Stäng loginrutan
Björn Sige är oberoende expert inom hörlurar.

Björn Sige

Bästa in-ear-hörlurarna

MA750i Hörlurar Silver
SE535-V
Se215 Genomskinlig
iSine 10
KSE1500 Electrostatic Earphone System

Topplista, 11 juni 2019 - Det är inte alltid praktiskt med fullstora hörlurar. De kan vara en börda att bära runt på och drar gärna till sig uppmärksamhet. Eller så kanske Boses bullerdämpande hörlurar helt enkelt inte är något för dig, men du vill ändå ha en god isoleringsförmåga. Då är in-earmonitorer eller "in-ears" det bästa valet.

Till Topplistan

link

Bästa hörlurarna under 500 kr

Studio Hörlurar Over Ear Superlux HD-668 B Sladd Svart
PortaPro 3.0 Hörlurar Dark Master (Svart)
ATH-M20X - Black
HD 300 Hörlurar Over Ear Svart

Topplista, 24 maj 2019 - I en värld där konsumenter lägger 6-10 000 eller mer på nya mobiltelefoner anser jag personligen att man bör överväga att lägga åtminstone en tusenlapp på ett par ordentliga hörlurar, om man är genuint musikintresserad och ifall det finns ekonomiskt utrymme för det. Det lönar sig framförallt i hållbarhet.

Till Topplistan

link

Bästa true wireless-hörlurarna

Björn Sige
Sebastian Lejon

2 experter tipsar

110 har guidats av listorna

Hörlurar
AirPods (2019) + Wireless Charging Case
Elite 65t - Svart
Elite Sport Svart
Momentum True Wireless
SoundSport Free - Black

Topplista, 4 juni 2019 - 'True Wireless' är trådlösa hörlurar i sin ultimata skepnad och kommer troligtvis att (tillsammans med fräcka brusreducerande lurar med olika implementeringar av 3D-ljud) vara det hetaste på hörlursmarknaden de kommande åren. Med undantag av AirPods kommer de flesta med en tillhörande app, de är ofta fullproppade med smarta funktioner och har stöd för de vanligaste röstassistenterna. Tyvärr är True Wireless-lurar (i dagsläget) inget du bör välja i första hand om hifi-ljud och bästa möjliga samtalskvalitet är viktiga kriterier, då är större trådlösa lurar eller in-ears med kabel att föredra.

Till Topplistorna

link

Bästa gaming-hörlurarna

Hyperx Cloud Svart
Game One Gaming Hörlurar - Svart
Game Zero Gaming Headset Black
H1 Gaming Headset
ModMic 5
Mobius - Copper

Topplista, 2 juni 2019 - Sk "gaming"-hörlurar är ett udda segment. Mer ofta än sällan handlar det om att övertyga med flashig design, led-ljus och diverse ställbara profiler som halvhjärtat försöker simulera en surround-upplevelse. Mycket lull-lull som sägs ge dig ett övertag över motspelarna på ett eller annat sätt. Detta framför kvalitativa komponenter och faktiskt bra ljud.

Till Topplistan

link

Bästa brusreducerande hörlurarna

Björn Sige
Joakim Ewenson

2 experter tipsar

269 har guidats av listorna

Hörlurar
WH-1000XM3 - Black
Quietcomfort 35 Ii Black
PX Trådlös hörlur
HD 4.50 BT NC Wireless Headphones
WH-1000XM2 Black
Nuraphone G2
Beats Studio3 Wireless - Matte Black - Svart

Topplista, 4 juni 2019 - Bullerdämpning, aktiv brusreducering, noise-cancelling, NC - kärt barn har många namn och jag kommer säkert växla friskt mellan dem här nedan. Bose var först med tekniken i hörlurar; en komplex princip som använder små mikrofoner för att analysera omgivningsljud och arbeta bort det genom att skicka signaler i motfas. Den riktiga utmaningen börjar dock när man vill hålla musiken intakt samtidigt som hörlurarna filtrerar bort olika frekvenser, men allt fler tillverkare har börjat bli väldigt, väldigt bra på det.

Till Topplistorna

link

Bästa hörlurarna med brusreducering

WH-1000XM2 Black
Quietcomfort 35 Ii Black
HD 4.50 BT NC Wireless Headphones
QuietComfort 20 (Apple)

Topplista, 10 september 2018 - Pendlar du kollektivt till jobbet, reser mycket och vill tysta ner så mycket som möjligt av miljön omkring dig? Då behöver du en hörlur med "active noise cancelling" (NC) - aktiv brusreducering. Tekniken bakom är komplex och involverar mikrofoner, algoritmer och en väldans massa DSP (digital signalbehandling). Enkelt uttryckt analyserar NC-lurar ljud runtomkring dig för att aktivt arbeta bort det, så att du istället kan fokusera på musiken.

Till Topplistan

link

Bästa hörlurarna för studio

HD800S
LCD-X
Clear Professional
SRH440
DT 770 Pro 250 ohm
HD 25 DJ Hörlurar On-ear Svart

Topplista, 3 juni 2019 - För de flesta musikproducenter och ljudtekniker är ett par ordentliga hörlurar ett måste, och inte bara för att slippa störa omgivningen. Även i en påkostad studiomiljö används ofta lurar som komplement för att helt koppla bort rumsakustiken, komma närmast inpå mikrodetaljerna, samt för noga kanalmatchning. I branschens miljöer ställs särskilda krav på ljudutrustningen. Den ska tåla att brukas dag ut och dag in - ibland under tuffa förhållanden - och man vill kunna förlita sig på att ljudåtergivningen är nära ofärgad och en så noga representerad bild av musiken som möjligt. Du vill t.ex. inte mixa med lurar som har en stor resonans/puckel i basen, det kommer resultera i att du antingen lägger basnivån för lågt eller onödigt krångel med att kompensera via en equalizer. Det är också extra viktigt att de sitter skönt flera timmar i sträck. Med detta i åtanke har jag här listat några exempel för alla sorters budgetar.

Till Topplistan

link

Bästa hörlurarna under 1000 kr

Björn Sige
Joakim Ewenson

2 experter tipsar

105 har guidats av listorna

Hörlurar
Bluetooth Hörlurar med Mikrofon HD 4.40BT NFC
SRH440
Aurvana Live! - Svart
Audio Technica ATH-M40x Professional Monitor Hörlurar Svart
Dt 240 Pro 34 ohm
Beats EP - Black - Svart

Topplista, 4 juni 2019 - På många sätt är budgetsegmentet på hörlursmarknaden det mest intressanta, och då menar jag inte bara för att man som köpare gärna vill spara pengar. Att bygga hörlurar utan hänsyn till prislappen är en sak. Men att få ner så många kvalitéer som möjligt i ett par hörlurar för under 1000 kronor och gå plus (med hänsyn till produktionskostnader, material, emballage och marknadsföring) är inte så enkelt. Som med andra tech-industrier är det i regel de större företagen som lyckas bäst med detta.

Till Topplistorna

link

Bästa hörlurarna under 2000 kr

ATH-M50X - Black
Momentum iOS Hörlurar Svart
Beats Solo3 Wireless On-Ear Blanksvart BT
HD 599 High End Around Ear Headphones
HD25-1 II Basic Edition
DT 990 Pro

Topplista, 21 maj 2019 - Genom att lägga samma summa pengar på hörlurar som en genomsnittlig individ lägger på ett par nya skor (som garanterat inte håller lika länge), kan du ta ditt musiklyssnande till helt nya höjder. De bästa hörlurarna i 2000-kronorsklassen kan faktiskt överträffa högtalare som kostar fem till tio gånger mer! Det finns olika typer av hörlurar och det är viktigt att känna till skillnaderna mellan dem, så att du kan välja rätt efter dina behov.

Till Topplistan

link

Bästa hörlurarna för audiofilen

HD 600 hörlurar - Grå
AH-D5200
SR-L300
Clear
LCD-X
SR-007MK2

Topplista, 30 juni 2019 - Trådlöst, brusreducering, smarta funktioner och design i all ära - i slutändan använder vi ändå hörlurar för musiklyssning, och då torde det viktigaste ändå vara ljudkvalitén. Med hörlurar kan du för en spottstyver få nästan lika bra ljud som med en stor och dyr högtalaranläggning. Du kommer aldrig få den fysiska basen och verkliga live-känslan eftersom hörlurar är mycket mindre och projicerar ljudbilden inuti huvudet, men i gengäld går det att komma ännu närmare inpå detaljerna.

Till Topplistan

link

Bästa trådlösa hörlurarna

Björn Sige
Sebastian Lejon
Joakim Ewenson

3 experter tipsar

531 har guidats av listorna

Hörlurar
WH-1000XM3 - Black
PX Trådlös hörlur
RS 165 Trådlösa hörlurar Svart
Mobius - Copper
Bluetooth Hörlurar med Mikrofon HD 4.40BT NFC

Topplista, 10 juni 2019 - Trådlöst är framtiden, ingen tvekan om saken. De förlegade 3,5 mm-ingångarna har snart försvunnit från våra mobiler och vi närmar oss en framtid där alla våra tekniska prylar sömlöst synkar, laddar och pratar med varandra för att göra vår vardag enklare, utan de begränsningar och det trassel som kablage innebär.

Till Topplistorna

link
likes

1635 har guidats av Björn

Hej! Mitt namn är Björn och jag är en född teknologi-entusiast med speciell förkärlek till ljud, bild och relaterad media. Här på Advized fokuserar jag på personligt ljud och då särskilt hörlurar. Hörlursbaserad HiFi har varit en stor hobby i över 8 års tid och jag har haft fler hörlurar på mitt huvud än vad jag kan räkna, i prisklasser allt från 59 kronor till 599000 kr. Jag kommer till bästa förmåga att använda mitt intresse, min kunskap och min erfarenhet inom ämnet till att ge bästa möjliga köpråd till er läsare.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

design

design

Expertområden