Stäng loginrutan
Björn Sige är oberoende expert inom hörlurar.

Björn Sige

Sennheiser Momentum True Wireless 2 - all-rounder med drömljud

12345
Sennheiser Momentum True Wireless 2 - Test - all-rounder med drömljud

Test, 22 maj 2020 - Vår expert Björn Sige recenserar Sennheiser Momentum True Wireless 2 Svart.

Till testet

link

Bästa trådlösa in-ear-hörlurarna

Björn Sige
Joakim Ewenson

2 experter tipsar

850 har guidats av listorna

Hörlurar
Airpods Pro - White
Momentum True Wireless 2 Svart
WF-1000XM3 - Silver

Topplista, 20 maj 2020 - Utvecklingen mot en trådlös framtid går våldsamt fram och hörlurar är inget undantag. Mini-hörlurskontakten från forna tider är på god väg att fasas ut från mobiltelefonmarknaden och på bara några år, sedan Airpods på riktigt fick fart på kategorin, har man gjort stora framsteg både vad gäller trådlös prestanda, batteritid och ljudkvalitet. Utvecklingen och konkurrensen gynnar också konsumenter då priserna fortsätter att pressas ned för högkvalitativa trådlösa hörlurar.

Till Topplistorna

link

Bästa true wireless-hörlurarna

Björn Sige
Christian Mortensen

2 experter tipsar

1 068 har guidats av listorna

Hörlurar
Momentum True Wireless 2 Svart
WF-1000XM3 Trådlösa in-ear hörlurar - Svart
Airpods Pro - White

Topplista, 8 maj 2020 - 'True Wireless' är hörlurar utan någon som helst fysisk förbindelse mellan vänster och höger enhet. De kommer troligtvis (tillsammans med fräcka brusreducerande lurar med olika implementeringar av 3D-ljud) att vara det hetaste på hörlursmarknaden de kommande åren. Supersuccén AirPods fick kategorin att explodera och alla vill ha en del av kakan.

Till Topplistorna

link

Bästa headsetet för hemmakontoret

Voyager Focus UC
Voyager 5200 Uc Svart
Noise Cancelling Headphones 700 (svart)

Topplista, 3 april 2020 - Många väljer - eller är tvungna - att jobba hemifrån i dessa tider och då kan det behöva göras vissa inköp för att få snurr på hemmakontoret, framförallt om du sitter hemma på deltid och inte vill släpa med dig prylarna fram och tillbaka. Vissa kan fortsätta sina dagliga rutiner som vanligt medan andra får anpassa sig till nya sätt att arbeta. Oavsett vilket har troligtvis behovet av distanskommunikation ökat för många och då är det bra att ha ett väl anpassat headset till hands, som gör livet enklare och är bekvämt att använda hela dagen lång.

Till Topplistan

link

Bästa hörlurarna för träning

PowerBeats Pro Svart
Vista - Svart
Powerbeats4, Wireless, In-ear (röd)

Topplista, 19 maj 2020 - När det är dags att välja hörlurar till träningen är tålighet, tillgänglighet och passform extra viktigt. Målet med medhavd musik är att hjälpa dig fokusera bättre på träningen och en ömtålig design, kabel som hänger och dinglar, pilliga kontroller och en huvudbygel som glider av hjässan varje gång du lägger dig ner på bänken är alla distraktionsmoment man gärna vill undvika.

Till Topplistan

link

Bästa hörlurarna under 500 kr

Björn Sige
Christian Mortensen

2 experter tipsar

392 har guidats av listorna

Hörlurar
PortaPro 3.0 Hörlurar Dark Master (Svart)
Studio Hörlurar Over Ear Superlux HD-668 B Sladd Svart
ATH-M20X - Black

Topplista, 25 maj 2020 - I en värld där konsumenter lägger 10 000 eller mer på nya mobiltelefoner anser jag personligen att man bör överväga att lägga åtminstone en tusenlapp på ett par ordentliga hörlurar, det lönar sig i hållbarhet och - om du planerar att lyssna mycket på musik - absolut i ljudkvalitet.

Till Topplistorna

link

Sennheiser PXC 550-II - Kvalitetslurar med lite kvar att önska

12345
Sennheiser PXC 550-II - Test - Kvalitetslurar med lite kvar att önska

Test, 3 mars 2020 - Vår expert Björn Sige recenserar Sennheiser PXC 550-II Wireless / Brusreducerande hörlurar - Svart.

Till testet

link

Bästa brusreducerande hörlurarna

Björn Sige
Joakim Ewenson

2 experter tipsar

1 095 har guidats av listorna

Hörlurar
WH-1000XM3 - Black
Noise Cancelling Headphones 700 (svart)
Quietcomfort 35 Ii Black

Topplista, 20 april 2020 - Aktiv brusreducering, eller ANC (Active Noise Cancelling) är en ganska komplex teknologi som använder små mikrofoner för att analysera omgivningsljud och arbeta bort det genom att generera signaler i motfas, mer eller mindre i realtid. Den riktiga utmaningen börjar dock när man vill hålla musiken intakt samtidigt som hörlurarna filtrerar bort olika frekvenser, men allt fler tillverkare har börjat bli väldigt bra på det.

Till Topplistorna

link

Bästa hörlurarna under 2000 kr

ATH-M50X - Black
Live 650BTNC - Vit
HD25-1 II Basic Edition

Topplista, 8 maj 2020 - Genom att lägga samma summa pengar på hörlurar som en genomsnittlig individ lägger på ett par nya skor (som garanterat inte håller lika länge), kan du ta ditt musiklyssnande till helt nya höjder. De bästa hörlurarna i 2000-kronorsklassen kan faktiskt överträffa högtalare som kostar fem till tio gånger mer! Det finns olika typer av hörlurar och det är viktigt att känna till skillnaderna mellan dem, så att du kan välja rätt efter dina behov.

Till Topplistan

link

Bowers & Wilkins PX7 - fager toppmodell med brister

12345
Bowers & Wilkins PX7 - Test - fager toppmodell med brister

Test, 6 december 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Bowers Wilkins PX7.

Till testet

link

Bästa hörlurarna för studio

S4
LCD-X
LCD-1 Open System

Topplista, 1 april 2020 - För de flesta musikproducenter och ljudtekniker är ett par ordentliga hörlurar ett måste, och inte bara för att slippa störa omgivningen. Även i en påkostad studiomiljö används ofta lurar som komplement för att helt koppla bort rumsakustiken, komma närmast inpå mikrodetaljerna, samt för noga kanalmatchning. I branschens miljöer ställs särskilda krav på ljudutrustningen. Den ska tåla att brukas dag ut och dag in - ibland under tuffa förhållanden - och man vill kunna förlita sig på att ljudåtergivningen är nära ofärgad och en så noga representerad bild av musiken som möjligt. Du vill t.ex. inte mixa med lurar som har en stor resonans/puckel i basen, det kommer resultera i att du antingen lägger basnivån för lågt eller onödigt krångel med att kompensera via en equalizer. Observera att man i 9/10 fall inte vill använda trådlösa hörlurar i professionell miljö, p.g.a. (mer eller mindre) latens samt eventuellt strul med signal, störningar och batteri.

Till Topplistan

link

JBL Live 650BTNC - välljudande lurar med användbar brusreducering

12345
JBL Live 650BTNC - Test - välljudande lurar med användbar brusreducering

Test, 21 oktober 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Jbl Live 650BTNC - Vit.

Till testet

link

Bästa in-ear-hörlurarna

Björn Sige
Daniel Norrby

2 experter tipsar

415 har guidats av listorna

Hörlurar
Airpods Pro - White
WF-1000XM3 Trådlösa in-ear hörlurar - Svart
Momentum True Wireless 2 Svart

Topplista, 20 maj 2020 - In-ear hörlurar är miniatyrhögtalare som, i olika grad, placeras inne i hörselgången. De är den mest kompakta typen av hörlurar och passar bra när man behöver något som är diskret och gör minimalt med avtryck. Nackdelen med formfaktorn, jämfört med fullstora hörlurar, är att ljudvågorna inte passerar genom örats yttre partier vilket gör det svårt att återskapa samma ljudbild av akustiska orsaker. Många gillar heller inte känslan av att ha pluggar i öronen.

Till Topplistorna

link

Bästa hörlurarna för audiofilen

SR-007MK2
HD 600 hörlurar - Grå
HD800S

Topplista, 8 maj 2020 - Trådlöst, brusreducering, smarta funktioner och design i all ära - i slutändan använder vi ändå hörlurar för musiklyssning, och då torde det viktigaste ändå vara ljudkvalitén. Med hörlurar kan du för en spottstyver få nästan lika bra ljud som med en stor och dyr högtalaranläggning. Du kommer aldrig få den fysiska basen och verkliga live-känslan eftersom hörlurar är mycket mindre och projicerar ljudbilden inuti huvudet, men i gengäld slipper du tänka på rumsakustik och det går att komma ännu närmare inpå detaljerna.

Till Topplistan

link

Bästa over-ear-hörlurarna

Momentum Wireless
WH-1000XM3 - Black
HD 600 hörlurar - Grå

Topplista, 6 april 2020 - Over ear-hörlurar har en passform som helt omsluter örat och har ett större fysiskt format än on ear (som sitter ovanpå örat). I regel är over ear den mest bekväma typen av hörlurar att ha på sig länge, dock inte alltid - det varierar från modell till modell. För dig som framförallt letar efter hörlurar för kritisk musiklyssning och värdesätter ljudet över allt annat bör du veta att over ear-hörlurar (och då särskilt sådana med öppna kåpor) även i regel är de mest välljudande. Detta för att de oftast har större ljudelement, bättre förslutning runt örat och kommer närmare upplevelsen av att lyssna på ett par högtalare.

Till Topplistan

link

Jabra Elite 75t - Slimmad mellanklassare räddad av equalizern

12345
Jabra Elite 75t - Test - Slimmad mellanklassare räddad av equalizern

Test, 27 mars 2020 - Vår expert Björn Sige recenserar Jabra Elite 75t - Titanium Black.

Till testet

link

Bästa hörlurarna för löpning

PowerBeats Pro Svart
Vista - Svart
Powerbeats4, Wireless, In-ear (röd)

Topplista, 19 maj 2020 - Att röra sig i naturen till ljudet av löv, vind och vildliv i all ära. Men för många löpare är musiken ett värdefullt tillskott till passen och ibland t.om. ett kriterium för rätt fokus och mindset.

Till Topplistan

link

Bästa gaming-hörlurarna

Björn Sige
Christian Mortensen

2 experter tipsar

593 har guidats av listorna

Hörlurar
HyperX Cloud Alpha - Svart
Arctis Pro Wireless
A50 GEN 4 PC/PS4

Topplista, 8 maj 2020 - Gaming-headsets är en blandad kompott. Mer ofta än sällan marknadsför man flashig design och diverse tekniskt lull-lull som ska ge dig ett övertag i spelsessionerna, framför genomgående kvalitet och bra ljud. Kriterierna för ett riktigt bra headset är inte mycket annorlunda från vad som gäller vid köp av vanliga hörlurar, med undantaget att långtidskomforten blir ännu viktigare eftersom spel-headsets ofta kan sitta på timmar i sträck.

Till Topplistorna

link

Bästa hörlurarna

Momentum Wireless
Airpods Pro - White
WH-1000XM3 - Black

Topplista, 20 april 2020 - Ska man ha in-ear, over-ear, on-ear, brusreducering eller inte, trådlöst eller inte... det är inte helt enkelt för den nyinvigda som vill göra ett informerat köp. En sak är säker, för alla utom audiofilerna och de som jobbar med ljud- och musikredigering är trådlöst definitivt värt att satsa på. Vad gäller formfaktor - välj vad som passar! Generellt är over-ear-hörlurar det ledande segmentet vad gäller ljudkvalitet men t.o.m. helt trådlösa in-ear-hörlurar idag låter bra nog för de flesta. Det allt mer populära tillskottet av ANC (active noise cancelling, aktiv brusreducering på svenska) har också gjort att over-ear (och även on-ear) kan isolera lika bra mot omgivningen som traditionella in-ears, som sluter tätt i öronen.

Till Topplistan

link

Bästa trådlösa hörlurarna

Björn Sige
Joakim Ewenson

2 experter tipsar

1 397 har guidats av listorna

Hörlurar
Momentum Wireless
Solo Pro - Black
Noise Cancelling Headphones 700 (svart)

Topplista, 8 maj 2020 - Trådlöst är framtiden, ingen tvekan om saken. De förlegade 3,5 mm-ingångarna har snart försvunnit från våra mobiler och vi närmar oss en framtid där alla våra tekniska prylar sömlöst synkar, laddar och pratar med varandra för att göra vår vardag enklare, utan de begränsningar och det trassel som kablage innebär.

Till Topplistorna

link

Apple AirPods Pro - dyrare än föregångaren men mycket bättre

12345
Apple AirPods Pro - Test - dyrare än föregångaren men mycket bättre

Test, 17 december 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Apple Airpods Pro - White.

Till testet

link

Sennheiser Momentum Wireless - läcker design och grymt ljud

12345
Sennheiser Momentum Wireless - Test - läcker design och grymt ljud

Test, 4 december 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Sennheiser Momentum Wireless.

Till testet

link

Bose NC Headphones 700 - brusreducering i toppklass

12345
Bose NC Headphones 700 - Test - brusreducering i toppklass

Test, 8 november 2019 - Vår expert Björn Sige recenserar Bose Noise Cancelling Headphones 700 (svart).

Till testet

link

Bästa hörlurarna under 1000 kr

Björn Sige
Joakim Ewenson

2 experter tipsar

654 har guidats av listorna

Hörlurar
Bluetooth Hörlurar med Mikrofon HD 4.40BT NFC
SRH440
Aurvana Live! - Svart

Topplista, 8 maj 2020 - På många sätt är budgetsegmentet på hörlursmarknaden det mest intressanta, och då menar jag inte bara för att man som köpare gärna vill spara pengar. Att bygga hörlurar utan hänsyn till prislappen är en sak. Men att få ner så många kvalitéer som möjligt i ett par hörlurar för under 1000 kronor och gå plus (med hänsyn till produktionskostnader, material, emballage och marknadsföring) är inte så enkelt. Som med andra tech-industrier är det i regel de större företagen som lyckas bäst med detta.

Till Topplistorna

link
likes

5 676 har guidats av Björn

Hej! Mitt namn är Björn och jag är en född teknik-entusiast med speciell förkärlek till musik, foto & ljud&bild-media. Här på Advized skriver jag om personligt ljud och då särskilt hörlurar. Jag har sysslat med hörlursbaserad HiFi i 9 års tid och har haft otaliga hörlurar på huvudet allt från 59 kronor till 599000 kr. Jag kommer till bästa förmåga att använda min kunskap, erfarenhet och insikt i ämnet till att ge bästa möjliga köpråd till er läsare.

Prioriteringar

kvalitet

kvalitet

funktionalitet

funktionalitet

design

design

Expertområden

Sociala medier

facebook

Facebook

instagram

Instagram