du sitter hemma på deltid och inte vill släpa med dig prylarna fram och tillbaka. Vissa kan fortsätta sina dagliga rutiner som vanligt medan andra får anpassa sig till nya sätt att arbeta. Oavsett vilket har troligtvis behovet av distanskommunikation ökat för många och då är det bra att ha ett väl anpassat headset till hands, som gör livet enklare och är bekvämt att använda hela dagen lång.

Till Topplistan

link

Bästa hörlurarna för träning

Björn Sige
Christian Mortensen

2 experter tipsar

453 har guidats av listorna

Hörlurar
Elite Active 75t
Stamp
Powerbeats Pro
Stamp
Elite 85t
Stamp

Topplista, 25 januari 2021 - När det är dags att välja hörlurar till träningen är tålighet, tillgänglighet och passform extra viktigt. Målet med medhavd musik är att hjälpa dig fokusera bättre på träningen och en ömtålig design, kabel som hänger och dinglar, pilliga kontroller och en huvudbygel som glider av hjässan varje gång du lägger dig ner på bänken är distraktionsmoment man gärna vill undvika.

Till Topplistorna

link

Bästa hörlurarna för audiofilen

SR-007A MK2
Stamp
Elear
Stamp
Ananda
Stamp

Topplista, 8 januari 2021 - Brusreducering, smarta funktioner och trendig design i all ära - i slutändan använder vi ändå hörlurar för musiklyssning, och då torde det viktigaste ändå vara ljudkvalitén. Hörlursbaserad HiFi är ett betydligt mer lättillgängligt alternativ till en kostsam och platskrävande högtalaranläggning. Du kommer aldrig att få den fysiska basen eller ultimata live-känslan eftersom hörlurar är mycket mindre och projicerar ljudbilden runt/inuti huvudet, men i gengäld slipper du tänka på rumsakustik och det går att komma ännu närmare inpå detaljerna.

Till Topplistan

link

Bästa trådlösa hörlurarna

Björn Sige
Joakim Ewenson

2 experter tipsar

1 786 har guidats av listorna

Hörlurar
WH-1000XM4
Stamp
Momentum Wireless 3
Stamp
AirPods Max
Stamp

Topplista, 8 januari 2021 - Trådlöst är framtiden, ingen tvekan om saken. De förlegade 3,5 mm-ingångarna har snart försvunnit helt från våra mobiler och vi närmar oss en framtid där alla våra tekniska prylar sömlöst synkar, laddar och pratar med varandra för att göra vår vardag enklare, utan de begränsningar och det trassel som kablage innebär.

Till Topplistorna

link

Bästa brusreducerande hörlurarna

Björn Sige
Joakim Ewenson

2 experter tipsar

1 451 har guidats av listorna

Hörlurar
WH-1000XM4
Stamp
QuietComfort 35 II
Stamp
QuietComfort Earbuds
Stamp

Topplista, 30 november 2020 - Aktiv brusreducering, eller ANC (Active Noise Cancelling) är en ganska komplex teknologi som använder små mikrofoner för att analysera omgivningsljud och arbeta bort det genom att generera signaler i motfas, mer eller mindre i realtid. Den riktiga utmaningen börjar dock när man vill hålla musiken intakt samtidigt som hörlurarna filtrerar bort olika frekvenser, men allt fler tillverkare har blivit väldigt bra på det.

Till Topplistorna

link

Bästa hörlurarna under 500 kr

Björn Sige
Christian Mortensen

2 experter tipsar

585 har guidats av listorna

Hörlurar
Porta Pro
Stamp
HD668
Stamp
ATH-M20x
Stamp

Topplista, 18 december 2020 - I en värld där konsumenter lägger 10 000 eller mer på nya mobiltelefoner anser jag personligen att man bör överväga att lägga åtminstone en tusenlapp på ett par ordentliga hörlurar, det lönar sig i hållbarhet och - om du planerar att lyssna mycket på musik - absolut i ljudkvalitet.

Till Topplistorna

link

Bästa true wireless-hörlurarna

Björn Sige
Christian Mortensen

2 experter tipsar

1 828 har guidats av listorna

Hörlurar
Momentum True Wireless 2
Stamp
WF-1000XM3
Stamp
Elite 75t
Stamp

Topplista, 5 oktober 2020 - True wireless är hörlurar utan någon som helst fysisk förbindelse mellan vänster och höger enhet. De kommer troligtvis (tillsammans med fräcka brusreducerande lurar med olika implementeringar av 3D-ljud) att vara det hetaste på hörlursmarknaden de kommande åren. Supersuccén AirPods fick kategorin att explodera och alla vill ha en del av kakan.

Till Topplistorna

link

Sennheiser Momentum True Wireless 2 - all-rounder med drömljud

12345
Sennheiser Momentum True Wireless 2 - Test - all-rounder med drömljud

Test, 22 maj 2020 - Vår expert Björn Sige recenserar Sennheiser Momentum True Wireless 2.

Till testet

link

Sennheiser PXC 550-II - Kvalitetslurar med lite kvar att önska

12345
Sennheiser PXC 550-II - Test - Kvalitetslurar med lite kvar att önska

Test, 3 mars 2020 - Vår expert Björn Sige recenserar Sennheiser PXC 550-II.

Till testet

link

Bowers & Wilkins PX7 - fager toppmodell med brister

12345
Bowers & Wilkins PX7 - Test - fager toppmodell med brister

Test, 6 december 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar B&w PX7.

Till testet

link

Bose NC Headphones 700 - brusreducering i toppklass

12345
Bose NC Headphones 700 - Test - brusreducering i toppklass

Test, 8 november 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Bose Noise Cancelling Headphones 700.

Till testet

link
likes

8 821 har guidats av Björn

Hej! Mitt namn är Björn och jag är en född teknik-entusiast med speciell förkärlek till musik, foto & ljud&bild-media. Här på Advized skriver jag om personligt ljud och då särskilt hörlurar. Jag har sysslat med hörlursbaserad HiFi i 9 års tid och har haft otaliga hörlurar på huvudet allt från 59 kronor till 599000 kr. Jag kommer till bästa förmåga att använda min kunskap, erfarenhet och insikt i ämnet till att ge bästa möjliga köpråd till er läsare.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

design

design

Sociala medier

facebook

Facebook

instagram

Instagram